Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se rodí andílci (je to hrůza, ale krásná) - díl třetí

25. 4. 2007

 
Čím dál víc jsem přesvědčen, že andílci jsou jen přemalovaní čerti...
 
díl třetí
    

 

Kamila (Kaminka)

ObrazekSlužebně nejmladší z Andílků. Nejvyšší. Při prvním vstupu do tělocvičny se nezdála tak vysoká, ale v porovnání s trenérem bylo jasno: to je naše budoucí dělo. Hned se zapojila do tréninku a vzala vše skoro od podlahy. Někdy později se přiznala, že další ráno necítila to, čemu se říká ranní svěžest. Volejbal ji baví celým člověkem a věnuje mu hodně času. Nevynechá snad ani jeden trénink z důvodu, že by se ji nechtělo a u všeho podstatného ve volejbalovém životě chce být.
   Prozradit na sebe svou zručnost v pletení copánků na hlavách kamarádek byl skoro nerozumný čin, ale ona to dělá s pečlivostí a trpělivostí.
   Rychle doháněla základy činnosti na hřišti  a stala se tím správným tahounem družstva. Za žádných okolností se nevzdává a své tělo klidně omlátí o podlahu ve prospěch kamarádek. „A že to bolí!“
   V letošním závěrečném boji o medaile v soutěži kadetek ji nahrávačka věřila, protože ji Nenča zná a obě o sobě na hřišti vědí skoro naslepo. Po vítězném úderu skončila v slzách svého zatím největšího sportovního zážitku. „A že jich bylo“. „Přeci těch slz“.

 
Co má nejraději?

Přeci partu správných kamarádek a celou volejbalovou partu na hřišti i mimo něj.

 
Co nemá ráda?

 Přesně to opačné, když se ji někdo snaží podrazit.

 

 
Kristýnka (Píďa)

ObrazekTak tuto přezdívku bude mít snad jednou i v občance a každý ji pod ní zná. Je v nadmořské výšce o cca půl metru níže než Kamča, ale volejbalově je dost vysoko. Když začínala, přivedla ji mamča Helča a hned bylo jasné, že to má po ní v těle. Blonďatým copanem zachytávala pod sítí za její spodní okraj. Je jasnou představitelkou přemalovaného andílka za čerta. „Blonďatej čert?“ Ano, já ji takovou viděl vloni na Mikuláše. Když se jí chce, tak i svou hlavou dokáže přemýšlet. Ví, kam se má postavit na hřišti, kde je její místo libera, kde bude nejplatnější. Jen tak, aby se neřeklo, stihne sledovat, kde je v hledišti kdejakej kluk. Jen tak, aby se neřeklo, si dojde za sezónu pro několik medailí v různých kategoriích a navrch si dojela pro vyhodnocení nejlepší mladší žákyně kraje.

 
   Proč je tak dobrá na hřišti?

Trenéři oceňují její snahu při tréninku škálou výchovných cvičení, protože je občas prototypem rušivého elementu na hřišti. Samé odborné slovo pro výraz čert.
   Až na podzim začne trénovat její sestřička Áďa, bude muset začít na sobě víc makat. Áďa je taky po mamince talent s čertem v těle a umí už dnes s míčem pěkné kousky. Sama se o tom již snaží přesvědčovat trenéry.

 

 
Jana (Jáňa)

ObrazekMaminka volejbalistka, tatínek volejbalista. A co Jana? No, přeci taky volejbalistka! Začala taky hodně brzy a chodila si vždycky zahrát o kategorii výše a pak následně zase níže. Občas ji zavrže koleno, a pak je ji smutno, že nemůže být u všeho, co by ráda stihla. Měla v tom trochu zmatku, protože nevěděla, kam vlastně patří. Jen tak nesměle nakukovala mezi Andílky, jenže parta ji pomohla sama a z nesmělé dívky roste postupně v hráčského odrzlíka. To je dobře, protože volejbal je hra chytrých, kteří dokáží přehrát soupeře silou i hlavou.
   Tatínek je vždy přísným kritikem její hry a občas i celého družstva. Na druhé straně ale ví, že není každý den posvícení.

  
Kdy bude mít Jana největší radost?

Až porazí maminku, která hraje za tým starších dam.

 

 

...  pokračování příště ...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář