Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 5. a 6. kolo KP 2007-08

9. 12. 2007

 

TJ Jičín - Harant Pecka  3:1 (21,30,-19,23)     102 minut

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 
TJ Jičín - Harant Pecka  3:0 (20,21,18)     64 minut

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

  

 

   V předvánočním čase dohrávka Krajského přeboru juniorek měla náboj okresního derby. První utkání bylo vyrovnaným bojem o každý bod a rozhodovala lavička náhradnic, protože družstvo Pecky odehrálo obě utkání bez možnosti střídání. Závěr prvního setu dopadl šťastněji pro Jičín (25:21).
   Druhý set byl tahanicí o každý bod, protože slibný začátek a získaný náskok pro nás se náhle rozplynul a koncovka se přelévala bodík po bodíku. Každé z družstev mělo chvilku blíže k cíli, ale až za stavu 30:30 po chybě hostí se štěstěna přiklonila na stranu domácích. Třetí set pokračovala Pecka ve svém dobrém výkonu a nepřipustila nějaký zádrhel k možnosti zvratu  (19:25). Nemastný, neslaný výkon domácích pokračoval i ve čtvrtém setu a až po několikerém střídání se stav změnil z 7:12 na 14:14. Opět střídání bodů na obě strany přivedlo stav na 21:21 a chvilku to vypadalo na možnost zahrání si pátého setu. Jana Vosáhlová však dostala potřebnou nahrávku od Moniky Drahoňovské a tvrdým útokem vytloukla blok k potřebě získání 25 bodu na 25:23. Na hřiště se  dostala  postupně celá připravená sestava domácích a každé z hráček se chvíli dařilo víc a potom zase méně.
   Odvetné utkání bylo příležitostí pro hráčky z řad náhradnic na lavičce k předvedení se na hřišti. Počáteční náskok 8:3 si udržela děvčata až do koncovky a zvítězila celkem v poklidu 25:20. Až velký klídek ve druhém setu byla voda na mlýn hostí až na stav 5:11. Opětné změny v sestavě s návratem Verči Novotné na nahrávku daly celému týmu sílu k rozhýbání těla v poli, kdy hlavně Píďa Rybářová četla hru soupeřek a byla vždy tam, kde měla být. Po přesné rozehře  se lepšil i útok. V mnohém pomohly i soupeřky, protože jejich podání byla v této fázi žalostná a nepřeletěla síť. Od stavu 21:21 si již domácí hráčky pohlídaly vývoj a dotáhly body k vítězství v setu na 25:21. Až rychle chtěly být domácí v šatně, ale po vedení 8:3 přišla opět série chyb a nedůraz v útoku, kdy Pecka z rukou hlavně Šárky Doležalové přidávala bod za bodem. Šárka byla jasně nejlepší hráčka na hřišti a dovedla dirigovat své družstvo a účinně bodovat smečem i ulejvkou, které měly volejbalové oči. Od stavu 10:10 se domácí tým vzpamatoval a začal zase on předvádět svou účinnou hru od dobrého podání, hru v poli, až po dobrý útok. Čím rychleji se blížil konec utkání, tím rychleji se hráčky pohybovaly a zakončovaly úspěšný útok.
Hodnocení hráček Jičína je celkem jednoznačné. Nejlepší hráčkou  byla Píďa Rybářová, která v pozici libera čistila pole zákroky podle volejbalové čítanky. Na nahrávce se střídavě dařilo Verče Novotné a Monice Drahoňovské. Velkým jejich plusem byly některé zákroky v poli, kdy ztracené míče zvedly zpět do hry. Léňa Helikarová dokázala několika zákroky dostat míč těsně na pásce přes síť, kdy se zdálo, že snad prošel nějakou dírou v síti. Utkání se ji vydařila a dostává se do potřebné formy. Lucka Dytrychová střídala skvělé zákroky s horšími. Terka Vzoreková uspěla hlavně na podání, stejně tak se vedlo Dandě Zelfelové. Jana Vosáhlová se probouzela postupně a měla na druhé straně velkou soupeřku v Šárce Doležalové, která ji párkrát razantně přetlačila na bloku. Kamča Zákoutská dokázala na sebe opět vzít úlohu v koncovkách setů, kdy při dobré náhře zvonila vánočními zvonky o podlahu haly.
   Nyní nastává dlouho očekávaná vánoční přestávka, kdy si hlavně trenéři potřebují odpočinout od každodenního kolotoče tréninků a víkendových utkání. Všem přejeme krásné prožití vánočních svátků, pohodu pod stromečkem a hodně  osobních a sportovních úspěchů v roce 2008.

Čauky, mňauky.

   
- Jirka -

            

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

    

  Opět tu mám docela velké množství fotek, takže opět na Rajčeti (a jak vidím, někteří je tam "našli" dříve, než jsem na ně sem přidal odkaz... Smiley ). Pro ty, kterým se to zatím nepodařilo, tak tudy:

2007_12_09_Juniorky_Jicin-Pecka/

        

A ani tentokrát si "neodpustím" prezentaci fotek ve flashi... Tentokrát má 8 MB, takže trpělivost při stahování a spouštění.  Spouštějte zde

 

- Petr -

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář