Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 21. a 22. kolo KP 2007-08

17. 2. 2008

  

TJ Jičín - Slavia HK B  3:0 (11,12,15)     61 minut

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

   

TJ Jičín - Slavia HK B  3:1 (16,-20,18,12)     83 minut

Sestava: Drahoňovská, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

  

  
   Od prvního hvizdu rozhodčího Oty Fendrycha, který řídil obě utkání s přehledem, nedošlo k nějakému urputnému boji o body, ale hráčky Jičína nastoupily soustředěné od prvního míče ve hře. Nahrávačka Jičína Novotná začala hrát rychlou hru se Zákoutskou a pohledné domluvené akce, nebo vyžádané přímo lavičkou, neměly soupeřky čas vůbec registrovat. Stmelujícím článkem domácích byla Monika Drahoňovská, která předváděla přehled v poli i svoji chytrou hru na síti, kde nacházela volné místo na hřišti soupeřek. Poslední míč prvního setu z rychlíku opět po vzorné spolupráci s nahrávačkou Novotnou „přibila“ k zemi Kamila Zákoutská. 25:11.
   Po změně stran Kamila hned z prvního útoku předvedla ránu jako z děla z trojky a tím odstartovala podobný vývoj jako v prvním setu. Dobrý příjem, nahrávka a tvrdý útok, střídaný rychlou hrou. Všem se dařilo a opět byla nejvíce na hřišti vidět Monika Drahoňovská a přibývaly ji malé plusy v zápisníku zpravodaje utkání. V útoku začala tvrdit hru na síti Jana Vosáhlová a Kamila Zákoutská neslevila ze svého razantního útoku. Dařilo se všem a výsledkem soustředěného výkonu byl konečný stav setu 25:12.
   V třetím setu se již několikrát děvčata Jičína pokoušely o pohledné akce, které občas nevyšly podle představ, ale náskok si udržovaly v takové míře, že závěr setu byl jasným vítězstvím 25:15 a tím 3:0 na sety.
 
   Do druhého utkání nastoupily soupeřky z Hradce Králové s odhodláním odčinit pro ně neslavný výsledek. Vydržely do stavu 10:10 a pak se odhodlala k velkému sólu Jana Vosáhlová, která strhla ke zlepšenému výkonu i spoluhráčky. Kamila nastoupila na pozici universála a chvilku trvalo, než se sestava na hřišti urovnala do potřebných pozic. 25:16 první set.
   Ve druhém od stavu 9:9 ale náhle nic nešlo (vlastní vinou – byla vidět ztráta koncentrace a hra „na půl plynu“) a soupeřky se začaly ve skóre vzdalovat. 10:13. Krásnou ulejvkou se chytla Verča Novotná a následovalo pět vítězných podání, kdy hráčky domácích nemusely hrát nic a Verča to odehrála sama na stav 17:13. Následující chyby a minely se nedaly nazvat nijak než bramboračka a po zásluze se soupeřky dočkaly vítězného setu 20:25.
   Trocha hromburácení na střídačce před dalším setem probudilo jičínské hráčky a začaly hrát svou hru, která se dařila v prvním utkání. Nahrávačka Verča Novotná změnila taktiku a v útoku ji značně začaly podporovat všechny hráčky. Kamila Zákoutská se rozhodla nepustit míče přes síť a spolu s Petrou Vocáskovou nasadily účinné bloky. Tvrdé smeče vystřídalo několik ulejvek jako z učebnice volejbalu a Jana Vosáhlová začala pomalinku tvrdit na smeči. Lenka Helikarová několikrát překvapila sama sebe a úspěšně zasahovala i na bloku. 25:18.
   Začátek čtvrtého setu byl asi nejpohotovější ze strany domácích hráček (pozn. Petr: že by zabrala „motivace“ v podobě slíbených anglií, pokud si soupeřky dají více jak 12 bodů?  ) a až na malé zaváhání ze stavu 7:2 na 8:6 se rozeběhnul stav k jasnému konci, kdy soupeřky ani moc nevzdorovaly. Jana Vosáhlová z rukávu svého umění vytahovala jeden smeč za druhou. Z její ruky létaly nechytatelné pumelice. Kamila střídala smeč s ulejvkou a nic nebylo platné, že se soupeřky snažily sebevíc. Za stavu 19:11 šla na podání Verča Novotná a skákané plachtící podání rozvrátilo obranu soupeřek až do stavu 24:11. Dvacátý pátý bod přidala Píďa Rybářová, která příjem přehrála rovnou do volného místa na hřišti soupeřek, které již nestačily zareagovat a poslaly míč vysoko nad okna haly. 25:12 a konečný stav 3:1 na sety.

   

  

Jak se dařilo jednotlivým hráčkám:
  
Verča Nenča Novotná: vycházela ji pestrá hra a hlavně souhra s Kamilou byla skoro souhra naslepo. Z takové hry byl sportovní i divácký zážitek. V druhém utkání dokázala vyhecovat spoluhráčky, sama dělala zlomové body skákaným podáním a pestrou hrou z pozice nahrávačky i smečem z trojky. V druhém utkání byla jasně vyhlášena nejlepší hráčkou. Nebyla by to Nenča, aby si neotloukla bok při odvážných rybičkách v poli. I dnes se ji to podařilo. Pro soupeřky nepříjemné podání ji chvilkami bralo již dech a dokázala jich položit celou sérii.
  
Monika Moni Drahoňovská: svým neopakovatelným úsměvem a pohodou na hřišti byla v prvním utkání asi nejužitečnější hráčkou, které doplňuje své zákroky v poli vždy nějakou skromnou poznámkou. Na síti přesně ví, kde může soupeřkám úspěšně škodit a její ulejvky podle sítě a do rohu hřiště na žíněnku mají její oči.
     
Kamila Kami Zákoutská: o prázdninách nabírala sílu a pohodu na vysokohorském soustředění v Tatrách a bylo to na ni znát. Razance útoku u sítě i z trojky střídala chytrou ulejvkou za síť i do náměstí. Kolikrát se spletla v obou utkáních, by se dalo spočítat na třech prstech. Pěkný pohled byl na souhru s Nenčou a jejich kamarádství přináší užitek i na hřišti. Na postu universála předvedla několik skvělých zákroků v poli po smečích soupeřek a příjmu podání.
   
Petra Péťa Vocásková: dnes neměla tolik příležitostí uplatnit své zápěstí, ale odvedla svůj výkon jak na smeči i bloku. Její podání má vždy důsledek nepříjemných problémů na straně hostí. Velmi dobrý příjem podání.
   
Jana Jáňa Vosáhlová: utkání začala svým standartním výkonem a postupně přidávala na výkonu, jak v poli, pod sítí a hlavně v závěru na síti. Dokázala si vykřičet brané balóny a pak zaútočit úderem, který se nedal chytit na straně soupeřek. Sama měla velkou radost z nacvičovaných rychlíků uplatňovaných v praxi. Skoro neomylné podání, které má svou tradiční razanci.
   
Lenka Léňa Helikarová: dnes si zahrála více než před týdnem a dokázala prodat svoji rostoucí formu na síti a dnes i na bloku. Nikdo nedokáže zahrát tak míč ze spodu pod páskou pěstičkou, aby obloučkem zapadnul 5 cm za sítí.
        
Tereza Terka Vzorková: nadražené, ale razantní a nízko letící podání nad sítí způsobující problémy soupeři. Měla za sebou celou sobotu v soutěži kadetek a dnes se přesvědčovala, že míče létají trochu rychleji. Musí do smečí razantněji, ale skoro žádný nepokazila, jen jim chyběla ta razance a občas zkusit útočit po lajně. Skvěle zahrála i levou rukou ulejvku do pole soupeřek.
      
Daniela Danda Zelfelová: moc se ji nedařilo na podání, od kterého se snaží rychle utéci a nedotáhne správně pohyb. Na síti odehrála své standartní údery do diagonály i ostré diagonály k útočné čáře soupeřek.
    
Kristýna Píďa Rybářová: obsáhla velkou plochu vlastního pole a dokázala na příjmu podání lépe přihrávat míče, než v soutěži kadetek. Protože soupeřky většinou moc neměnily způsob podání, chce to lépe číst jednotlivé hráčky. Za víkend si zahrála nahrávačku i libero a podala svůj dobrý výkon.
  
Závěr: všechny hráčky se zasloužily o dvě vítězství a byl na ně pěkný pohled v jejich herní činnosti, až na malé úlety, které však většinou v utkání přijdou.
     

-jirka-

          

Fotečky na následujícím odkazu na Rajčeti:

http://pehan.rajce.idnes.cz/2008_02_17_Juniorky_Jicin-Slavia_HK/

        

Další výsledky a tabulka na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

     

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malé plusy a mínusy

(zpravodaj utkání, 17. 2. 2008 22:00)

Zapsat malé plus a mínus je z hlediska posouzení velice náročné a musí vyjadřovat subjektívní názor životní zkušenosti,kdy je ve hře něco navíc a kdy je to nějak uhrané.Bohužel se dá malé plus vymoci nátlakem na zpravodaje, ale ten stejně tajně zaznamená mínus, ale nesmí se bát, že dostane příště balónem na budku.Malé plus může být docela obyčejný zákrok, který šokuje soupeře,rozhodčího a trenérovi donese na hlavu studený pot,,tohle že jsem je učil".Právě toto je koření ty skvělé volejbalové zážitky,Monči zákroky v poli,pumelice rychlosti zvuku od Kami,podání Nenči,rychlíky Jáni, hrané flegma od Péti,trenérovo nadšení po noční službě a celá další malá historie jičínského volejbalu pod názven,, Antuka má barvu srdce",která vyjde v jednom vydání, jednom výtisku asi v době zahájení soustředění o prázdninách......některá kapitoly se objeví dříve a dostanou je emailem zůčastněné osoby .. děj je protkán 20 lety volejbalové party a proto oslovím některé dívky , aby vylovily některé volejbalové příběhy svého sportovního života, aby se staly zároveň autorkami