Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve čtvrtek 1.10. začíná extraliga mužů

30. 9. 2009

 

   Zítra, tedy ve čtvrtek 1.10. začíná další ročník extraligy mužů. S atypickým počtem jedenácti účastníků, když oproti loňskému ročníku ubyla v nejvyšší české soutěži juniorská reprezentace (ta bude hrát 1. ligu). Nováčkem mezi elitou je Slavia Havířov.

   Již první kolo extraligy nabídne reprízu loňského finále mezi Kladnem a Českými Budějovicemi - a oba dva celky budou i letos zřejmě patřit mezi favority soutěže. Bronzový tým minulé sezóny, tým Ostravy, patří také mezi týmy s nejvyššími ambicemi. Nezapomínejme na Liberec, který po loňském neúspěchu, touží minimálně po semifinále. V horní polovině tabulky by se měla pohybovat i Příbram, která vloni málem zázračně vyřadila Jihostroj v čtvtfinále extraligy.

   K novotám ve volejbalové extralize patří nový typ míčů. Nese označení GALA PRO-LINE BV 5591S a namísto dvanácti polí je sešit z devíti dílů. Je vyroben z inovovaného PU materiálu se speciální povrchovou úpravou. Zcela nový design míče (registrovaný průmyslový vzor EU) respektuje tradiční barevnost české trikolory a přizpůsobuje se trendu, který zvyšuje viditelnost a rozlišitelnost míče při vrcholové hře.

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 ( použité zdroje:   volejbal.idnes.cz    www.volleycountry.com   www.gala.cz )

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář