Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadetky - KP - 5. kolo

25. 2. 2007

 

Červený Kostelec (25.2.) - Opět v nekompletní sestavě jsme museli dnes nastoupit v dalším kole krajského přeboru kadetek. Ke zraněné Lence se přidala Nenča, která si poranila loket ve včerejším zápase juniorek a momentálně si na ruce nosí jako "módní doplněk" sádrovou dlahu... To ji však nezabránilo, aby dnes nejela alespoň spoluhráčkám zafandit a podpořit je v těžkých utkáních.

   A hned na úvod jsme měli soupeře z nejtěžších - VK Hradec Králové - na který se nám příliš v této soutěži nedaří. A nejinak tomu bylo i dnes. Jako již "tradičně" první zápasy, ani tentokrát nám hra brzy po ránu moc nešla. Na náhře Nenču zastoupila Berča, na "U" hrála Lucka, o blok se podělily Jáňa s Péťou a na "dvojkách" útočily Kamča s Dandou. Do pole za blokařky chodila na liberu hrající Píďa. Bohužel, jsme v prvním setu vyráběli příliš zbytečných chyb, takže jsme to VKčku hodně ulehčovali - 20:25. Ve druhém jsme drželi krok přece jen více a v koncovce měli i navrch, ale opět další chyby a hlavně strach, abychom snad nezkazili, nás srážely do kolen. Opět jsme se přesvědčili, že na této úrovni už není možné přehrávat balony k soupeři zadarmo, ale je potřeba trochu zariskovat a zkusit míč zaútočit i z nepřesné nahrávky. V dramatické koncovce jsme tedy prohráli 26:28 a zápas 0:2.

   Druhé utkání proti týmu Hořic jsme odehráli ve stejném složení a vítězství bylo povinností - sety 25:8 a 25:13.

   Ve třetím zápase proti domácím, kteří v předchozím zápase porazily po bitvě tým VK 2:1, jsme pozměnili sestavu a na náhru postavili Lucku, na post diagonální hráčky Kamču, blok nám zůstal stejný (Péťa s Janou) a na smeč poslali "lodyhu" Píďu s Dandou. Hra bez libera trošku trápila Péťu, ale zvládla to a když bylo třeba, tak ji vzadu vystřídala Berča. A změna sestavy se určitě vyplatila! Na soupeřky, které hrály v obraně mnohem více odzadu než je zvykem, platily útoky Kamči z "handy" a v případě nouze i z trojky, také ostatním se hra vcelku dařila, takže jsme si po celý první set udržovali několikabodový náskok, který se nám i díky chybám soupeřek na podání dařilo udržovat.. Výsledkem byla výhra 25:19. Druhý set byl o dost vyrovnanější, ale koncovku jsme přece jen zvládli lépe než domácí a vyhráli 25:22.

   Do posledního utkání se Slávií HK jsme ponechali úspěšnou sestavu z předchozího zápasu, pouze Berča se nám přesunula na libero, abychom mohli vzadu nechat odpočinout Péťu. Je třeba říct, že skvěle se nám vyplatil tah s Kamčou na účku, kdy spolu s blokařkami vytvářela skvělou obranu na síti proti nejlepší smečařce soupeřek Kádě, kterou prakticky na útoku vymazaly. Výhra v prvním setu 25:22. Druhý set nám ale vůbec nevyšel, opět jsme kazili přílišné množství míčů a hlavně se projevovala únava. Takže jednoznačná prohra 15:25 a nevyzpytatelný tie-break... A byla to už bitva nejen o volejbalovém umění, ale i o síle vůle, protože holky byly nejen unavené, ale také zdravotně jim nebylo nejlépe. A za odvedený výkon je třeba je hodně pochválit! I za nepříznivého stavu, kdy prohrávaly až o 4 míče se nevzdávaly a podařilo se jim vývoj setu otočit a dotáhnout do vítězného konce - 15:13!

    

Výsledky:

TJ Jičín  - Č. Kostelec  2:0
 - VK HK  0:2
 - Slavia HK  2:1
 - Hořice  2:0
 Slavia HK  -  Č. Kostelec  2:0
 -  VK HK  1:2
 -  Hořice  2:0
 Hořice  -  Č. Kostelec  0:2
 -  VK HK  0:2
VK HK  -  Č. Kostelec

 1:2

 

Tabulka:

1. VK Hradec Králové         35 b.   34:12

2. Slavia Hradec Králové    27 b.   24:13

3. TJ Jičín                              27 b.   23:13

4. Červený Kostelec            25 b.   18:18

5. Réma Rychnov                20 b.   12:25

6. Hořice                               16 b.     2:32

 

- Petr -

 

Dnes tedy 2. místo trefili 3 tipující...

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kadetky - KP - Červený Kostelec 25.2.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář