Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy A - KP II. - skupina A - 21. a 22. kolo_07-08

3. 5. 2008

  

TJ Jičín - Dvůr K.n.L.  3:0 (19,16,15)

Sestava: Bočková, Dytrychová, Novotná, Veselá, Vosáhlová, Zákoutská - libero: Rybářová

  
TJ Jičín - Dvůr K.n.L.  3:0 (22,16,15)

Sestava: Bočková, Dytrychová, Novotná, Veselá, Vosáhlová, Zákoutská - libero: Rybářová

  

 

„Májová volejbalová  pohoda“
  
   Když se to vezme z hlediska českých tradic, byly na tom lépe jičínské ženy, protože byly asi pohodověji políbené pod rozkvetlou třešní.
  
   Ráno jsem neměl moc času, protože jsme na zahrádce sázeli hadovka a rozličná kvítka. Na hřiště jsem přišel až těsně před prvním utkáním,  kdy si již rozhodčí zkoušel, jak se mu bude sedět na rozhodcovské sedačce. Po obloze se honily černé mraky a místy bylo vidět, že z jejich okrajů vydatně prší. Od severu to občas zlověstně fouklo a pěkně ledově, na horách je ještě dost sněhu, který ochlazuje nížinu pod horami. Začátek prvního setu byl dost divoký a teprve někde od stavu 15 se jičínské ženy začaly dotahovat a set vyhrály.
   Před utkáním natahoval síť jako gentleman Miloš, asi opravdu řádně olíbaný a plný síly. Lanko nevydrželo a v době mezi sety udělalo lup a síť spadla na antuku. Utkání muselo být přerušeno a síť vyměněna. Zase chvilku trvalo, než se jičínské ženy probudily, či spíše než se zahřály na jakousi provozní teplotu. Vítr pomalu sílel a jednoduchá rada byla nad zlato. „Pověste míč při podání do vzduchu a ono to tam spadne samo“. Nenča tak konala a série 8 podání v řadě byla pro soupeřky smrtící. V závěru utkání přišla do diváky nacpané tribuny Ťapina, jejíž nohy oděné do elegantních cyklistických kalhot měnily postupem času barvu a skončily v barvě květů rozkvetlých fialek. Je jaro. Jana Bryknerka se objevila s termoskou  horkého čaje, Vlaďka se zabalila do deky jak indiánská babička z peruánských And. Teplo vypadá jinak. Ťapina byla vyzvána nakropením hřiště a protože je dívkou, která dělá všechno pořádně, spustilo se i centrální kropení z oblohy. Na vedlejším hřišti se sušila propocená trika chlapů zavěšená na síti. Moc neuschla.
   Druhé utkání začalo ve svižnějším tempu přesně podle tipu Miloše a rychle se výsledek řídil jeho předpovědí. Zima byla s větrem čím dál tím méně příjemná a rychlý konec byl více osvobozující pro soupeřky, kterým se moc nedařilo.
  
A jak se dařilo nám:
   
Lucka Dytrychová - první pochopila, že jedinou zbraní v takovémto počasí je přinutit tělo k pohybu a důraznému útoku, aby hra nebyla bramboračka. Dařilo se jí v poli, na nahrávce, ale jako útočící universál byla i největším nebezpečím pro soupeřky. První hvězda utkání jak říkají v NHL.
  
Píďa Píďová Rybářová - zaručeně druhá hvězda utkání. Pochytala několik útoků soupeřek, ale zase jich moc nebylo, spíše to byly neočekávaně odražené míče. V postavení to má již přečtené. Strašně ji slušely nové sluneční  brýle – opravdu.
  
  
Hvězdičky a kometky utkání:
  
Verča Nenča Novotná - skvělé podání, z kterých dělala celé šňůry bodů jako korálky na niti. Vítr ztěžoval náhru a zmrzlé prsty bránily její lehkosti. Dvakrát se pokusila překvapit trenéry útokem. Soupeřky nepřekvapila, ty se nedaly vyrušit ze svého stavu opojení láskou po májových oslavách.
  
Jáňa Vosáhlová - byla na letošním jaře vůbec poprvé na venkovním hřišti, nebylo to moc znát, protože k dobrému podání si vychutnávala útok z trojky, kde se skoro nemýlí. V poli má přehled o pohybu soupeřek a odhaduje jejich záměr.
  
Kamila Kaminka Zákoutská - na lavičce při vystřídáním liberem jí bylo dost zima, na hřišti po několika minelech zlepšila útok a pokládala míče jak dlaždičky do pole soupeřek. Na podání následovala Nenču a hrála kraťasy střídané podáním na zadní lajnu.
   
Legendy Jana Veselá a Dita Bočková byly také chvilku umrzlé, ale pak začaly uplatňovat své zkušenosti, i když v praxi to byla někdy nedotažená myšlenka do podoby. Je vidět, že po náročné zimní přípravě přijde ta pravá forma až v příštích utkáních.
   
Závěr: dvě povinná vítězství, nikdo nemá snad omrzliny, hrálo se v pohodě party a to je důležité.
   
    

- jirka -
     

Fotky na Rajčeti - http://pehan.rajce.net

 

 I v zápasech žen se nám našel jeden správně tipující - Miloš - takže taky bude nějaká cena...

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář