Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stříbrné medaile putovaly do Jičína a bronz do Pecky

1. 4. 2006

 

Hronov -  Závěrečný turnaj krajského přeboru Královehradeckého kraje volejbalu kadetek ročníku 2005/2006 měl v místě konání v Hronově ukázat vzestup výkonnosti v závěru soutěže. Jasné favoritky byly v průběhu všech mistrovských turnajů kadetky VK Hronov, které přesvědčovaly všechny soupeřky o své kvalitě.

   O další tři místa se podělily týmy z území okresu Jičín - TJ Jičín,  Harant Pecka a SK Miletín. Tento stav výkonnosti v dívčí kategorii v okrese již dlouho nikdo nepamatuje  a svědčí o tom, že se i ve skromných podmínkách dají dotrénovat družstva k úspěchu. Kategorie kadetek představuje zlom ve výkonnosti, kdy po letech čerpání abecedy základů volejbalu  a  získání  fyzické síly, se již dá produkovat pohledný volejbal.

Výsledky závěrečného turnaje:
Miletín - Hronov 0:2, Vamberk - Pecka 0:2, Pecka - Miletín 2:0, Jičín - Vamberk 2:1, Jičín - Miletín 1:2, Jičín - Hronov 0:2, Hronov - Pecka 2:0, Miletín - Vamberk 2:1, Jičín - Pecka 1:2.

Závěrečná tabulka KP kadetek:
1. VK Hronov
2. TJ Jičín
3. Harant Pecka
4. SK Miletín
5. Baník Vamberk
6. Vrchlabí (odstoupilo ze soutěže)

   Pod vedením trenérů Petra Hankeho, Jirky Bezdíčka a Vlaďky Dytrychové se v barvách kadetek TJ Jičín představily v sezoně  tyto hráčky: Veronika Novotná, Veronika Hlavatá, Káťa Kompasová, Petra Vocásková, Lenka Helikarová, Lucka Dytrychová, Kristýna Rybářová, Kamila Zákoutská, Káťa Antošová, Martina Petrtýlová, Martina Kozáková, Jana Vosáhlová a Daniela Zelfelová.

 
   Skončením soutěžního období kadetek ale pro družstvo nic nekončí. Čeká je účast na několika turnajích, víkendové soustředění a v květnu již začátek jarní části okresního přeboru žen, dále účast na mezinárodním turnaji o Zmrzlinový pohár v Rychnově nad Kněžnou a účast na jednom z největších volejbalových turnajů mládeže v Evropě v holandském Middelbeers. To, že se Jičín pomalu vrací na mapu úspěšných míst práce s mládeží v dívčích kategoriích, je snad předpokladem, že tradice ženského volejbalu bude mít své následovnice.

(Jirka Bezdíček)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář