Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nakonec se rozdávalo zlato...

20. 6. 2005

 

   Jičín se nezdá, Jičín je hvězda, Jičín je nejlepší. Tímto popěvkem mladší žákyně TJ Jičín zakončily volejbalový Krajský přebor mladších žákyň Královehradeckého kraje v ročníku 2004-2005. V rámci Volejbalového turnaje  Dřevěnice  žákovských kategorií převzaly zlaté medaile a tím  naplnily úspěšnou cestu těch nejmladších kategorií  jičínského volejbalového mládí.
   Souboj o přeborníka kraje byl soubojem po celou soutěž, která se skládala z osmi kol, hraných turnajovým způsobem, a rozhodovalo se až v samotném závěru, kdy se podařilo setřást družstva z Rychnova nad Kněžnou a Náchoda. Vzájemná utkání končila vždy výsledkem 2:1 po velkém boji. Byl to nejen souboj na hřišti, ale i souboj trenérů, kteří jsou mimo hřiště tou správnou volejbalovou partou.

   Závěrečná tabulka měla podobu: 1. TJ Jičín 59 bodů, 2. VKM Réma Rychnov nad Kněžnou 53 bodů, 3. Rubena  Náchod 52 bodů, 4. SK Týniště nad Orlicí 43 bodů a 5. TJ Harant Pecka 33 bodů.

   Tento úspěch se pro Jičín podařilo vybojovat po dlouhých 15 letech a je skromný předpoklad , že bude za několik roků z čeho doplňovat do družstva žen.
   O titul se zasloužila tato děvčata: Veronika Hlavatá, Jana Vosáhlová, Kristýna Rybářová, Lucie Matoušková, Nikola Hrnčalíková, Denisa Kovářová, Kristýna Oborníková, Michaela Nosková, Klára Styblíková a Lucie Měšťanová. Trenérský kolektiv ve složení Vlaďka Dytrychová, Petr Hanke, Jirka Bezdíček, Ema Kozáková a Iva Hlavatá si konečně mohli odpovědět na otázku, jestli to má vůbec nějakou cestu k výsledku? Odpověď zní: Má! A může se začít s další partou, která se začíná vytvářet v minižákyních.
   Děvčata dokázala nejen prodat to, co se naučila z volejbalové abecedy, ale svým vystupováním na hřišti i mimo něj si nikde neudělala ostudu. Jejich vzájemné se povzbuzování nahání soupeřkám strach a kamarádství  se utváří na kurtech na celý život. Celá tato nastoupená cesta je zaručeně správným směrem ve využívání volného času mládeže.

(Jirka Bezdíček)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Těšte se!!

(Zdobna, 20. 3. 2007 18:57)

V neděli vás rozdrtíme,tak se těšte:-D Nikola z RK