Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kadetky - Zmrzlinový turnaj v Lupenici

25. 5. 2008

   

   Tradiční, již 11.ročník mezinárodního turnaje dívek hraný v Lupenicích, pořádaný Rémou Rychnov nad Kněžnou, měl dost nepříjemnou předehru. Celý týden pršelo, poprchávalo, někdy i lilo. Jičínské kadetky odložily svůj odjezd až na sobotní ráno a dobře udělaly. Jak se blížily k Lupenicím, bylo kolem silnice víc sucho a sluníčko vykukovalo na osm volejbalových kurtů, kde se ve třech kategoriích sešlo 44 týmů.
   V základní skupině hned jičínská děvčata narazila na velmi zkušené týmy  Sokola Zbečník a VK Lanškroun hrající celostátní soutěže. Dvě prohry 2:0 nás odsunuly do hry o 7. až 12. místo. Na Lanškroun zaručeně bylo, protože oba sety jsme prohráli 25:22 až v koncovce. Závěrečné utkání  skupiny již „odnesla“ SK Rubena Náchod „B“ 2:0 a družstvo se začínalo sehrávat a produkovat pohledný volejbal.
   Nedělní ráno bylo již skoro s jasnou oblohou a dobrý výkon se potvrdil i v dalších utkáních. Vítězství nad Jiskrou Hořice a  MDK Varšava 2:0, nerozhodně 1:1 s Rémou Rychnov nad Kněžnou a Jiskrou Havlíčkův Brod. V celkovém pořadí 7. nebo 8. místo, protože jsme ale odjížděli ještě daleko před dohráním celého turnaje, musíme počkat, až přijdou celkové závěrečné výsledky od pořadatelů.
   Pod pečlivým dohledem trenérů Petra Hankeho a Jirky Bezdíčka si své dostatečně zahrály tyto kadetky - na nahrávce Lucka Dytrychová, universálka Šárka Doležalová, na bloku a smeči Jana Vosáhlová, Míša Nosková, Danda Zelfelová, Nikča Hrnčalíková a Denča Černá. Libero měla předplacené do první řady Píďa Píďová Rybářová.
   Za svůj výkon bylo pochváleno celé družstvo, které vystupovalo jako super parta a velké plus si vysloužila a plně zasloužila Míša Nosková, která v sobě našla netušené rezervy a zahrála jeden z vůbec nejlepších výkonů své sportovní kariéry. „Jen tak Míšo dál!“
   Poprvé se v barvách TJ Jičín představila Denisa Černá, která bude v naší sestavě pro 1. ligu juniorek posilou z Mladé Boleslavi. Hned se uvedla skvělým výkonem a po několika počátečních nezdarech v souhře s nahrávačkou, začala předvádět skvělou hru na bloku, přehled na smeči a chytrou „ulejvku“. Několikrát pěkně vymetla  antuku v zákrocích v poli. Má ještě jednu dobrou volejbalovou vlastnost. Umí na hřišti přinést bojovnost a hlavně radost ze svých zákroků i zákroků nových kamarádek. „Denčo vítej v naší jičínské volejbalové partě a ať se Ti daří. Bohužel ještě ale neznáš všechny naše „ESA“, protože ty největší expertky jsme nechali doma.“ „Neboj se jsou to také skvělé kamarádky.“

  

 
- jirka -

   

Fotky na následujíím odkazu:

http://pehan.rajce.net