Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 15. a 16. kolo KP

21. 1. 2007

 

Tak, tohle byla paráda……

      Studenec (21.1.) - Po vánoční přestávce byla odehrána první odvetná utkání Krajského přeboru juniorek  a hned svedl proti sobě družstva ze středu tabulky - Orla Studenec a TJ Jičín. Hned na začátku soutěže si Orel Studenec odvezl z Jičína dvě vítězství a bylo zaručeně o co hrát. Odjezd k utkáním byl poznamenán nepřítomností několika hráček Jičína (Helikarová, Zelfelová, Vosáhlová, Rybářová), které patří k základní sestavě většiny utkání. V sobotu večer ulehla i trenérka Vlaďka Dytrychová, a tak bylo pro hráčky velkým překvapením, že je povede Jirka Bezdíček, protože pánové Hanke a Dytrych museli s  družstvem mladších žákyň odehrát mistrovský turnaj v Jaroměři.

Již cestou se jičínské hráčky snažily v sobě nabudit bojovou náladu a ukázat, že i za těchto podmínek nejedou pro prohry.

 

Orel Studenec - TJ Jičín 2:3 (21,-22,-10,23,-7)     84 minut

Sestava:  Dytrychová, Hlavatá, Novotná, Petrtýlová, Vocásková, Vzoreková, Zákoutská - libero: Drahoňovská

  

V prvním setu, než se stačily rozkoukat, prohrávaly jičínské dívky 5:0 a i když se během setu rozehrála a zvykla si na zdejší sokolovnu, bylo dohráno. Během setu se však přesvědčily, že se tady dá hrát a uhrát dobrý výsledek. Druhý set byl opakem toho prvního a štěstí se přiklánělo na stranu hostí i se skoro stejným výsledkem. Třetí set byl ze strany Jičína buch, buch, buch a set s výhrou 25:10. Čtvrtý set byl taháním pilky ze strany na stranu, se šťastnějším koncem na straně Studence - 25:23.

Pátý set. Všechno zapomenuto. Pojďte do toho hned od začátku. Základem byl dobrý servis, skvělé pole, nahrávka a až rychlý konec - 15 :7 pro Jičín a vítězství 3:2 na sety.

Utkání bylo plné zvratů na obou stranách, dobrého volejbalu v této kategorii, bojovnosti jak na straně Studence, tak i Jičína.

 

Orel Studenec - TJ Jičín 2:3 (-19,22,12,-19,-13)     79 minut

Sestava:  Dytrychová, Hlavatá, Novotná, Petrtýlová, Vocásková, Vzoreková, Zákoutská - libero: Drahoňovská

 

   Když jsme vyhráli první, uděláme radost i v posteli ležící trenérce Vlaďce. Mobily se žhavily, vítězství bylo jak v Jaroměři, tak i v Jičíně přijato s radostí. Začátek šel až moc dobře a lehce. Krásné akce zakončené tvrdým útokem , nebo hlavou zakončenou chytrou ulejvkou. První set zakončen 25:19. Studenec cítil, že když ne nyní, tak je všechno marné. Druhý set byl opět boj od bodu k bodu a vedení se střídalo na obě strany skoro spravedlivě. Pokažená podání v závěru až rychle převážila vítězství na stranu Studence - 25:22.

   Nyní jsme zase na řadě my. To si myslíme. Jenže... Bylo to až hrůzně splachovací. Nic nepomáhalo vlastní povzbuzování, hrozby, prosby. Nic. Nic. Nic. 25:12 pro Studenec.

   Co s tím provedeme. Absolutní změna naordinovaná trenérem  v přetočení řad a Péťa Vocásková na podání. Dala jich v jedné řadě 13!!!!!! Až pak se soupeřky trochu probudily a to hrůzno zůstalo stejně na jejich straně až do konce setu. Zase pátý set.

   Pohodička podpořená výdejem posledních sil vydržela celý pátý set již od začátku s náskokem 4 až 5 bodů. 14:9. A pak zase začalo: "Bojíme se vyhrát." Kdo to udělá, nebo si soupeřky pomohou ke zkáze. 14:13. Konečně to tam spadlo a 15:13 pro Jičín. Vítězství 3:2 na sety pro Jičín.

   Místy to bylo ke koukání, pak k pláči, jen Nenča Novotná okem prozrazovala:  ,,Máme to pod kontrolou“. Pěkně děkuju. Kdo se o vítězství zasloužil?

Celý referát o utkáních se o samotných hráčkách moc nezmiňoval. Tak až nyní.

   V první řadě kapitánka Nenča Veronika Novotná byla tou správnou osobou na svém místě. Hrála s chutí, u všeho byla skoro včas  na nahrávce a několikrát až nepochopitelně nehtíkem dostala míč kam nechtěla, ale ono to tam stejně spadlo u soupeřek. Lucka Dytrychová skoro 100 procentní podání, pro soupeřky nepříjemné svoji silou a umístěním. Dobrý příjem a na nahrávce ji zůstávaly jen špeky, ke kterým Nenča nedošla. Bojovnost a dobrá nálada.

   Kamila Zákoutská. Přiváděla v úžas tvrdým smečem z hlavního kůlu, dala si i  poradit, kam s tím do pole soupeřek. Bojovnost v poli a dostkrát zaskakovala kamarádky tam, kde měl být zrovna někdo jiný. Přiváděla sama sebe i trenéra k pláči. Za stavu 23 kazila podání nevídaným způsobem. Vše odpuštěno.

   Petra Vocásková. Měla velkou chuť do hry. Podáním ničila soupeřky a kazila jen ve chvíli, kdy ho chtěla dát tuty. Záhadný úder na smeči, jako by měla na prstech žvýkačky a na setinu vteřiny přilepila míč na ruku. Údery vyhledávala úspěšně místa, kde jako na potvoru ze strany soupeřek nikdo nebyl.

   Martina Petrtýlová. První utkání ji vyšlo dobře a druhé již méně a chytla se zase až v samém závěru utkání, což bylo víc než důležité. Nepřipouštěla v družstvu poraženecké nálady.

   Veronika Vzoreková. Na středu sítě to měla velmi těžké, protože stejně jako Martina narážela  na velmi dobrý blok soupeřek. Závěr prvního utkání odehrála ve velké stylu, v druhém se již houpala na vlnách úspěchů i chyb jako ostatní. Razantní úder platil na soupeřky.

   Monika Drahoňovská jako libero sebrala více míčů, než je snad pro jeji funkci zdrávo, jen ji párkrát soupeřky pěkně vylily zalejvkou. Je nutné více se naučit číst pohyb soupeřek a  jejich úmysl na síti. Příkladná bojovnost.

   Platným členem družstva byla zaručeně i Berča Veronika Hlavatá, která se na hřiště nedostala, ale s družstvem žila, radovala se i trpěla.

   Celé družstvo nechalo ve Studenci velmi dobrý dojem svojím vystupováním na hřišti i mezi diváky, kteří se během přestávky sešli na kafi na benzince. Fungoval, alespoň většinou, přenos myšlenek mezi trenérem a družstvem a nebylo nic nutné moc vysvětlovat jen lehce naznačit. Byl to asi jednoznačně nejlepší výkon této party na hřišti i mimo něj. Byla to Paráda. Díky všem. Děkuje zaskakující trenér u družstva Jirka Bezdíček.

 

 - Jirka -

 

Výsledky dalších zápasů a tabulka jsou na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

 

Výsledky tipovačky? Kamča byla hodně blízko, ale ten jeden setík navíc jí to pokazil...  Smiley

A musím říci, že počet tipujících mě trochu zklamal!

 

 

Náhledy fotografií ze složky Juniorky - KP - Studenec - Jičín 21.1.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kamča není hladová

(jirka, 21. 1. 2007 23:10)

už v komentáři je napsáno ,že na 23 nedala podání, jinak by asi tutově tipovačku vyhrála. Co by dělala s výhrou,takhle si alespoň zahrála ,,krásný 5. set...."