Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek ze zítřejšího vydání Jičínského deníku

2. 10. 2008

 

Krok do neznáma pro volejbalové prvoligové juniorky...

 

   Hodně, hodně dlouho se zde, v Jičíně, taková volejbalová soutěž nehrála a trenéři, hráčky a i příznivci volejbalu se těší i očekávají zatím neznámé.

 
   V tuto sobotu 4.října 2008 nastoupí juniorky TJ Jičín ke svému prvnímu ligovému dvojutkání s VK Hronov. Zápasy budou hrány v hale  Masarykovy obchodní akademie v Jičíně od 10 a 13 hodin (začátek druhého zápasu po dohodě soupeřů). Hned první kolo základní skupiny ligové soutěže o minulém víkendu (kdy TJ Jičín měla volno) ukázalo, že budou odehrána  vyrovnaná utkání, ale mohou být také velmi rychlá. Bude záležet nejen na výkonu, ale i na psychické odolnosti v jednotlivých utkáních. Dívčí sport má svá specifika a bude nutné překonat občas nejeden kritický okamžik.

 
   Vlastní příprava začala již před Volejbalovou Dřevěnicí v červenci  a pokračovala soustředěním na Benecku, kde se nabírala nejen síla, ale i technika volejbalu.Tato volejbalová parta má jednu výhodu v tom, že je opravdovou partou, která se v Jičíně setkává bohužel jen jednou za dvacet let. Tak to zatím fungovalo. Ta první byla v partě kolem Heleny Kuželkové a Zdeňky Beltramové před 40 lety, ta druhá kolem již současných „legend“ - Jany Veselé a spol. Ta současná parta vyrůstala několik let od základů volejbalu pod vedením Vlaďky Dytrychové, Petra Hankeho a Jirky Bezdíčka.

 
   V základní skupině se TJ Jičín utká s TJ Sokol Zbečník, VK Hronov, TJ Slávia Hradec Králové a TJ Dvůr Králové nad Labem. Po odehrání této skupiny se soutěž rozdělí dle umístění do skupiny o vítěze 1. ligy a do skupin o další pořadí.

 
   V domácích utkáních bude záležet na podpoře zázemí hráček a jejich příznivců. Když se na jaře letošního roku rozhodovalo o postupu, tak paní Helenka Kuželková byla první, která se zajímala o rozpis utkání, protože ona ví, že kolem volejbalu byla vždy parta, která přetrvala přes všechny životní zádrhele a problémy. Parta se dá vytvořit i na utkáních hraných na hřištích soupeře. Dokladem je výprava jičínských příznivců na poslední jarní utkání krajského přeboru do Dvora Králové nad Labem, kde správcová tělocvičny utekla před valící se jičínskou výpravou. Tohle ještě nezažila. Jičín vyhrál 3:0 a 3:0. Bude i na dívkách, kolik si přivedou příznivců svého srdce, aby vytvořili to pravé domácí prostředí i při utkáních ve vyšší soutěži.

 
   Na soupisku jičínských prvoligových juniorek se dostaly tyto hráčky: Lucie Dytrychová, Veronika Novotná, Lenka Helikarová, Kamila Zákoutská, Denisa Černá, Daniela Zelfelová, Jana Vosáhlová, Šárka Doležalová, Nikola Hrnčalíková, Michaela Nosková, Dana Schejbalová, Tereza Vzoreková, Kristýna Rybářová, Petra Vocásková a Karolína Šormová.


 -jb-

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář