Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak málo může rozhodnout...

14. 3. 2008

 

   Poslední 2 čtvrtky večer jsem na internetu stihl po treninku juniorek "dosledovat" utkání Ligy mistrů mužů mezi družstvy VfB FRIEDRICHSHAFEN (Německo) a Sisley TREVISO (Itálie). Oba zápasy se dostaly až do tie-breaku, takže bylo na co koukat - přece jen šlo o postup do závěrečného čtyřčlenného finále nejprestižnějšího evropského poháru. V německém družstvu mimochodem nahrává náš reprezentant Lukáš Ticháček. Ale nebudu tu dělat žádný rozbor utkání. Spíše chci dokumentovat, jak strašně málo rozhoduje o úspěchu (a v této soutěži i o nemalých finančních částkách...).

   V prvním utkání zvítězil na italské půdě VfB FRIEDRICHSHAFEN 3:2 (16,22,-14,-22,11), ve druhém včera naopak italům doma podlehl 2:3 (22,-23,-20,24,-12).

   Při rovnosti setů 5:5 tedy o postupu rozhodoval součet získaných míčů z obou zápasů... A ten zněl: 207:210 ve prospěch Trevisa... Rozdíl 3 míčů (z celkového počtu 417 v deseti setech) rozhodl o tom, kdo si ve zmiňovaném finále zahraje... Prakticky to znamená, že kdyby 2 rozehry z oněch 210, které získalo Treviso, dopadly opačně, tedy ve prospěch Friedrichshafenu, stal by se postupujícím (poměrem míčů 209:208) on... jak málo rozhoduje v dnešním volejbale...

P.S.: Docela by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby i ty míče byly stejné... To se musím někde mrknout (buď další tie-break nebo rovnou los?)

  

- Petr -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář