Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 1.liga sk. E - 5. a 6. kolo 08-09

11. 10. 2008

 

Dvůr K. n/L - TJ Jičín  0:3 (-13,-22,-13)

Sestava: Černá, Doležalová, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Šormová, Vocásková, Vosáhlová, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

   

Dvůr K. n/L - TJ Jičín  0:3 (-15,-24,-20)

Sestava: Černá, Doležalová, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Šormová, Vocásková, Vosáhlová, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

       

   Po dvou jednoznačných prohrách s Hronovem, kdy družstvo odevzdalo nováčkovskou daň, byla zde příležitost napravit si reputaci. S družstvem Dvora Králové se nám však v poslední době daří, viz vzpomínka na jarní dvojzápas. Ve zdejší hale se hrálo čtyřutkání, neboť se zde utkali muži Dvora  Králové n.L. a Vamberka v Krajském přeboru I. třídy a tak první utkání začínalo až po odehraném utkání mužů.
   Na začátku prvního setu trochu přetahovaná, ale družstvo Jičína nechtělo připustit nějaký újezd ve svůj neprospěch. Vývoj bodů 0:2, 4:2, 4:6, 11:22 a nakonec vítězství 13:25. Druhý set byl tahaní kočky za ocas, vyrovnaný stav a nespočet technických i taktických chyb na obou stranách kurtu. Vývoj stavu bodů 2:2, 4:6, 8:7, 14:12, 18:21 a konečný stav 22:25. Ukázala se zápasová nevyhranost a z toho pramenící chyby ve hře pod tlakem soupeřek, které zaručeně nechtěly prohrát. Třetí set opět soupeřky trochu zaskočily naše družstvo lepším začátkem setu - 2:0, 4:2. Od stavu 4:4 se již hrálo pod taktovkou jednoho družstva a to hostujicího Jičína 10:16, 12:24 a konečný stav setu 13:25 a tedy vítězství 3:0 na sety pro Jičín.
   První hvězdou utkání byla jistě Šárka Doležalová, která velkými plusy ve statistikách utkání Petra Hankeho nadělala hodně bodů jak z podání, tak ze smeče i ulejvek, které měly oči. Soupeřky na tyto ulejvky moc nereagovaly a nechávaly si je spadnout i z prstů nahravačky Nenči Novotné na „druhou“ a i z útoků Kami Zákoutské. K celkovému zhodnocení se dostaneme až po odehraném druhém utkání.

    

   Mírné zamíchání se sestavou a první set se zdál být začátkem rychlého průběhu druhého utkání - 4:10, 10:19 a konec za stavu 15:25. Druhý set byl lepší zaručeně ze strany domácích hráček a byl ve znamení jejich upevňování náskoku. Nic moc se našim děvčatům nedařilo - 7:2, 16:10, ale pak 16:15 – to už byly soupeřky na dosah, ale opět malinko odskočily na 19:17 a v koncovce na 24:22. Za tohoto stavu domácí hráčky udělaly sérii, hlavně pro trenéra domácích, hrůzných chyb, kdy všechny útoky šly do sítě nebo autu. Rozhodly vlastně samotné - 24:26.
   Domácí hráčky v začátku třetího setu pak opět šly do vedení 5:2 a 7:4. Poté došlo ale k obratu na 7:8, 11:16 a 15:21. Několik chyb hostí a stav byl 19:22. Koncovka byla již lepší a opět Šárka uklidnila spoluhráčky super ulejvkou, kdy se nejdříve podívala a pak chladnokrevně položila měkoučký balon doprostřed hodně velkého náměstí. Koncovka byla pak již rychlá podpořená opět minely Dvora Králové n.L. - 20:25 a výhra 3:0 pro Jičín.

   
  

Jak se dařilo jednotlivým hráčkám:
  
Šári  Doležalová: To nejlepší hned na začátek. Šárka se probudila do šťastného dne a na hřiště přišla s pořádnou formou. Školila soupeřky přesným podáním do míst, kde se to domácím vůbec nelíbilo a udělala několik přímých bodů. Ulejvky nemohly soupeřky doběhnout, byly hrány  nízko na sítí a během týdne si je na trénincích skvěle natrénovala. Hrála jako vždy nenápadně, ale důrazně.
   
Nenča Novotná: Největší radost ji dělaly úspěšné ulejvky na „druhou“. Hra nahrávačky je založená na skromné drzosti, která dokáže soupeřky ničit. Tentokrát si ani nenatloukla bok (nebo to nebylo poznat?). Celkem hra v poli nebyla moc vidět, protože buď to šlo do čepice nebo do nepokrytého prostoru. Na nahrávce  opět několik nahrávek mimo plánovanou souhru. S tím se nedá nic dělat, jen to tisíckrát natrénovat. Zde si musí i smečařka říci, kam to má jít a co ji vyhovuje.
  
Luci Dytrychová: Opět to samé jako u Nenči. Rychlíky s Kami jsou průhledné, jak vyčištěné okno. Nahrávka není jen o nahrání, ale i tvoření hry a překvapení soupeřek…
V poli měla několik skvělých zásahů, ale i několik minel.
 
Kami Zákoutská: Natrénované rolery, ulejvky i prudký úder musí být okamžitým vyhodnocením situace a použitím toho správného. Proti tomuto soupeři se to dalo, ale ne vždy to dopadlo. Volejbal je hra chyb a kdyby nikdo neudělal žádnou chybu, tak by  se hrálo ještě týden. Soupeřky měly z Kami asi největší strach a dávaly si na ni velký pozor.  Jako vždy se snažila bojovat ve vzduchu i na parketách.
  
Denča Černá: Vlítla po střídání na hřiště jako uragán a hned tam s tím dvakrát sekla s důrazem, který soupeřky nečekaly, protože ji viděly poprvé. Několikrát si šáhla krásně na blok, „100 tam 200 zpátky“. Postupem času trochu polevila, ale měla stále navrch v povzbuzování spoluhráček. Dynamický rozběh na smeč je brzděn blízkým odrazem u sítě a i toto bude stále slyšet na každém tréninku.
   
Péťa Vocásková: Dokáže využít svého zápěstí a jeho „oklepání“ soupeřčiných bloků a i ani její vlastní blok nebyl soupeřkám rozhodně příjemný. Na podání byla nejvíc překvapena, kamže tem kulatý nesmysl letí, když chtěla úplně jinam (naštěstí většinou do hřiště). Na důrazné připomenutí odtažení se při podání, dává do podání o to více síly. Hala působila velkou plochou a na ní relativně „malé“ hřiště.
Dokázala měnit způsob hry dlouhou ulejvkou, ale ne vždy dolétla tam  kam chtěla.
  
Jana Vosáhlová:
Po zranění teprve chytá svou formu a to si ještě přinesla krásné puchýře z prodloužené v tanečních… Nesmí se bát solit podání (poslední dobou ho o zápasech hodně šetří), které má v ruce a ostrou diagonálou a úderem po lajně dokáže tvrdit muziku.
 
Léňa Helikarová:
Nebát se a do akce dát všechnu sílu, pak si může oddechnout. Na lavičce si musí přečíst hru soupeřek a když už ulejvku, tak tam, kde nikdo není. V poli poručit nožičkám být správně vždy na správném místě. Směr jejích úderů překvapuje ji samou, natož soupeřky!
  
Danda Zelfelová: Je ve stálé pozornosti i mimo hru a to ji občas brzdí ve chvíli, kdy má zapnout na 100 %. Na venkovních hřištích ji šlo podání super a zde v hale si musí najít ten správný směr úderu a jeho rotaci. Jinak je jedinou hráčkou, která si před příjmem podání šáhne na podlahu a snaží se tak za sebe setřást nervozitu.
  
Kája Šormová: Zatím nevděčná úloha střídače (co ale může jako benjamínek čekat… její dny však teprve přijdou - doufejme). Každým tréninkem jde ve své výkonnosti dopředu a má snahu dohnat své starší kamarádky. Na lavičce musí číst hru soupeřek a ve chvíli, kdy jde na hřiště, musí vědět, co na ně vymyslí a jak se uvede bodem.
  
Píďa Píďová Rybářová: Hrála to, co na ni soupeřky poslaly a zvedala hodně míčů do toho správného místa. Jen zažít si nové postavení chvíli potrvá, ale pokud bude myslet hlavně na volejbal, tak to zvládne!
   
  
A celkově? Doufejme, že bude příště mnohem lépe a družstvo bude správně nažhaveno na další domácí zápasy s TJ Sokol Zbečník, které proběhnou v sobotu 18.11.2008 v 10 a 13 hodin v hale MOA Jičín.  

     
- jirka -

   

Ze statistik prvního utkání:

Podání:

   Se 14 úspěšnými a nezkaženými servisy v zápase a tedy 100 procentní úspěšností  podání se tentokrát představila Šárka. Co se však týče bodového zisku, tak ji asi jistě předčila Péťa, která během prvního zápasu podávala celkem 20x (z čehož kazila 2 servisy - tedy 90% úspěšnost), ale získala jistě více přímých bodů, tedy prakticky podání, po kterých se již nehrálo. Stoprocentní podání měla i Lucka, která bezchybně podávala celkem 8x. Ale i ostatní hráčky byly tentokrát na podání hodně úspěšné (že by se projevily poslední 2 treninky?), takže Kamča podávala celkem 6x s jednou chybou, Danda 3x bez chyby, Nenča 11x s dvěmi chybami (ale zároveň se ziskem několika přímých bodů) a Danda s 3mi bezchybnými servisy. Oproti utkání s Hronovem tedy herní činnost, ve které došlo k výraznému zlepšení (zatím asi jediná, ale je to určitě pokrok).

  

Přihrávka:

   Tady je asi největší kámen úrazu... Zpracování prvního balonu nám stále vázne! I když nás tentokrát soupeř příliš neprověřil, protože na servise kazil příliš až hodně, tak i z těch podařených servisů se nám moc příjmů "za jedna" nepodařilo... a to neřešíme příhrávku po útoku soupeřek a nedejbože balony "zadarmo"... Stále si nemůžeme uvědomit, že pokud do nás soupeřky zasmečují tvrdý úder, tak se od nás balon odrazí sám a vyletí, pokud máme správně nastavené ruce. Pokud ale chceme odehrát "lehký" míč zadarmo, musíme mu sami něco přidat a to vyžaduje maximální soustředění a stoprocentní techniku odbití, což je v každém případě určitě těžší a náročnější, než rána do postavení... Podcenění těchto míčů má za následek náběh na infarkt pro celý realizační tým včetně hlavní trenérky...  Myslete na naše zdraví... Díky... 

 

Útok:

   Navazuje absolutně na předchozí část o přihrávce... Nepřihrajeme, neútočíme... Prostě, aby nám nejproduktivnější útočnice Kamča útočila 12x za 3 sety je prostě málo!! Jenomže, když není z čeho... Statistika byla tentokrát hodně ovlivněna chybami soupeřek na podání, ale přesto je to příčinná souvislost číslo jedno! Přihrávka = následný útok... Útok umíme...chybí k němu krok jedna... pojďme se na něj více soustředit! Všichni...

- Petr -

 

 

     
 Všichni tipující byli tentokrát pesimističtější než konečné výsledky, takže bez vítěze...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář