Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liga volejbalových juniorek po dvaceti letech opět v Jičíně!

18. 5. 2008

 

   Přesně celých dvacet let trvalo, než se v Jičíně opět dala dohromady parta mladých volejbalistek, která si v příští sezoně zahraje 1. ligu juniorek ve volejbale. Družstvo si sice druhým místem v ukončené soutěži krajského přeboru přímý postup do vyšší soutěže nevybojovalo, ale podařilo se nám získat místo od loňského účastníka 1. ligy – Komety Praha – která stejným způsobem získala pro příští rok juniorskou extraligu.
   
   Když před pěti, šesti roky přišly dívky poprvé na trénink, většina z nich lehce proběhla pod nataženou sítí a ani si nerozcuchaly uvázané culíčky. Volejbalová abeceda trvá přepinkat  hodně dlouho a než se vůbec začne hrát, trvá to ještě déle. „Kdy začneme hrát volejbal?“ Tahle otázka zůstala pro některé dívky nezodpovězena jednou provždy, protože přeběhly k jinému sportu nebo zjistily, že sport není jejich parketa. Ty, které vydržely, si postupně vytvořily partu, která má naději dlouho vydržet, jako vydržely jejich o dvacet let starší kamarádky. Ta bývalá parta se sice nikam moc s volejbalem nepodívala, ale vůbec jí to nevadilo a stačily malé úspěchy k volejbalové radosti ze hry. Ta současná generace juniorek má za sebou účast na turnajích v Polsku, Holandsku a úspěchy na turnajích Vranovské léto či v Jablonci n.N. a dalších. Volejbalové zážitky patří do jejich vzpomínek i současnosti.
   Pod vedením trenérů Vlaďky Dytrychové, Petra Hankeho a Jirky Bezdíčka se v právě končící  sezóně zasloužily o úroveň své hry blokařky Kamila Zákoutská (Kaminka), Jana Vosáhlová (Jáňa), Daniela Zelfelová (Danda), Petra Vocásková (Ťapina), smečařky Lenka Helikarová (Léňa), Šárka Doležalová (Šári), Nikola Hrnčalíková (Nikita), Terka Vzoreková (Teri), Dana Schejbalová (Danča), Michaela Nosková (Míša), nahrávačka Veronika Novotná (Nenča), nahrávačka a universál Lucie Dytrychová (Luci), nahrávačka Monika Drahoňovská (Monča) a libero  Kristýna Rybářová (Píďa Píďová). Během sezóny občas každá musela zaskočit na jiném postu a po novoroční přestávce již prohrály pouze jediné utkání. Protože většina hráček hraje nyní za družstvo dospělých, tak konec sezony a krátké volejbalové prázdniny začnou v polovině června. Od začátku srpna a s příchodem Volejbalové Dřevěnice začne již náročná příprava, která v druhé polovině srpna bude pokračovat soustředěním na Benecku.
   Co si přát v začátku? Tréninkovou píli, vyzdravení zranění a nemocí po sezóně, správnou volejbalovou náladu a přeci tu naši volejbalovou písničku.
„Jičín se nezdá, Jičín je hvězda, Jičín je nejlepší!“


      
- jirka -

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář