Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jirkův článek do novin - juniorky

4. 4. 2007

 

Hradec Králové, Jičín 1.4.2007 - Dohrávkou posledního dvojutkání Krajského přeboru volejbalových juniorek se zakončila další soutěž  ročníku 2006/2007. Volejbalistky TJ Jičín jely do Hradce Králové s jasným úkolem. Vyhrát alespoň jedno utkání a pořádně zamíchat závěrečnou tabulkou, která jim dávala naději na zisk bronzových medailí a tím i 3. místa v KP.

 

Slavia Hradec Králové,,B“ – TJ Jičín  1:3 (-13,16,-17,-22)

Slavia Hradec Králové,,B“  - TJ Jičín  3:1 (23,-23,23,18)

 

   Předsevzetí bylo splněno již v prvním utkání, i když v závěru soutěže se již nedařilo tak, jak by si trenéři představovali.Většina hráček měla za sebou náročnou soutěž i v kategorii kadetek a sil již nebylo na rozdávání. Samotná účast v této soutěži juniorek byla pro TJ Jičín soubojem ve středu tabulky, kde byly soupeřky velmi vyrovnané a rozhodoval každý bod. Vždyť před dohrávkou posledního kola byly až na pátém místě. Podařilo se, a vzhledem k tomu, že většina hráček bude tuto soutěž hrát i v příštím ročníku, lze to považovat za velmi pěkný úspěch. Již od prosince ve většině vypjatých utkáních  neprohrály ani jeden hraný rozhodující pátý set a bojovnost v každém utkání byla předností tohoto již několik let tvořícího se družstva.

   Zasloužily se o to tyto hráčky: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Petrtýlová, Vocásková,Vosáhlová, Zákoutská, Zelfelová,  Rybářová, Hlavatá, Hrnčalíková, Divoká a Vzoreková.

 

Závěrečná tabulka: 1.Rubena Náchod (54 bodů), 2.Lokomotiva Trutnov (48), 3.TJ Jičín (45), 4.Orel Studenec (44), 5.Dvůr Králové (44), 6.Slavia HK,,B“ (37), 7.TJ Harant Pecka (34), 8.Baník Vamberk ( 30)

 

Trenéři mládeže TJ Jičín Vlaďka Dytrychová, Petr Hanke a Jirka Bezdíček jsou přesvědčeni, že i dalších kategoriích těch mladších dívek - minivolejbal a mladší žákyně - je předpoklad úspěchu a získání medailí v krajském přeboru. Velice kladně je hodnocena i parta přípravky mladých volejbalistek, která se dala dohromady bez velkých náborů a nevynechá snad žádný trénink. Týden po Velikonocích se zúčastní některé svého prvního velkého soustředění v Hlušicích. Pro dívčí sport v Jičíně je to zaručeně záslužná práce, protože těch příležitostí zase není tolik.                                                             

                                                                                                            - jb -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: udělej si doma pořádek

(Petr, 5. 4. 2007 8:40)

Nojo, nechal jsem ho drobátka proskočit, aby nemuselo na pekáč... :-)

udělej si doma pořádek

(Jirka, 5. 4. 2007 8:26)

Petře, udělej si doma pořádek,uteklo ti kuře a to je před svátky skoro neodpustitelné. Je fakt, že to je neposeda.