Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volejbalový turnaj žen a juniorek o Řáholecký pohár

13. 3. 2010

 

(13.3.) - Prvním ročníkem turnaje žen a juniorek jsme se pokusili o víkendu rozšířit tradici volejbalových turnajů v Jičíně. Na narychlo vyhlášený turnaj se nakonec přihlásilo celkem 8 družstev (3 týmy juniorek a 5 týmů žen), což byl ideální počet, abychom mohli hrát ve dvou skupinách po čtyřech. Úroveň týmů byla popravdě dost rozdílná, od jičínské okresní soutěže až po nejvyšší pražskou soutěž, ale i takováto konfrontace je někdy prospěšná a z mého pohledu i v tom je krása volejbalu, když proti sobě na turnajích mohou nastoupit takto rozdílná družstva.

   Ale teď již k výsledkům... V červené skupině "A" byl boj o prvenství a lepší pozici do semifinálových zápasů o něco vyrovnanější, když nakonec šťastnější na poměr míčů byly jičínské ženy, které tak na druhé místo odsunuly děvčata ze Stěžer (jejich vzájemný zápas skončil 1:1). Třetí skončily hořické juniorky a na čtvrtém místě juniorky z Nového Bydžova.

Modrá skupina "B" měla vítěze od počátku jasného, JM Chodov od počátku nenechávalo nikoho na pochybách, že chtějí do finále. Druhé místo získaly s jednou porážkou jičínské juniorky, třetí a čtvrté místo nám pak opět rozhodoval poměr míčů, když lepší jej měly ženy Nového Bydžova, které tak skončily před Libání.

   V další části turnaje se křížem utkala nejdříve družstva na 3. a 4. místech ve skupinách, tedy Hořice juniorky - Libáň 2:0 a Nový Bydžov ženy - Nový Bydžov juniorky 0:2. V utkáních o konečné pořadí na 5.-8. místě již k dalším bojům nedošlo, neboť nám některé mančafty spěchaly domů, takže vítězství Hořic jun. nad N. Bydžovem jun. a také N. Bydžovem žen nad Libání bylo kontumační 2:0.

   V semifinále se na 2 vítězné sety utkaly družstva Jičín ženy - Jičín jun. 2:0 a Chodov - Stěžery 2:0. A následovaly nám závěrečné zápasy o konečné pořadí na stupních vítězů! V utkání o 3. místo potrápily jičínské juniorky družstvo ze Stěžer a dotáhly utkání až do tie-breaku, který již bohužel zvládly lépe zkušenější stěžeračky a vybojovaly si tak 3. místo. V očekávaném finálovém zápase se o zisk poháru pro vítězky utkaly domácí ženy s děvčaty z pražského Chodova. Jičíňačky začaly první set výborně, postupně si vypracovaly slibný náskok a v koncovce to již vypadalo, že set ztratit nemohou. Vedení 23:17 se zdálo být jednoznačné. Bohužel... nestačilo to... Soupeřky se, narozdíl od našich děvčat, vyvarovaly jakékoli chyby a výsledek setu zvrátily ve svůj prospěch a dostaly se do vedení 0:1. To naše holky natolik rozhodilo, že druhý set již byl spíše jen formalitou... Jičín-Chodov 0:2 a vítězky prvního ročníku turnaje O Řáholecký pohár mohly začít oslavovat! 

 

Konečné pořadí turnaje:

1. JM Chodov
2. TJ Jičín ženy
3. TJ Sokol Stěžery
4. TJ Jičín juniorky
5. Jiskra Hořice juniorky
6. Nový Bydžov juniorky
7. Nový Bydžov ženy
8. Libáň

 

   Turnaj, doufám, proběhl bez nějakých větších organizačních problémů, když jediné mínus byla ztráta klíče od šatny číslo 8, který se stále postrádá...   Ale pokud je to jediný "škraloup" na kráse, tak vem čert...   Čili příště zase někdy v Jičíně při turnaji na viděnou!!!

 

- Petr -

Fotky na Rajčeti

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------

 

TJ Jičín - oddíl volejbalu

Obrazek

pořádá

 

 v sobotu 13. března 2010 

 

1. ročník volejbalového turnaje žen a juniorek

O ŘÁHOLECKÝ POHÁR

   

Místo konání: hala sportovního areálu (Revoluční 863, Jičín) - pro neznalé lipová alej směrem na Semily. Do haly se vchází buď hlavním vchodem u hotelu a nebo projdete od lipové aleje vjezdní branou mezi halou a kuželnou na fotbalový stadion a zezadu haly je vedlejší vchod

Startovné: 500,- Kč za družstvo

Začátek turnaje: Vstup do haly od 8.15 hod. Prezentace družstev, hrajících první zápasy, bude nejdéle v 8.40 hodin, družstva hrající druhé zápasy se prezentují nejdéle v 9.20 hod. Úvodní utkání turnaje začnou v 9.00 hodin a to přesně!   Snažte se, ať pozdním příjezdem nezdržujete ostatní, ale ani sebe, protože odpoledne budete určitě všichni spěchat domů... díky moc za respektování časového rozpisu a dochvilnost! 

Složení družstev: na hřišti musí být vždy minimálně 5 hráček

Přihlášky: ukončeny

Systém turnaje: 2 skupiny po 4 účastnících na 2 hřištích, ve skupinách hrajeme na 2 hrané sety do 25 bodů (nutný rozdíl 2 míčů zůstává v platnosti). Po odehrání skupin bude určen další systém turnaje o umístění dle časových možností (každé družstvo odehraje minimálně ještě jeden zápas).

Ceny: první 4 družstva celkového pořadí obdrží poháry, diplom a nějakou tu cenu si odveze každý tým. Pohár získá i nejlépe se umístivší družstvo juniorek.

Rozhodčí: na první kolo nominuje pořadatel, na další rozhodování budou určeny jednotlivá družstva rozpisem. Na semifinále a finálové zápasy opět deleguje pořadatel. Hraje se dle platných mezinárodních pravidel.

Protesty: doufám žádné nebudou... jinak ale vyřídím osobně a rád oproti nevratné kauci ve výši 500,- Kč 

Občerstvení: stánek na bílé chodbě nad halou bude otevřen, pivko bude točené, základní občerstvení k dispozici (minimálně cca do 14 hodin - večeři si raději vezměte s sebou  ).

Další info: pokud potřebujete vědět něco víc, než je tu uvedeno, tak buď na e-mail, případně rovnou tady dolů do komentáře, třeba to bude zajímat i ostatní... a samozřejmě sledovat tuto stránku, budou se tu objevovat další a přesnější informace, jak se budou postupně přípravy turnaje vyvíjet...

Prosba: pokud se do turnaje přihlásíte a pak zjistíte, že se vám to z nějakého důvodu nehodí, dejte mi to prosím včas vědět, ať můžeme případně uvolněné místo nabídnout dalším zájemcům! Díky!

za organizační výbor turnaje: Petr Hanke a Vladimíra Dytrychová

   

----------------------------------------------------------------------------------

 

 ROZLOSOVÁNÍ DO SKUPIN:

Skupina A:

1. TJ JIČÍN ženy, 2. STĚŽERY, 3. NOVÝ BYDŽOV juniorky, , 4. HOŘICE juniorky

 

Skupina B:

1. LIBÁŇ, 2. NOVÝ BYDŽOV ženy, 3. JIČÍN juniorky, 4. JM CHODOV

 

Pořadí zápasů ve skupinách:  1-4, 2-3, 1-2, 3-4, 4-2, 3-1

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------

 

Přihlášená družstva:

1. TJ JIČÍN ženy
2. TJ JIČÍN juniorky
3. SOKOL STĚŽERY ženy
4. JM CHODOV ženy
5. JISKRA HOŘICE juniorky
6. LIBÁŇ ženy
7. NOVÝ BYDŽOV juniorky
8. NOVÝ BYDŽOV ženy
   

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář