Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volejbal v Holandsku pod přívaly deště

29. 5. 2006

 

   Svojí třetí účastí, tentokráte již na 25. jubilejním ročníku mezinárodního volejbalového turnaje mládeže v holandském MIDDELBEERS, chtěla družstva TJ Jičín v pohodě zakončit tréninkový rok. Již cestou se ukázalo, že nepříznivé počasí ovládá celou Evropu a uskutečněná návštěva zábavního parku v Eftelingu se změnila spíše v návštěvu vodního světa, kterou žádný propagační materiál neinzeroval.
   Specifikou tohoto turnaje je, že na travnatých  kurtech  se rozehrála  soutěž za účasti 202 družstev z Belgie, Německa, Polska, Česka, Švýcarska  a domácího Holandska. 53 připravených kurtů  umožňuje hrát celý den v rychlém sledu za sebou. Jen kdyby... Občasné mrholení  přecházelo v drobný déšť  a vítr si dělal s míči co chtěl.
 

Výsledky základní skupiny TJ Jičín ,,A“ v kategorii dívky A:
TJ Jičín ,,A“ – VC DE Hilver 2:0, - Hartlingen 2:0, - TVE Greven 2:0   a Vomen 0:2.
 

   Škoda, že v závěrečném utkání se nepodařilo získat alespoň set a tím by se družstvo z 50 účastníků této soutěže dostalo do finálové skupiny o 1. až 8. místo. Závěr prvního hracího dne již provázel déšť s větrem  a štěstěna se v koncovkách setů naklonila k soupeřkám.
   V neděli ráno konečně neprší a sluníčko dovoluje rozehrát utkání o závěrečné pořadí.

 
Výsledky TJ Jičín ,,A“ ve skupině o 14 až 18 místo:
TJ Jičín ,,A“ – CS d Pallovo 1:1, - CSC Joure  2:0, - Madloe 1:1 a Z Ost Raj 1:1. Celkově 15 místo z 50 účastníků soutěže.

 

   TJ Jičín ,,B“ a TJ Jičín ,,C“  se nakonec spolu utkala ve skupině o 44. až 48. místo z 56 účastníků kategorie dívek B. Věkem asi jedny z nejmladších účastnic turnaje dokázaly hrát v této skupině úspěšně:
TJ Jičín ,,B“ - NEVOBO 2:0, -VC ODI 2.0, -VC Polarit 2:0, -TJ Jičín,,C“ 2.0.
TJ Jičín ,,C“ - NEVOBO 1:1, -VC ODI 2:0, -VC Polarit 1:1, -TJ Jičín ,,B“ 0:2.

 

   Za TJ Jičín ,,A“ hrály: Kamila Zákoutská, Veronika Hlavatá, Lenka Helikarová, Lucka Dytrychová, Petra Vocásková, Daniela Zelfelová a Veronika Vzoreková ( Miletín).
   TJ Jičín ,,B“: Kristýna Rybářová, Katka Kompasová, Katka Antošová, Kristýna Oborníková, Denisa Kovářová, Tereza Vzoreková(Miletín) a Lucka Matoušková.
   TJ Jičín ,,C“: Dominika Prachařová, Martina Žmolilová, Klára Styblíková, Terka Matějková, Lucka Adolfová a Lucka Měšťanová.
   Dobrá nálada nikoho neopustila  ani při balení stanů a vylévání vody z bot. Trenéři Vlaďka Dytrychová, Petr Hanke a Jirka Bezdíček  poznaly své svěřenkyně z velmi lidské a kamarádské stránky, protože si dokázaly pomáhat v přívalech vody a v namočených věcech najít i pro kamarádku relativně suché sportovní oblečení. Zdá se, že parta jičínských mladých volejbalistek má k sobě blízko na hřišti i mimo něj. To se cení.
   Celý turnaj se na volejbalové mapě Evropy  stává prestižní událostí a pořadatelé VC ODI Middelbeers  se již naučili i v holandštině vyslovovat TJ Jičín bez problémů a jako družstvo slušné výkonnosti.

 
(Jirka Bezdíček)

 

Náhledy fotografií ze složky Holandsko 2006

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář