Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME žen - Belgie - čtvrtfinálová skupina

26. 9. 2007

 

H a s s e l t  -  O medaile na mistrovství Evropy české volejbalistky hrát nebudou. O poslední teoretické naděje je připravila hladká prohra s Nizozemskem 0:3 (-18, -17, -22). V posledním utkání čtvrtfinálové skupiny v belgickém Hasseltu budou ve čtvrtek proti Srbsku bojovat alespoň o přímý postup na příští šampionát.

Narazily jsme na velice těžkého soupeře, který byl nad naše síly," uznala v televizním rozhovoru trenérka Táňa Krempaská. "Hráčky se snažily, podaly lepší výkon než včera, ale na vítězky Grad Prix to zkrátka nestačilo."

Nizozemsko - Česko 3:0 (18, 17, 22)

Zápas začal zkaženým servisem na české straně a přímým bodem soupeřek. To předznamenalo další průběh setu, ve kterém se počítadlo skóre na nizozemské straně zběsile rozeběhlo kupředu.

Sehraný soupeř téměř nechyboval a trestal každé zaváhání českých volejbalistek. Po několika špatných příjmech a nedůrazných útocích už Nizozemsko vedlo 9:1. V úvodním setu se Češky přiblížily soupeřkám maximálně na rozdíl tří bodů, ale pak začaly zase ztrácet a brzy bylo dohráno - 18:25.

Další vstup do hry si už svěřenkyně Táni Krempaské utéct nenechaly, a v úvodu druhého setu dokonce vedly 7:3. Pak se skóre rychle srovnalo a až do stavu 16:15 se odvíjela vyrovnaná partie.

V tento moment útočila Matuszková a mohla zařídit dvoubodové vedení, jenže zastavil ji nizozemský blok. Cesta k bodům se pro české hráčky znenadání zavřela, a to především zásluhou výborných bloků soupeře. Nizozemské hráčky získaly devět bodů v řadě a jediný bod ztratily až při setbolu. Z vyrovnaného setu byl debakl 17:25.

Dobrým servisem se český tým ve třetím setu znovu vrátil do hry a dlouho měl dokonce navrch. Po esech Jelínkové a Matuszkové vedl 12:8.

Nizozemský kouč si dokonce poprvé v utkání vzal oddechový čas, jenže na koncovku své hráčky připravil výborně. Z českého vedení 20:18 to po dvou zkažených servisech a nepřesnostech v útoku bylo rázem 24:21 pro Nizozemsko a brzy bylo po utkání.

Po úterní prohře s Belgií 1:3 české hráčky ztratily i druhý zápas ve čtvrtfinálové skupině v Hasseltu. Proti Srbsku teď budou bojovat alespoň o možnost zařadit se mezi sedm celků, které si zajistí účast na příštím šampionátu za dva roky v Polsku.

Rozhodčí: Prodanovič (Chorv.), Ilbeyli (Tur.). Čas: 67 min. Diváci: 300.

Sestava ČR: Matuszková, Božková, Šenková, Horká, Spalová, Šimánková, libero Tomanová - Jelínková, Havlíčková, Jamborová, Plchotová.

Další výsledky, skupina F (Hasselt): Bulharsko - Srbsko 1:3 (20, -16, -19, -28).

 

článek převzat z webu iDNES (volejbal.idnes.cz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vJhMHcwgx

(bjmhnb@bwlgwf.com, 2. 4. 2009 21:02)

KSaySr <a href="http://sisxumtkpodw.com/">sisxumtkpodw</a>, [url=http://udldpkvvtgns.com/]udldpkvvtgns[/url], [link=http://yxukxiwylpyv.com/]yxukxiwylpyv[/link], http://djjhxtogzacm.com/

JunoTV

(JunoTV, 8. 9. 2008 17:46)

Vyvořte si svou vlastní televizi. Svůj vlastní originální program a hrajte do celého světa! Zdarma! Hned! Na: http://www.junotv.cz