Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 1.liga sk. E - 3. a 4. kolo 08-09

4. 10. 2008

        

TJ Jičín - VK Hronov  0:3 (-11,-13,-22)

Sestava: Černá, Doležalová, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Šormová, Vocásková, Vosáhlová, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

  

TJ Jičín - VK Hronov  0:3 (-22,-12,-19)

Sestava: Černá, Doležalová, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Šormová, Vocásková, Vosáhlová, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 

   Hodnocení dvojutkání by mohlo začít od konce. Poděkovat rozhodčímu Josefu Matějovskému ze Všestar za klidné rozhodování bez chyb a blahopřát soupeřkám k vítězství. Družstvo Hronova hrálo velice vyrovnaně od příjmu podání, přes přihrávku, nahrávku až k útoku, ale hlavně také i v obraně.
   Družstvo Jičína se dávalo dohromady vlastně až těsně před utkáními. Několik onemocnění a nepříjemná zranění. Všechno tohle narušilo dlouhodobou přípravu a musí se začínat od začátku a věřit ve své síly k zlepšení situace se zraněními a ustálení se základní sestavy.
   První utkání v této soutěži se podepsalo na nervozitě družstva a než se tým domácích rozkoukal, byl soupeř již za kopcem. Změny v základní sestavě moc zlepšení nepřinesly a tak si celá lavička měla možnost sáhnout na ligu. Všechno je nějak rychlejší, tvrdší a razantnější. Všechny začátky jednotlivých setů byly vždy nástupem soustředěného soupeře, který si hned udělal podstatný náskok a mohl klidně hrát svoji hru. Odpoledne jsem při stahování záznamu utkání z kamery měl možnost v klidu a z nadhledu porovnat hru obou družstev a „vychutnat si naše chyby“ a přednosti soupeře.
   Jičínu se chvilkou hra dařila, ale pak přišla série chyb v technice úderů i taktice hry jednotlivých hráček. To, co ještě ve čtvrtek na tréninku šlo, bylo najednou bez nápadu, nesouhře nahrávačky a útočících hráček atd. Jeden poznatek za všechny. Příjem podání a míč padá před Píďu. „Vidělas’ to?“ Soupeřky zahrály nenápadnou, ale účinnou clonu při poddání. Nesledování podávající hráčky, na které bylo vidět, že zahraje kraťas a chyba byla na světě.
   Co poradit: rozebrat si chyby, zapomenout co nejrychleji na tuto sobotu a soustředit se na příští utkání za týden ve Dvoře Králové nad Labem.

    
-jirka-

 

    

 V tipovačce by dnes všichni prohráli kalhoty...  

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ještě něco...

(jirka, 6. 10. 2008 10:21)

je nutno poděkovat úctyhodnému počtu diváků z řad rodinných příslušníků, známých, bývalých volejbalistek,zkrátka všech, kteří našli cestu do haly ( vstup je pro neznalé dost záhadný)a neúnavně povzbuzovali i ve chvíli, kdy se tak moc nedařilo