Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 7. a 8. kolo KP 2007-08

4. 11. 2007

 

Slavia Hradec Králové B - TJ Jičín  3:1 (21,18,-18,13)

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Skalová, Vosáhlová, Zákoutská - libero: Rybářová 

 

Slavia Hradec Králové B - TJ Jičín  1:3 (-20,-12,29,-23)

Sestava: Drahoňovská, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Skalová, Vosáhlová, Zákoutská - libero: Rybářová 

 

Hradec Králové (4.11.) - Po 2 týdenní pauze pro nás dnes pokračoval krajský přebor juniorek. A zápasová pauza na holkách byla přece jen trochu znát, hlavně v prvním zápase. V něm jsme začali hrát na následujících postech: nahrávka Nenča, účko Monča, blok Jáňa s Kamčou, smeč Lucka s Lenkou.

   A oba první sety se podobaly jeden druhému. Nedařilo se nám pokládat balony, když jsme většinou našich útoků trefovali hráčky soupeřek, které stály v postavení a balony si v klidu rozehrávaly. A jelkož nahrávku měly celkem dobrou a nám se na bloku vůbec nedařilo, tak slávistkám nedělalo problémy skládat nám své útoky až příliš lehce do hřiště.

   Od třetího setu šla na náhru Lucka, Nenča si šla vyzkoušet, jak se smečuje, stejně tak i Jáňa a na blok se přesunula Léňa. Změny se přece jen porojevily a když se hlavně začalo dařit na servisu, kdy jsme tak získali několik přímých bodů, byla to z naší strany hned jiná hra. Soupeřky se dostaly pod tlak a dělaly chyby, takže jsme snížili na 1:2. Bohužel, další set se vše vrátilo ke starému, opět se kazil servis a spoustu útoků jsme "vyházeli" do autu, což mělo za následek jediné - jednoznačně prohraný set a tím i utkání 1:3.

   Do druhého zápasu jsme zkusili sestavu přeházet ještě více. A vyplatilo se! Na nahrávce tedy Lucka, účko Kamča, na bloku Léňa s Jáňou a na smeči "úderná" dvojice Nenča s Mončou... Smiley  A právě změna rytmu hry díky našíim dvěma smečařám dělala soupeřkám největší potíže. Měly totiž za úkol v první řadě přehrávat míče mimo klasické postavení slávistek v obraně a tak Monča dělala spoustu bodů tím, že "pokládala" míče prsty na zem za blok a Nenča zase dlouhými balony prsty do zadního rohu hřiště. Když k tomu občas přidaly i nějaký tem klasický úder, nevěděly domácí hráčky, kam se na ně v obraně postavit. Do toho se začalo razantním útokem dařit i Kamče na účku a Jáně s Léňou na středu, takže první dva sety nebylo co řešit. V tom třetím pak přišla ke slovu velká bitva v dramatické koncovce setu. Měli jsme několik mečbolů, kdy jsme mohli utkání ukončit, ale v rozhodujících chvílích jsme se báli zariskovat a raději jsme jen zadarmo přehráli, což soupeřky dokázaly potrestat.

   Ani ve čtvrtém setu jsme se napjatému závěru nevyhnuly. Začátek setu byl dobrý, vedli jsme o několik bodů, pak slávistky otočily a střední část setu byla naopak jejich. Před koncovkou jsme prohrávali o 3 body, ale ty se podařilo dohnat Kamče servisem a i poslední dva body jsme uhráli v náš prospěch - 25:23 a výhra 3:1.

   Dneska taky nesmím zapomenou pochválit "dělnici v poli" Píďu na liberu za vykývku za blokem, pohlídala si tam spoustu míčů a nebylo moc ulívek, které by ji překvapily...

  

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

 

- Petr -

 

 Dnes máme zase jednoho úspěšně tipujícího, tentokrát jím byl Miloš, gratuluju...

 

Náhledy fotografií ze složky Juniorky - KP - Slavia HK B-Jičín 4.11.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

s kapitánkou si to vyříkám....

(jirka, 4. 11. 2007 22:02)

Druhý zápas , třetí set...no.... to se snad nedělá