Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadetky - KP - 3. kolo

13. 12. 2006

 

Hradec Králové (10.12.) - Skvělý výkon dnes podaly kadetky v 3. kole krajského přeboru! Nejen že vyhrály všechny 4 zápasy, ale hlavně předvedená hra a velká dávka bojovnosti ukázaly, že hra družstva má vzestupnou tendenci.

   Vzhledem k neúčasti Pídi jsme museli trochu pozměnit "tradiční" sestavu, takže na místě libera nastoupila Lucka a na postu univerzální hráčky Kamča. Blokařské posty obstaraly střídavě Péťa, Léňa a Jáňa, na dvojkách se vystřídaly Danda, Léňa, Berča a na náhře vše "dirigovala" v roli kapitánky Nenča. A dařilo se jí to skvěle, stejně jako všem ostatním. A jak tedy probíhaly jednotlivé zápasy?

   Hned v prvním jsme nastoupili proti Slavii Hradec Králové - "starým známým" z minulého týdne v kategorii juniorek. Většina z nich jsou totiž ještě věkem kadetky, stejně jako naše holky. A od začátku to byl tuhý a vyrovnaný souboj o každý míč. Celý set se stav přeléval z jedné strany na druhou o jeden, maximálně 2 body. V nervydrásající koncovce nám přálo přece jen více štěstí a vyhrály jsme jej 28:26. To naše soupeřky přece jen trošku herně srazilo a nám se vstup do 2. setu podařil více než skvěle! Vedli jsme 12:4, pak 20:12 a vypadalo to na pohodu. Tady  jsme však přece jen trochu polevili v koncentraci a soupeřky toho okamžitě využily. Podařila se jim šňůra kvalitních a těžkých podání, které jsme nedokázali zpracovat tak, abychom mohli zaútočit a nepomohli nám ani 2 time-outy, takže bylo najednou srovnáno na 21:21! Ale ani ztracený náskok holky nepoložil a obrovskou bojovností set dokázaly "urvat" pro sebe - 25:23 a důležitá první výhra 2:0! Jen já s Petrem D. jsme z toho málem zešedivěli... Smiley

   V druhém zápase jsme nastoupili proti Hořicím a začátek prvního setu nebyl žádná sláva... Několik chyb na úvod znamenalo vedení soupeřek, ale pak se holky přece jen opět dostaly ke své hře a díky kvalitnímu servisu a důrazným útokům na síti dokázaly set získat ve svůj prospěch - 25:15. Ve druhém pak pokračovaly ve své hře a i ten dotáhly bez problémů do vítězného konce - 25:14.

   Po dvouzápasové pauze přišel na řadu Rychnov. Trošku překvapivě proti nám do prvního setu nepostavil nikoho ze svých vysokých hráček, takže jsme měli pro nás nezvyklou výškovou převahu. Ale ta ani nebyla třeba. Díky kvalitnímu servisu jsme soupeřky prakticky nepustili vůbec k útoku, takže poklidná výhra 25:7. Do druhého setu nastoupila Réma přece jen v silnějším složení, ale ani v něm jsme si nenechali vítězství vzít - 25:19.

   A přišlo závěrečné utkání s domácím VK Hradec Králové. A bylo to další dokonalé drama! Oběma družstvům se dařilo bodovat výborným servisem nebo razantními útoky. Uprostřed prvního setu jsme sice prohrávali až o 4 míče, ale do koncovky bylo srovnáno. V ní nám pak k jeho získání chyběl snad centimetr, když za stavu 26:25 v náš prospěch útočila Kamča o takovýto malý kousek do autu! Bohužel jsme neuhráli ani další 2 míče a set prohráli 26:28. Ale napínavý průběh zápasu pokračoval... I druhý set byl podobný prvnímu a stále se hrál výborný volejbal, ačkoli už to byl dnes 4. zápas, který oba týmy hráli. A tentokrát jsme měli v závěru setu více štěstí my a zvítězili 25:23 . A byl tu tie-break. V něm jsme si od počátku udržovali jedno až dvoubodové vedení a při výměně stran to bylo 8:6 v náš prospěch. Stále se nám pak dařilo úspěšně ztrátovat a na každý bod Hradce odpovědět bodem naším. Za stavu 14:12 jsme sice ještě první mečbol neproměnili, ale následující zalívka Jáni na středu sítě už znamenala konec utkání a hlavně obrovskou radost všech!

   Vyzdvihovat dnes kohokoli nemá význam, všichni makali a nechali na hřišti všechno, ale o každé hráčce se přece jen krátce zmíním... Skvěle opět útočila Jáňa a to jak na postu smečařky, tak na jedničce (obzvlášť s Rychnovem si to "užívala"... Smiley ). A její trojky asi byly rozhodující v posledním zápase s VK (o závěrečné ulívce jsme se již zmínil). Naštěstí ji síly vydržely až do konce turnaje. Nijak za ní tentokrát v razanci nezaostávala Kamča na účku a hlavně i výborným podáním dnes získávala důležité a rozhodující body. Péťa opět prokázala, že je velká bojovnice a holka do nepohody! Opět se jí na bloku dařilo, ale musela přitom zápasit i s bolestmi břicha  v posledních dvou zápasech. Přesto dokázala v tie-breaku vybojovat téměř ztracený balon, který už byl skoro na zemi! A i její podání nadělala soupeřkám mnoho škody. Výborně zahrála na smeči Danda, která dokázala mnohokrát smečovat na zem mezi nekompaktním blokem soupeřek a hlavně v poli dnes dokázala zvednout a přihrát nečekaně velké množství míčů! Léňa dnes hrála jak na bloku, tak na smeči a i když nedostávala nahráno tolik balonů, tak přesto témeř žádný nezkazila a i díky technickým úderům získala množství důležitých bodů. Také na podání se jí hodně dařilo. Nenča dnes měla "nahravačský" den a nahrávky téměř neměly chybu! Skvěle je rozdělovala jak na kůl, tak na střed a výborně se jí dařila souhra s Kamčou na U a Jáňou odkudkoli.... A dokázala zahrát i několik překvapivých náher ve výskoku, kdy zachránila horší příjem letící na pásku. Jen podání ji chvílemi trošku trápilo, ale dokázala se s tím poprat. Jako libero se dnes více než dobře osvědčila Lucka. Spousta přesných příjmů podání, ale také hlavně vzorná a přesná rozehrávka balonů zadarmo znamenala základ mnoha kvalitních útoků smečařek. Bude to pro Píďu těžká konkurence... Smiley  Úlohu náhradnice dnes na více než 100 % splnila Berča! Nejen, že skvěle zahrála po vystřídání v zápasech s Hořicemi a Rychnovem (hlavně podání měla dnes perfektní, dokonce dala i několik skákaných servisů), ale její střídání ve 2. setu zápasu s VK natolik rozhodilo podávající hráčku soupeřek, že ta své podání pokazila a umožnila nám bojovat o vítězství v koncovce.

 

Výsledky:

TJ Jičín  - Hořice  2:0
 - VK HK  2:1
 - Slavia HK  2:0
 - Rychnov  2:0
 Slavia HK  -  Hořice  2:0
 -  VK HK  2:1
 -  Rychnov  2:1
 Rychnov  -  Hořice  2:0
 -  VK HK  0:2
VK HK  -  Hořice

 2:0

 

Všechny výsledky a tabulka na následujícím odkazu:

http://home.tiscali.cz/volejbal/kadetky.htm

 

 Video 

(točené foťákem, takže mizerná kvalita...)

 

Předposlední míč z tie-breaku s VK HK   (MPEG - 2,5 MB)

Poslední míč z tie-breaku s VK HK   (MPEG - 4,2 MB)

 

 

 A jak tipovačka? První místo si netroufnul tipnout nikdo, takže o to je to možná větší překvapení... Ale jen tak dál, děvčata!

 

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super zápas =)

(Nenča, 11. 12. 2006 15:00)

Tak tohle byl velice vydařený zápas - hrozně se mi to líbilo a mám fakt velikánskou radost, že jsme vyhrály :o) jen mě mrzelo, že mi podání nešlo :( jako minulý týden proti Slávce. Doufám, že náš výkon zopakujeme ;) nebo vylepšíme ;) ale nedá to se předpokládat - to záleží na kondici a psychice - tak se nechme překvapit ;) snad to půjde =)
A je škoda, že s náma nebyli Jirka a Vlaďka, protože to byla fakt paráda, když se to vypráví tak to není ono...

blahopřeji

(jirka, 11. 12. 2006 9:44)

..je to víc jak krásný dárek pod stromeček, pro samotné hráčka, tak i pro trenéry. V nejbližších dnech se pokusím zhodnotit podzim tak, jak jsem ho viděl já.