Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěšný start volejbalového mládí na mezinárodní úrovni

30. 1. 2006

 

   Arktická zima vítala ve dnech 27.-29. ledna 2006 účastnice mezinárodního volejbalového turnaje starších žákyň v KOZIENICI v Polsku. Těsně před turnajem bylo v místě konání  -33°C , ale pořadatelé turnaje s názvem ,,ANTENKA 2006“ připravili soutěž s pečlivostí, a tak bylo jen na účastnicích, ukázat svou výkonnost v místní sportovní hale. Turnaj se stává prestižní soutěží mezinárodního porovnání úrovně volejbalu na regionální úrovni, ale i místem získávání nových sportovních kontaktů s výměnou trenérských zkušeností  a metod tréninku.
   Volejbal Královéhradeckého kraje zastupovala 2 družstva Rémy Rychnov nad Kněžnou a po jednom z  Kostelce nad Orlicí a TJ Jičín. Turnaje se zúčastnilo celkem 10 družstev, které byly rozděleny do dvou pětičlených skupin. V základní skupině TJ JIČÍN porazila postupně Rému Rychnov II 2:0, C.S.S Botosani (Rumunsko) 2:1 (třetí set 15:13), Jedynku Kozienice I (Polsko) 2:1 (třetí set 15:10) a Piotrowice (Polsko) 2:0. Výsledky, ale hlavně závěrečný účet základní skupiny byl pro TJ Jičín velmi potěšitelný nejen vzhledem k umístění, ale především k podanému výkonu a bojovnosti: 1.TJ Jičín, 2.Botosani, 3.Kozienice I, 4.Rychnov II a 5.Pietrovice. Druhou skupinu vyhrál Rychnov I, 2.Lubelski, 3.Olsztyn, 4.Kostelec a 5.Kozienice II.
   Maratón odehraných utkání pokračoval Play off, kde se již dostavila na hráčky TJ Jičín únava z 12 hodinového cestování a deseti odehraných setů základní skupiny. V semifinálovém utkání s výběrem kraje Lublin prohrála TJ Jičín po vyrovnaném zápase 2:0 a v druhém semifinále Rychnov I porazil Botosani  2:0. Závěrečný den turnaje se hrála již jen utkání o umístění  a TJ Jičín v utkání o třetí místo opět narazil na rumunské družstvo Botosani, které vzrůstem převyšovalo ostatní vždy alespoň o hlavu. Ve druhém vzájemném zápase na turnaji byly tentokrát rumunky lepší především na servisu, který se nám nedařilo rozehrát, takže výsledkem bylo vítězství Botosani 2:0.
Finále se pak stalo kořistí Rémy Rychnov n.K. I po vítězství na Lublinem 2:1.

 
Závěrečné pořadí turnaje: 1.Réma Rychnov n.K. I, 2.Kadra Woj.Lubelskiego, 3.C.S.S Botosani, 4.TJ Jičín, 5.Jedynka Kozienice I, 6.Viktoria Olsztyn, 7.Kostelec n.O.,  8.Rychnov n.K.II, 9.Piotrowice a 10. Kozienice II.

 
   Na vlastní kůži si mohly starší žákyně TJ Jičín po přechodu do vyšší věkové kategorie jako loňské krajské přebornice mladších žákyň osahat účastí na tomto turnaji svou výkonnost. Nezklamaly sebe ani trenéry.
   Turnaje se v barvách TJ Jičín zúčastnily: Jana Vosáhlová, Veronika Hlavatá, Lucie Dytrychová, Kristýna Rybářová, Daniela Zelfelová, Michaela Nosková, Nikola Hrnčalíková a Veronika Vzoreková (Miletín), která byla pořadateli vyhodnocena jako nejlepší hráčka družstva. O dobrou náladu a bojovného ducha se starala trojice trenérů Petr Hanke, Petr Dytrych a Iva Hlavatá. Tři dny volejbalu a 24 hodin na cestách je pořádná porce na dívčí organismus, ale nikdo nelitoval.
   Po účasti na turnajích v Holandsku a Polsku se skromně Jičín dostává do podvědomí na některých místech Evropy po získání nových sportovních přátel mimo hřiště, ale i na hřišti soupeřek, které si nic nedarují. Dobrá sportovní i společenská prezentace Jičína si může zapsat zase jeden kladný skutek.

                                                                                                     Jirka Bezdíček

 

Náhledy fotografií ze složky Kozienice 2006 - Polsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář