Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve čtvrtek zahajuje v Belgii ME ve volejbale žen

19. 9. 2007

 

P r a h a  -  Do Belgie, dějiště volejbalového mistrovství Evropy žen, odletěla v úterý dopoledne česká reprezentace. Ještě před odletem se zástupci týmu sešli s novináři. Jednoznačným úkolem, postaveným před družstvo trenérky Táni Krempaské, je postup ze základní skupiny do dalších bojů na šampionátu.

Reprezentační tým má za sebou dlouhou přípravu, která začala ve druhém červencovém týdnu kondiční přípravou, na kterou navázal turnaj v Itálii a celá řada dalších přípravných zápasů.

"Kromě jednoho zápasu s Belgií jsme vše vyhrály," hlásila reprezentační trenérka Táňa Krempaská, která zažije mistrovství svoji premiéru na velké mezinárodní akci.

"Na Evropu se já i holky těšíme, to čekání bylo opravdu dlouhé," odmítá trenérka nervozitu. "Ale ve čtvrtek asi přijde," s úsměvem doplňuje kapitánka týmu Jana Šimánková.

V konečné nominaci jsou tři hráčky z domácí ligy, ostatní hrály v loňské sezoně v zahraničí. "S prací holek jsem spokojená, měly velmi dobrý přístup," pochválila svěřenkyně Krempaská.

Cíl pro tým je postaven jednoznačně. "Svaz postavil před hráčky jediný úkol - postoupit ze skupiny," prozradil šéf ČVS Antonín Lébl.

Pro reprezentaci jsou vypsány i odměny za umístění. Na prémii se mohou těšit v případě, že skončí na šesté nebo lepší pozici, za případný titul mistryň Evropy by si tým rozdělil rovný milion korun.

"To je ale daleko," usmívá se Krempaská. "Nejdříve musíme postoupit ze skupiny a potom se uvidí. Ale domnívám se, že na mistrovství můžeme překvapit," věří svému týmu.

O postupu budou rozhodovat především duely s Bulharskem a Španělskem. "Polsko má zkušený tým, určitě je favoritem skupiny," potvrzuje Krempaská. "Jsem ráda, že máme ve čtvrtek volno a soupeřky uvidíme v akci."

Šimánková si uvědomuje nutnost dobrého vstupu do turnaje. "Klíčový bude první zápas s Bulharskem, pečlivě se na něj připravujeme," řekla. "Čekání už bylo dost, těšíme se, až budeme hrát."

  

Nominace českého týmu

 

Zápasy ve skupině

21. 9. Česko - Bulharsko
22. 9. Česko - Polsko
23. 9. Česko - Španělsko

 

článek převzat z webu iDNES (volejbal.idnes.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář