Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žákyně - kvalifikace KP 2007-08

29. 9. 2007

 

Kostelec n.O. (29.9.) - O to, v které čtyřce začnou hrát první turnaj krajského přeboru starších žákyň za měsíc v Rychnově n. K., se dnes v kvalifikaci utkalo 8 přihlášených družstev, která byla rozdělena do dvou čtyřčlených skupin.

Naše sestava Hrnčalíková, Kracíková T., Kuželková M., Matoušková, Nosková, Postolková K., Postolková M., Rybářová, Veselá byla zařazena ve skupině A společně s týmy Náchoda, Dvora K. a Jaroměře. Ve skupině B hrály Trutnov, Slavia Hradec Králové, Kvasiny a Rychnov n. K.

V prním zápase se nám podařilo zvítězit nad těžkým soupeřem z Náchoda 2:0 (20,23), v druhém pak přišel lehčí Dvůr K. - také 2:0 (11,18). A do závěrečného utkání ve skupině jsme nastupovali proti taktéž neporažené Jaroměři. Mezi námi se mělo rozhodnout, kdo vyhraje skupinu a nebude muset dále hrát, protože jejich vítězové postupovali rovnou do první čtyřky. Družstva na 2. a 3. místě ve skupinách se pak měla utkat o zbylá 2 volná místa.

A vstup do zápasu se nám podařil více než skvěle! Na podání šla Píďa a po jejich servisech jsme vedli 6:0. Pak však soupeř otočil a šel podávat a vše se najednou otočilo. Najednou jsme nebyli schopni přijmout my a stav byl 6:9... Celý set tak byl ve znamení dlouhých bodových šňůr jednotlivých družstev a lepší v něm byla přece jen Jaroměř, jejíž hráčky nás na síti dokázaly přehrávat. Nakonec tedy prohra 19:25. Druhý set jsme začali o dost hůře a po celou dobu prohrávali, místy až o 5 bodů. ve střední části setu se nám přece jen začalo opět více dařit a hlavně díky dalším dobrým servisům pomalu náskok jaroměřaček stahovali. A to až na stav 24:24, kdy šla na servis Píďa a vypadalo to, že bychom přece jen mohli díky jejímu podání zkusit set získat. Ale kdepak... Servis "na jistotu" skončil v autu a ani následný balon jsme nezískali, takže nejtěsnější prohra 24:26 a tím pádem 0:2 na sety...

 

 

 

 

Další výsledky skupiny A:
Dvůr - Jaroměř 0:2, Náchod - Jroměř 0:2, Náchod - Dvůr 2:0

Pořadí ve skupině:
1. Jaroměř  6 bodů
2. TJ Jičín   5 bodů
3. Náchod   4 body
4. Dvůr K.   3 body

 

Pořadí ve skupině B:
1. Rychnov   6 bodů
2. Trutnov   5 bodů
3. Slavia HK   4 body
4. Kvasiny   3 body

 

Takže dále jsme se měli postupně utkat se Slávií HK a Trutnovem, přičemž zápas ze skupiny s Náchodem se nám do další tabulky započítával.

A boj o postup se nám od začátku moc nedařil... Hráčky Slavie nás prakticky v prvním setu "upinkaly", když my jsme dělali neuvěřitelné chyby hlavně na příjmu a přihrávce... A ani servis se příliš nedařil, takže první set prohra 21:25. Hra se nedařila ani v setu druhém, ale přece jen se nám v dramatickém závěru podařilo vyhrát 27:25 a vynutit si tak tie-break. V něm už se holky konečně přece jen trochu probraly a soupeřky už k ničemu nepustily - 15:6 a 2:1 na sety. A jelikož v druhém utkání Trutnov porazil Náchod 2:0, bylo už o dvou postupujících rozhodnuto, tudíž další zápas nebyl nutný a po dohodě se soupeřem jsme již poslední zápas nehrály, což myslím holky docela uvítaly, protože už byly dost hodně unavené...

První čtyřka pro první kolo má tedy následující podobu: Rychnov, Jaroměř, Trutnov a Jičín. Udržet se v ní bude velice těžké, ale pokud budeme jezdit v plné sestavě, která odevzdá kvalitní výkon, je to určitě  v našich možnostech.

 

- Petr -

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář