Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj žen O Řáholecký pohár 2012

14. 4. 2012

 

logo.jpgJičín (14.4.) – Třetí ročník volejbalového turnaje žen s názvem O Řáholecký pohár jsme uplynulou sobotu uspořádali na palubovce haly sportovního areálu v Jičíně. Na třech kurtech se odehrály boje družstev ve dvou skupinách (pětičlenné a šestičlenné), o umístění na prvních dvou místech, protože jen ta týmům zajišťovala postup do semifinálových bojů.


   Ve skupině A nastoupila naše děvčata (ve složení Dita B., Radka K., Marcela K., Verča N., Alena S., Jindřiška Š. a Jana V.) coby obhájkyně loňského prvenství v celém turnaji, dále celky Stěžer, Benátek nad Jizerou, DTJ Hradec Králové a tým s názvem Pruhovaný kuličky, což je ve skutečnosti vítěz letošního krajského přeboru I. třídy Libereckého kraje a účastník víkendové kvalifikace o 2. ligu žen TJ Jiskra Tanvald. Naše holky na úvod zvládly vyrovnanou koncovku prvního setu utkání s družstvem Stěžer (28:26) a ve druhém setu již jasně dotáhly zápas k výhře 2:0. Stejným výsledkem dopadlo i jejich další utkání s Benátkami n/J. Následujícím soupeřem jim pak byly již zmiňované Pruhované kuličky a toto utkání rozhodovalo o vítězi skupiny. Jičíňačky bojovaly, ale na soupeřky to nestačilo, ačkoli druhý set byl hodně těsný (24:26). Porážka 0:2 znamenala, že děvčata musela ve svém posledním zápase ve skupině uhrát proti DTJ Hradec Králové alespoň set k postupu do semifinále z 2. místa. To se jim podařilo a výhrou 2:0 se posunuly mezi 4 nejlepší týmy turnaje. Skupina A tedy měla následující pořadí:
1. Pruhovaný kuličky 8 b., 2. TJ Jičín 6 b., 3. DTJ Hradec Králové 2 b., 4. Sokol Stěžery 2 b., 5. Benátky n/J 2 b.


   Také skupina B měla svého vítěze krajského přeboru I. třídy, tentokrát Středočeského kraje, a tím byl tým Autoškody Mladá Boleslav. A i on se o tomto víkendu účastní kvalifikace o 2. ligu žen. Dále ve skupině hrála družstva Červeného Kostelce, Lázní Bělohrad B, VK Hradec Králové, Rumburku a opět jeden tým s neoficiálním názvem Pink (jinak tedy Sokol Dolní Újezd z Pardubického kraje). Nejlépe si vedly hráčku z Rumburka, které neztratily ani jeden set a suverénně svou skupinu vyhrály s plným počtem 10 bodů. Další pořadí bylo:
2. Červený Kostelec 8 b., 3. Mladá Boleslav 6 b., 4. Pink 4 b., 5. VK Hradec Králové 1 b., 6. Lázně Bělohrad B 1 b. 


   Turnaj dále pokračoval zápasy o umístění a hlavně samozřejmě dvěmi semifinálovými zápasy. V tom prvním se utkal tým Pruhovaných kuliček s Červeným Kostelcem a po prvním vyrovnaném setu byl již druhý jednoznačně pro tanvaldská děvčata, která tak výsledkem 2:0 (16,23) postoupila do finále. O to se ve druhém semifinále snažily i domácí hráčky Jičína proti Rumburku. První set to ovšem byla marná snaha, soupeřky je ke své hře příliš nepustily. To v druhém to vypadalo nadějněji, do koncovky si jičíňačky vypracovaly slibný náskok, ale ani ten jim bohužel proti zkušeným soupeřkám nestačil. Po porážce 0:2 (-16,-23) se tedy naše děvčata musela spokojit s utkáním o 3. místo proti Červenému Kostelci. Ani v něm už však dostatek sil nenašla a i tady je čekala prohra 0:2 (-13,-19) a konečné 4. místo.


   Ve finálovém utkání pak celek z Rumburka prokázal svoje kvality i proti Pruhovaným kuličkám a po setech 25:19 a 25:23 zvítězil i ve svém posledním utkání na turnaji 2:0 a bez ztráty jediného setu se stal celkovým vítězem 3. ročníku turnaje.

Celkové pořadí turnaje:
1. Rumburk
2. Pruhovaný kuličky
3. Červený Kostelec
4. Jičín
5. Mladá Boleslav
6. DTJ Hradec Králové
7. Pink
8. Stěžery
9. VK Hradec Králové
10. Benátky n/J
11. Lázně Bělohrad B

 

Na následujícím odkazu je "pár" foteček pro připomenutí:

http://pehan.rajce.idnes.cz/2012_04_14_Turnaj_zen_O_Raholecky_pohar/

 

   Na závěr bych rád tradičně poděkoval všem, kdo se na uspořádání, myslím, že úspěšného turnaje, podíleli!!  Samozřejmě všem sponzorům, bez kterých by nebyly ceny, ale hlavně Vám, kteří jste ve svém volném čase byli v pátek večer stavět hřiště a připravovat halu a pak v sobotu pomohli s organizací, zapisováním výsledků, pískáním a závěrečným úklidem...   Takže ještě jednou, moc DÍKY, a věřím, že se nám kvalita turnaje podaří udržet i do dalších let!!

- Petr -

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(TJ Rumburk , 20. 4. 2012 19:06)

Turnaj se nám velmi líbil, jak po stránce herní, tak organizační. Krásně jsme si zahrály a pokud nám to zdraví dovolí, rády přijede i příští rok. Děkujeme za příjemnou sobotu, Nikča a Petr

Re: Poděkování

(dajas, 20. 4. 2012 20:50)

Mají pravdu Rumburaci, když jim to u nás tak hrálo :-)