Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 19. a 20. kolo KP 2007-08

11. 2. 2008

  

Harant Pecka - TJ Jičín   1:3 (-27,-16,24,-20)

Sestava: Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová,  Vzoreková T., Zelfelová - libero: Rybářová

   

Harant Pecka - TJ Jičín   0:3 (-24,-22,-22)

Sestava: Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová,  Vzoreková T., Zelfelová - libero: Rybářová

  

   Nemastný, neslaný začátek na konci jarních prázdnin byl jasným problémem, který bylo nutno překonat. Pozdní vstávání během prázdnin se projevilo na spících dívkách při rozcvičce i v začátku prvního setu. Pomaličku, polehoučku otvíraly jedno očko, druhé očko. V hale bylo až nepříjemné teplo a někomu se chtělo i chvilku si dát malý chrupeček.
   V úvodu prvního setu se Pecka rychle rozehrála a vedla již 7:2. Konečně jsme se probudili ale stav byl náhle již 8:17, aby se to hlavně díky Lucčinu podání lehce vyrovnalo na 17:17. Koncovka byla tahání se o každý bod a soupeřky z Pecky nám vítězství tak trochu darovaly … 27:29. Druhý set byl až velmi lehký a počáteční únik na 1:8 a 2:10 byl již vlastně rozhodnutím stavu druhého setu, protože  se zastavil na 16:25. Třetí set se tahal po dvou bodech na obou stranách a větší štěstí měly dívky z Pecky, které vyhrály koncovku 26:24. Ve čtvrtém setu to vypadalo na tahání se až do pátého setu. 7:4 pro Pecku a pak ale obrat na 8:15 a v klidu dohraný vítězný set na 20:25 a tím i zápas pro Jičín 3:1 na sety. Malé významné plus dostala Péťa za několik skvělých smečí rozmístěných do rohů, aby v okamžiku o něj ale přišla za stažené bloky pod vlastní nohy.
   Druhé utkání bylo odehrané ve stejné sestavě a vlastně na půdě hostí, byť bylo odehrané v Jičíně. Pecka se nechtěla jen tak rychle vzdát po prvním utkání a předváděla v začátcích setů vždy lepší volejbal po všech stránkách. První set rozeběhla rychle na 9:2 a Jičín musel bodík po bodíku stahovat náskok. Podařilo se to na stavu 15:15 a opět se začala tahanice o jednotlivé body. Za stavu 24:24 se opět ukázalo štěstí na straně Jičína a vítězství 24:26. V druhém setu opět začala Pecka lépe na 5:3, aby ztratila náskok na 8:13 a postupně si opět získala náskok  na 22:20. Koncovka byla opět záležitostí  Jičína a vítězství 22:25. Třetí set opět začala nástupem Pecka, ale ze stavu 4:1 otočila Jana Vosáhlová  skvělým podáním a Péťa na bloku na 4:8. Až moc ukolébaná nálada obrátila stav na 20:15, kdy série nepochopitelných chyb dávala soupeřkám naději na další set. Vyrovnání stavu na 21:21 a opět koncovka s Péťou na síti. 22:25. Ve všech setech obou utkání byly dobře zvládnuty koncovky a výsledky mohly být lehce i obráceně, protože obě utkání byla vyrovnaná v kvalitě hry. Vítězství 3:0 pro Jičín.
   

  
Jak se dařilo:
   
Nahrávačka Nenča: Měla několik skvělých zásahů a odnesl to opět, jako v mnoha utkáních, odřený a naražený bok.  Janou a  Péťou  sehrály několik krásných akcí na smeči i ulejvkách, které si Jana skvěle užívala.
  
Universál Lucka: Dobře se s Nenčou doplňovaly na nahrávce a několik es z podání napomohlo v obratu v setech. Při smečích z trojky se dařilo tak na polovičku.
 
Blokařka Péťa: Malé, ale významné plus se změnilo v druhém utkání ve velké plus. Její skvělé smeče zápěstím do obou stran byly velmi účinné. Jisté podání a jistota úderů byly základem v krizových situacích jednotlivých setů. Patřila mezi hlavní opory družstva.
 
Blokařka Jáňa: Většina úderů na smeči měla razanci i směr. Při oddechu si dala poradit a začala přelstívat obranu soupeřek v trojbloku lehkou a skoro 100% účinnou ulejvkou do obou stran. Nebála se útočit z trojky a nahrávačky ji často dávaly šanci, kterou využívala.
 
Smečařka Terka: Jako vždy dobrá na podání a snažila se v útoku střídat smeč s ulejvkou, kdy se jí dařilo i nedařilo, ale snažila se hrát pestrou hru, kterou často soupeřky překvapovala.
 
Smečařka Danda: Všechny tři smečařky, které se vystřídaly v sestavě si vybíraly lepší a horší chvilky. Danda se hlavně zlepšuje na razanci útoku a mockrát soupeřky nachytala ve špatném postavení doprostřed náměstí.
 
Smečařka Léňa: Platí o ní stejné hodnocení jako o kamarádkách. Potřebuje  se po přestávce rozehrát a hrát pestrou hru, která ji zdobí a soupeřky zlobí. Několika údery překvapila sama sebe, jak a kam to letělo.
 
Libero Píďa: Sebrala hodně míčů a chvilku si připadala jako otloukánek, protože smeče  soupeřek měly razanci. Dost dlouho aspirovala na nejlepší hráčku utkání, ale v druhém utkání měla několik minelů. Zahrála si až až.
 
Nejlepší hráčku na straně domácích nebudu tentokrát vyhodnocovat, protože se zasloužily všechny o dvě vítězství a bylo by nespravedlivé někoho více chválit.
 
Obě utkání rozhodoval Miloš Dolejší a nepřipouštěl žádné diskuse při rozhodování o jednotlivých míčích. Snažil se dát utkáním správný řád,  na který je zvyklý z ligových utkání.
  

 

- jirka-

   

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

    

 

 

Tak konečně i nějaké ty obrázky najdete na následujícím odkazu:

http://pehan.rajce.idnes.cz/2008_02_10_Juniorky_Pecka-Jicin/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář