Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy A - KP II - skupina A - 19. a 20. kolo 2010/11

16. 5. 2011

 

Harant Pecka  - TJ Jičín 0:3 ( -10,-18,-16)

Sestava: Bočková, Černá, Kořínková, Rybářová, Nosková, Novotná, Slabihoudová

 
Harant Pecka  - TJ Jičín 0:3 (-27,-19,-15)

 

 

     

   Skoro ideální volejbalové počasí v areálu peckovského koupaliště a soupeřky, které si nikdy nic moc neodpouští. K úrovni obou utkání přispěl i zkušený rozhodčí  Pavel Procházka z Hradce Králové a rozhodoval bez jediného sporného míče na obou stranách.
   První utkání bylo o tvrdém přesném podání ze strany Jičína a úspěšné útočné hře založené na nahrávce Verči Novotné, která rozdávala všem pěti spoluhráčkám nahrávky, z kterých nešlo nic jiného než úspěšně útočit. Utkání trvalo 55 minut.

   Začátek druhého utkání byl již jiný a bylo hned jasné, že domácí hráčky nedají soupeřkám nic zadarmo. Jičínským hráčkám se přestalo dařit podání a útok většinou končil za zadní čarou. Pecka začala odvážně, po vzoru svého patrona pána na hradě Pecka Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Jindřiška, Šárka i Bára velely k útoku a začalo se jim dařit. V koncovce setu měly třikrát zaděláno na vítězství, ale tuto možnost nevyužily. Konečný stav 29:27 pro Jičín. Před druhým a třetím setem bylo jasné, že základem musí být dobré podání a zlepšená hra celého družstva. Příkladem byla Ála, která se s tím nemazala a tvrdě útočila ze všech pozic. Pomalu se k ní přidaly i ostatní. V pohodě hrála Míša Nosková, čerstvá úspěšná maturantka a vše odehrála s úsměvem. Přidaly se i Lída, Denisa a Dita. Druhý i třetí set byly odehrány hned od začátku s náskokem a v klidu to bylo dohráno do vítězného konce. Náhodný divák celé dění na kurtu komentoval slovy: "Tak dobrý volejbal jsem zde dlouho neviděl ."
   Pochvala patří celému družstvu, že začalo bojovat i ve chvíli, kdy se vůbec nedařilo. Denisa odehrála utkání po zranění a vydržela i slabé chvilky, které musela zhluboka vydýchat, ale v okolí areálu je kyslíku dost, až na otravu.
   ...stihnul jsem na zpáteční cestě ještě kousek zápasu Dřevěnice – Lánov a byl to boj. Lánov zvítězil 3:2.

 
-jb-

 

 V tipovačce hned 4 úspěšní...

 

 

Sestava: Bočková, Černá, Kořínková, Rybářová, Nosková, Novotná, Slabihoudová

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář