Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 17. a 18. kolo KP

26. 1. 2007

 

TJ Jičín - Rubena Náchod 3:2 (-15,23,22,-13,10)   88 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Hlavatá, Novotná, Petrtýlová, Rybářová, Vocásková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Drahoňovská

  

TJ Jičín - Rubena Náchod 3:2 (-15,23,-10,25,7)     92 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Hlavatá, Novotná, Petrtýlová, Vocásková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 

Jičín (26.1.) - Další z nervy drásajících zápasů sehrály dnes juniorky v předehrávce krajského přeboru proti vedoucímu a dosud neporaženému týmu soutěže - Rubeně Náchod...  A ani dnes zápasy neodevzdaly, ale naopak nechaly na hřišti vše, možná i ještě víc... Smiley

   Nutno však říci, že vstup do prvního zápasu nějakému dramatu vůbec nenasvědčoval. Vcelku jednoznačná prohra 15:25 vypadala spíše na debakl, ale ve druhém setu přišel obrat a hlavně výrazné zlepšení hry našich holek. Začala se dařit přihrávka, takže jsme se konečně dostávali k útočení a zakončování rozehrávek v náš prospěch (dnes se skvěle dařilo Kamče na dvojce i Martě na jedničce a ve svých nevyzpytatelných úderech za nimi nijak nezaostávala Péťa, na druhé dvojce se vystřídali Danda s Léňou a dokázaly za sebe skvěle zaskočit, když se zrovna jedné mírně nedařilo).  Od počátku jsme vedli až o 5 balonů (8:3, 19:14, 22:16), přesto jsme v závěru nechali náchoďačky stáhnou na rozdíl jediného míče - 22:21, ale koncovku jsme přece jen zvládli lépe my - 25:23 a bylo na sety srovnáno.

   V  dobré hře jsme pokračovali i ve třetím setu a opět si udržovali mírný náskok (11:8, 15:9, 19:14, 22:18) a i když soupeřky v závěru opět mírně stáhly, vedení 2:1 na sety bylo po výhře 25:22 "doma"...

   Do čtvrtého setu ale jako by z naší strany nastoupilo úplně jiné družstvo! Nedokázali jsme zpracovat téměř žádný servis a hlavně podání levoruké hráčky soupeřek s číslem 12 nám dělalo neskutečné problémy (a to nejen v tomto setu). Navíc tatáž hráčka nám dělala "paseku" i svými smeči z hlavního kůlu, které jsme téměř nedokázali zablokovat a ani vybrat v poli. Hrozivý stav 2:8 a 3:13 vedl k vystřídání hned tří hráček najednou, abychom se dokázali zklidnit a připravit na tie-break. Všechny střídající hráčky v tu chvíli dokonale splnili svou úlohu a musím je pochválit za bojovnost! Set skončil výsledkem 13:25 a šlo se tedy do tie-breaku...

   V něm to až do stavu 7:7 byla bitva o každý míč. Potom se nám podařil úspěšný trhák až na 11:7 a tento náskok se ukázal být jako rozhodující! Dokonce jsme si mohli dovolit i malé "zaspání" trenéra (tedy moje Smiley), kdy se nám na jeden balon ocitla na smeči i Píďa, která předtím polařila vzadu za Kamču... Naštěstí to ničemu nevadilo a set jsme dovedli k vítěznému konci - 15:10!!!  Radost všech neznala mezí a to ještě nebyl všem dnům konec...! 

 

   Po velice krátké čtvrthodinové přestávce, při které obdržel od holek dárek nedělní narozeninový oslavenec Jirka, začal druhý zápas  (v něm na liberu místo Monči, která spěchala do divadla, nastoupila Píďa). A vstup do něho byl více než podobný vstupu do zápasu prvního! Přece jen uspokojení z prvního vyhraného zápasu na všechny zapůsobilo (a to, popravdě řečeno, i na trenéry), takže chybělo více soustředění a navíc jsme opět nedokázali zpracovat servis již zmiňované hráčky číslo 12... takže 15:25 a rychlý návrat na zem.

   Ani druhý set nezačal nejlépe, když jsme hned v úvodu prohrávali už 0:5! Ale v tu chvíli se opět projevila bojovnost tohoto družstva a několik úspěšných balonů holkám zvedlo hlavy nahoru: "Jede se dál a když jsme dokázaly vyhrát jednou, tak proč ne i podruhé!?"  - 5:6, 7:10 a po chvíli je už konečně srovnáno - 11:11! A opět nastává bitva o každý míč - 14:14, 18:18 a je tu koncovka... Kdo je na tom lépe se silami a hlavně má pevnější nervy? Jasně, domácí! Sice o fous,ale přece jen - 25:23!

   Třetí set nastává v posledních zápasech již "obvyklý" jednosetový výpadek celého družstva a hra na kočku a myš (proč zrovna my musíme být myš???   Smiley). Soupeřky si s námi dělají co chtějí - 3:4, 4:8, 5:10, 6:14, 6:16, 7:23!!!! Když už se nám náhodou podaří přijmout servis, nepodaří se nahrávka nebo jde útok do autu... Co teď s tím? Změna nahravačky - Berča za Nenču, která si evidentně potřebovala dát pauzičku (a rozhodně jí prospěla... Smiley ). Set už je sice ztracený - 10:25, ale ještě přece není konec zápasu...

   Čtvrtý set je to velká bitva, opravdu nechceme dnes prohrát! Po pár balonech (6:9) se vrací na náhru odpočatá Nenča a drama má teprve přijít! Uprostřed setu je vyrovnáno - 14:14, pak nám soupeřky o pár míčů utíkají (kdopak to u nich asi podával? - aha dvanáctka...) - 15:18, ale otáčíme a hlavně srovnáváme! 20:20, 21:21. na první mečbol mají "nabito" hostující hráčky - 24:25, ale dokázali jsme srovnat a následující 2 balony vybojovat v náš prospěch - 27:25 a srovnáno 2:2!

   A tie-breaky přece umíme! Takže hrrr na ně! Máme příjem a ihned otáčíme. Na servis jde Nenča a daří se jí! 4 dělovky a vedeme 5:0. Po tie-breaku sice kazí, ale nevadí, maká se dál a v poli nám téměř nespadne balon (Lucka ukazuje, že polařka je excelentní a Píďa na liberu "jezdila" stejně, jako vedle hřiště brácha na tříkolce) a soupeřky už začínají chybovat a ztrácet jistotu. Za stavu 10:3 už začínáme ve vítězství hodně věřit, jen hlavně nic nepodcenit... Ale na to už máme zkušeností dost, takže žádné komplikace nepřipouštíme. Udržujeme si 7mi bodový náskok - za stavu 14:7 nahravačka Rubeny kazí servis a naše druhé, trochu překvapivé vítězství je na světě!!Obrazek Pochvala pro všechny za bojovný výkon!!

   Velké poděkování si dnes zaslouží i diváci, kteří dorazili a svým fanděním holky povzbudili.  Takže i Vám: DÍKY MOC!!

 

 - Petr -

  

Výsledky dalších zápasů a tabulka jsou na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

 

 

 

A jak jsme tipovali? Máme tu dnes jednu úspěšnou!

Největší pesimistka družstva měla nejoptimističtější výsledky a vyšlo jí to!! Jediná Péťa věřila ve 2 vítězství, takže cenu jí vezmu v neděli na kadetky.

Co to asi bude? Smiley

Tak Péťa se stala šťastnou majitelkou 10 ks CD médií! Co nám na ně asi vypálí...?! Smiley

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Juniorky - KP - Jičín - Náchod 26.1.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: medajle pro Petra..

(Petr, 27. 1. 2007 8:19)

Viděl jsi sám... V půl třetí ráno jsem šel spát, ale po takovýchto vítězstvích to člověku vůbec nevadí! ;-) Navíc, víš co: "Je to pěkná honička, chceš-li býti jednička". :-)))))))))

medajle pro Petra..

(jirka, 27. 1. 2007 2:54)

Jak dlouho jsi to zpracovával .Během noci jsem to sledoval a dal jsi si s tím pěknou práci. Holky si to ale za svůj výkon se závěrečným efektem zaručeně zasluhují.

gratulace Ťapině..

(jirka, 27. 1. 2007 2:50)

..kdo věří v partu vítězí. Dnes z nás nejvíc věřila Péťa a podpořila svou formu hlavně na podání