Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finálové turnaje evropských pohárů

6. 3. 2008

     

CEV pohár a Challenge pohár mají za sebou vyřazovací boje. Oba evropské poháry čekají na vyvrcholení v podobě finálových turnajů. V každém poháru budou jako obvykle bojovat čtyři nejlepší celky.

   Finále Challenge poháru je na programu 15. - 16.3.2008. O pořádání finále Challenge poháru se přihlásil polský tým Asseco Resovia SSA Rzesow. Rzesow se probojoval poprvé v historii do Final Four evropského poháru. Barvy polského týmu hájí Karel Kvasnička. Rzesow nakonec  dostal přednost před ostatními kandidáty díky výborné divácké kulise, která v Rzesowě vždy panuje. Pallavolo Modena bude semifinálovým protivníkem domácího týmu. Lokomotiv-Izumrud Ekaterinburg se utká v druhém semifinále s Stade Poitevin Poitiers. Francouzský tým se spoléhá na služby Kamila Baránka.

Final Four CEV poháru se uskuteční v Římě 23. - 24.3. 2008. Soupeřem domácího Roma Volley v semifinále je ruský Fakel Novy Urengoi. V druhém semifinále proti sobě nastoupí Budvanska Rivijera Budva a Noliko Maaseik. Maaseik se do poháru CEV dostal po vypadnutí z Ligy Mistrů. Za belgický tým nastupuje pravidelně v základní sestavě Aleš Holubec. 

Finálový turnaj Ligy Mistrů pořádá Belchatów 29. - 30.3. 2008. Polský mistr nemusel podstoupit vyřazovací boje a jako pořadatel má účast v Final Four jistou. Liga Mistrů má před sebou poslední vyřazovací kolo. Na Treviso (J. Král a M. Novotný) čeká loňský vítěz Ligy Mistrů Friedrichshafen (L. Ticháček), Athény hrají s Piacenzou a ruský mistr Kazaň bude bojovat s Cannes. Boje o postup do Final Four Ligy Mistrů můžete shlédnout zdarma živě na internetu!   (6.3., 12.3. a 13.3.)

   

- převzato z webu VOLLEYCOUNTRY (www.volleycountry.com) -

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář