Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 23. a 24. kolo KP

3. 3. 2007

 

TJ Jičín - Harant Pecka 3:1 (22,-23,20,21)     81 minut

Sestava:  Divoká, Drahoňovská, Dytrychová, Petrtýlová, Vocásková, Vosáhlová, Zelfelová - libero: Hlavatá

 

TJ Jičín - Harant Pecka 3:0 (21,20,22)     59 minut

Sestava:  Divoká, Drahoňovská, Dytrychová, Petrtýlová, Vocásková, Vosáhlová, Zelfelová - libero: Hlavatá

 

Jičín (3.3.) - K odloženému dvojutkání krajského přeboru juniorek s družstvem Harant Pecka jsme dnes nastoupili v "naší" domácí hale na Masarykově obchodní akademii. K dlouhodobě zraněným Lence a Nenče a nemocné Kamče nám ještě přibyla Píďa, kterou do rána také "sklátila" choroba... Takže situace ne zcela optimální, ale přesto víceméně nikdo nečekal jiný výsledek než 2 vítězství, i když v žádném případě nijak snadná.

První set byl až do stavu 10:10 vyrovnaný, pak se nám podařilo odskočit až o 7 bodíků na 22:15, ale koncovka byla utrápená. Soupeřky to nevzdaly, nám se nedařilo útočit a postupně se náskok zmenšoval - 22:18, 24:21 - nakonec jsme ale vítězství získali.

Druhý set byl podobný prvnímu, holky stále působily vláčným dojmem, takže hra byla plná nepřesností a honění balonu po celém hřišti. Ze začátku jsme vedli (8:4), ale ve střední části setu bylo vyrovnáno (14:14). Pak se do mírného vedení dostaly peckovačky - 16:18, 21:23 - a i když se nám ještě podařilo srovnat na 23:23, tak jeden útok do autu a vzápětí další míč, který jsme soupeřkám přehráli zadarmo, byl jejich smečařkou zakončen (23:25), což znamenalo vyrovnání na 1:1.

 Začátek třetího setu nám příliš nevyšel, hlavně proto, že se nedařil příjem asi nejlépe servírující hráčky soupeřek č. 16, takže jsme prohrávali 2:6 a měli první time-out. Po něm se hra přece jen hra trochu zlepšila a podařilo se nám srovnat krok a hlavně i bodový stav, který vydržel vyrovnaný až do 16:16. Pak se nám podařilo díky dobrému servisu Dandy odskočit na 20:16, což se ukázalo pro vývoj setu jako rozhodující. Nutno říci, že nám k tomu vydatně pomáhaly i hostující hráčky, kterým se vůbec nedařilo podání. Takže dál 23:18 a konečných 25:20.

Ani úvod čtvrtého setu nebyl moc zdařilý, když jsme opět měli problémy na přihrávce a nedokázali jsme si tím pádem připravit kvalitní a účinný útok. Takže stav 5:9 a trenérská "domluva" při time-outu. A přinesla přece jen zlepšení. Několik bodů z podání, pár úspěšných ulívek Martiny na druhou, položené útoky jak ze středu (Péťa), tak z kůlu (Šárka s Jáňou), to vše znamenalo obrat a vedení před koncovkou 19:15. V ní už jsme čtyřbodový náskok "nepustili" a i díky opět zkaženým servisům soupeřek dotáhli set do vítězného konce - 25:21 a výhra v utkání 3:1.

Do druhé zápasu se nám opět nepodařilo vstoupit příliš šťastně. Velké problémy nám dělal útok soupeřek z hlavního kůlu, kdy jsme nedokázali správně postavit blok, takže jsme měli příliš odkrytou dlouhou diagonálu, kam také většina útoků peckovských smečařek směřovala. Když se jim k tomu navíc podařilo několik "šťastných" balonů přehrát o pásku, takže jsme neměli šanci je zahrát, byl výsledkem stav 7:10 a 7:12. Ale holky to naštěstí nevzdaly a podařilo se jim postupně náskok stahovat (opět i díky mnoha chybám soupeřek). Před koncovkou už jsme vedli 21:18 a po výsledku 25:21 to bylo 1:0 na sety.

Druhý set nám vyšel úvod skvěle! Vedení 8:0 a 11:2 mělo znamenat jeho klidné dohrání. Bohužel, ani tento náskok ještě nic neznamenal a postupně se nám začal ztenčovat. Několik přímých bodů ze servisu, pár smečí peckovských hráček do již zmiňované diagonály a k tomu několik našich chyb při útoku a vedli jsme už jen o pouhý bodík - 18:17. Tady se nám přece jen "rozjezd" soupeřek podařilo zastavit, opět získat náskok (21:17) a v klidu set dohrát - 25:20).

Ve třetím setu jsme si hned zpočátku vypracovali 3-4 bodový náskok, který se nám podařilo po celý set udržovat, takže jsme jej mohli (téměř) v klidu dotáhnout do vítězného konce. I když závěr byl opět plný našich, byly na tom soupeřky naštěstí úplně stejně... Postupně tedy 13:9, 15:11, 17:14, 21:18, 23:20 a po skaženém závěrečném podání Pecky nakonec 25:22.

 

- Petr -

  

Výsledky dalších zápasů a tabulka jsou na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

 

 

 

 

 

 Tipů na vítězství bylo spousta, ale přesně se netrefil nikdo, takže cena zůstává na příště...

 

Náhledy fotografií ze složky Juniorky - KP - Jičín - Pecka 3.3.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář