Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 13. a 14. kolo KP 2007-08

2. 12. 2007

 

TJ Jičín - Dvůr K.n.L.  3:1 (13,-25,12,23)     81 minut

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Postolková M., Schejbalová, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 

TJ Jičín - Dvůr K.n.L.  3:1 (22,19,-14,21)     74 minut

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Postolková M., Schejbalová, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

  

   V čase před mikulášskou nadílkou se očekávalo, komu přinese toto dvojutkání nějaký ten dárek do punčochy a komu bude naděleno uhlí. Vyrovnaná družstva sousedící v tabulce krajského přeboru juniorek předváděla vyrovnanou hru a každý chvilku tahal za ten lepší konec čertova řetězu. Začátky setů se vždy dařilo lépe rozehrát soupeřkám ze Dvora Králové a na domácích bylo vždy dohánět soupeřky. Pohoda z koncovky prvního setu se podepsala i na rozehrávku setu druhého, pak však zranění hráčky soupeřek mělo na jejich hráčky spíše stmelující vliv a předváděly jistější volejbal hlavně v útočné fázi, kdy nám se v koncovce setu nedařilo skoro nic. Třetí set byl ale již z naší strany opět takřka procházka... Čtvrtý set mělo hned zase na začátku lepší vstup družstvo soupeřek a jen pozvolna se vyrovnalo skóre. Začalo se dařit na síti Vocáskové a Zákoutské a jistými údery tvrdila muziku Vosáhlová. Závěr setu byla přetahovaná se šťastným koncem pro Jičín. Vítězství  v setu 25:23 a celkové vítězství 3:1 na sety.
 
   Do druhého utkání nastoupila pozměněná sestava, protože lavička náhradnic na domácí straně byla konečně po prodělaných nemocech a zraněních nezvykle zaplněná a každá hráčka měla možnost ukázat svoji formu na hřišti. Na nahrávce vystřídala Nenču (hrající se zabandážovaným kotníkem) Monča Drahoňovská a na hřiště se dostaly Schejbalová, Postolková, Zelfelová, Vzoreková. První dva sety hrané v pohodě a každá nově nastoupená hráčka přispěla k vítězství svými body.
   Zdálo se, že to nebude žádné drama. Jenže. Třetí set byl nakupením chyb snad ze všech kapitol volejbalu a soupeřek snad bylo na hřišti víc a ve správném prostoru. Trenérku Jičína Vlaďku Dytrychovou brali již všichni čerti tři dny před nadílkou a nepomáhaly domluvy, rady, nic. 14:25 byl až velký výprask v tomto setu. Čtvrtý set se rozehrával opět v režii soupeřek a vedly již 7:1. Postupný návrat k základní sestavě a změna herního projevu přinesly i na stavu skóre postupnou změnu na stav 11:11. Soupeřky ujely ještě na 11:13, ale pak se karta obrátila až do stavu 23:17. Nic se nevyhraje zadarmo a po třech chybách to bylo 23:20 a již to vypadalo na koncovkové drama. I soupeřky však udělaly chyby a tak po skóre 25:21 bylo dokonáno. Vítězství 3:1 pro Jičín.
  

Trochu Mikulášské hodnocení a postřehy:

Nenča Novotná: po zranění solidní výkon a chce to ještě trochu nabrat do hlavy potřebné typy   nahrávky pro hráčky z lavičky náhradnic, ulejvka z náhrávky má překvapit soupeřky, občas však šokovala trenérskou lavičku domácích. Soupeřky ji chytaly do čepice a buch zpět.
 
Monča Drahoňovská: stabilní výkon a vždy je těžké pro nahrávačku střídat na hřiště. Její ulejvky mají hlavu a do nahrávky ji chybí někdy malinký krůček rychlejšího pohybu. A Monča ho umí.
 
Lucka Dytrychová: po Mikulášské prodloužené  v tanečních toho měla v druhém utkání plné kecky a těšila se na závěrečné odpískání rozhodčím. Odehrála obě celá utkání a střídala skvělé okamžiky s občasnou chybou.
 
Lenka Helikarová: pravidelně v každém setu střídala a dokázala zahrát skvělé okamžiky i nepochopitelné chyby. Malinký kousek ji chybí do toho, aby vydržela v základu. Mínusem je, že se pokoušela o přestávce při rozcvičování  vylít trenérům kafe.
 
Danda Zelfelová: dobré zákroky při příjmu podání i na síti. Chce to rychlejší nohy při odtahování od sítě a razantnější pohyb do smeče.
 
Dana Schejbalová: začátky jsou vždycky těžké, ale mile překvapila, protože toho moc nezkazila a položila několik dobrých smečí. Chce to naučit se zažít pohyb na určených místech v hraném systému.
 
Martina Postolková: ve středu natrénovala na tréninku přesné tvrdé podání a věřila si na ulejvce. Pro smeč to chce využít své skokanské dynamické schopnosti.
 
Péťa Vocásková: občasná hra na mužské síti ji vynáší při bloku o kousek výše a dokázala jich poslat dost do pole soupeře. Když si chce zahrát pole, tak si nahrává o smečařky soupeře a hned klidně třikrát dokola. V utkáních patřila mezi velké jistoty družstva na smeči i bloku.
 
Kamča Zákoutská: po zranění neměla tak velké zatížení při utkáních jako obvykle. Šel jí blok, útok z výšky i rychlých nahrávek. Dokázala přivést hru soupeřek do vynucených chyb při skvělých ulejvkách. Byla nejplatnější hráčkou v rozhodujících okamžicích, kdy se lámal chleba vývoje utkání.
 
Terka Vzoreková: úderům nechyběl směr a výška, jen to chce přidat trochu na razanci. Začíná se dobře orientovat v systému hry.
 
Jáňa Vosáhlová: nejlepší hráčka na hřišti v útočné hře od sítě i z trojky. Chce to více důrazu při hře v poli.
 
Píďa Rybářová: naplňuje hru libera a je tam, kde se to vyžaduje. Začíná číst hru soupeřek a předvídá jejich záměr. Zahrála si až až.
 
Petr Hanke: vždy, když začal plnit úkol fotoreportéra a odešel z lavičky na balkon, začal tým prohrávat.
 
Vlaďka Dytrychová: čerti ji musí i se svatým Mikulášem odpustit všechny hříchy půl roku dopředu, ale všechno dobře dopadlo.

 

- Jirka -

 

   

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

       

Protože foteček bylo tentokrát trochu více a vybrat jich jen pár se mi nechce, když už se "nafotily", tak s nimi nebudu zatěžovat naše (na počet fotografií omezené) stránky a dávám je na Rajče. Snad bude kvantita vítána více než kvalita... Smiley  Kdyby jste měly pocit, že nejsou tak úplně "za sebou", jak by měly, tak to "asi" bude tím, že druhá část je od Širky...

Pro lepší zobrazení doporučuji neklikat na fotku, ale nejdříve "rozkliknout" odkaz:

2007_12_02_Juniorky_Jičín-Dvůr

 

  

A pokud byste měly chuť si prohlédnou některé vybrané fotky ve formě flashové prezentace s hudbou, máte možnost na tomto odkazu (jen upozorňuji na delší načítání - má to 7 MB)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

gratuluji Petrovi

(jirka, 3. 12. 2007 7:40)

zaručeně nevydržíš tak dlouho bdít ani na Silvestra,byla to pro tebe fuška. Vyhlašuji jednu z nejkrásnějších sportovních foto roku 2007. Foto číslo 28 a možná trochu 81. Vyjadřují krásu sportu v dívčím podání a nikomu se nepodaří to uměle sehrát.Dramatičnostneopakovatelného okamžiku,dívčí něžná krása se snoubí s elegancí a erotičnem.