Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezinárodní turnaj v Kozienicích (Polsko)

19. 2. 2007

 

Kozienice (18.2.) - Potřetí v řadě za sebou jsme se o tomto víkendu zúčastnili mezinárodního turnaje dívek v polských Kozienicích. "ANTENKA 2007" - jak zněl oficiální název turnaje - byla letos určena pro ročníky 1991 a mladší. Bohužel, spousta našich hráček se turnaje nemohla nebo nechtěla zúčastnit a tak jsme byli nuceni doplnit družstvo o jednu hráčku Hořic, 2 z Trutnova a 3 z Náchoda.

    Spolu s námi se turnaje zúčastnila další družstva z Čech - 2 týmy sestavila Réma Rychnov a jeden Sokol Kostelec. Společná cesta autobusem tentokrát trvala o pár hodin déle než obvykle, což bylo způsobeno tím, že jsme se mohli ubytovat až v pátek ve 14 hodin odpoledne, takže jsme vlastně neměli kam spěchat. Tudíž proběhlo mnohem větší množství zastávek než jindy. Oproti loňským silným mrazům nás letos čekalo příjemné počasí, chvílemi přes den až témeř jarní.

   Celkem 10 zúčastněných družstev bylo rozděleno do dvou pětičlených skupin, které se hrály na dvou kurtech. V naší skupině "A" bylo, kromě nás, družstvo Rémy Rychnov I, dále "staré" známé z loňska - rumunské C.S.S. Botosani - a konečně i 2 polská družstva, UKS "Dziewiatka" Pulawy a domácí "béčko" UKS "Jedynka II" Kozienice. Ve skupině "B" se pak utkala zbylá 2 družstva z Čech, Sokol Kostelec a Réma Rychnov II, dále německé OTSV Oldendorf a opět 2 polské týmy, PMKS "Chrobry" Piotrowice a pořádající UKS "Jedynka I" Kozienice.

   Nás hned v pátek čekala, dle loňských zkušeností, 2 družstva, s kterými jsme se měli "poprat" o 2 postupová místa do semifinále. Nejdříve Réma I a hned po ní C.S.S. Botosani... Jerzy nám začátek turnaje skutečně moc neulehčil, ale musím říci, že jsme to tak trošku (spíš hodně) po loňsku čekali! Smiley  První utkání s Rémou I tedy mělo posloužit spíše jako "sehrávací se", protože holky spolu většinou nikdy nehrály (kromě těch, co prošly KCM). A právě nesouhra byla v tomto utkání hodně znát, i když nutno říct, že rychnovačky hrály dobře, takže šance na výhru moc velká nebyla... Prohra 0:2 (-14,-20) znamenala, že pokud chceme ze skupiny postoupit, musíme v následujícím utkání porazit rumunské Botosani. A nutno říci, že to bylo jednodušší, než jsme čekali! Přece jen soupeřky nepřijely s tak dobrým mančaftem jako loni, navíc ještě nebyly rozehrané, takže se nám je podařilo, hlavně v prvním setu, hladce porazit - 2:0 (11,20).

   V sobotu ráno to byla pohoda, první zápas až od 11 hodin, takže jsme se mohli v klidu prospat. Navíc nás čekal, jak jsme si mysleli, lehčí soupeř UKS "Dziewiatka" z Pulawy, ale měl nás varovat už jejich zápas s Rémou I, ve kterém se jim podařilo získat set. Také proti nám hrály svojí - pro nás nezvyklou - hru, kdy téměř nesmečovaly, hodně ulívaly a nebo umisťovaly balon prsty do zadních rohů hřiště. Nám se navíc nedařilo důrazně smečovat a ukončovat tak rozehry, takže se nám balony vracely stále zpátky a my jsme v nich pak chybovali. Nakonec z toho byla hodně utrápená výhra 2:1 (-17,18,16). Závěrečný zápas proti domácím UKS "Jedynka II" Kozienice pak už byl přece jen bez problémů a výhrou 2:0 (16,15) se nám podařilo splnit cíl - postup ze skupiny do semifinále a tím i do bojů o medaile.

 

Konečné pořadí naší skupiny "A" tedy vypadalo následovně: 

1. Réma Rychnov I    8 bodů

2. TJ Jičín   7 bodů

3. C.S.S. Botosani   6 bodů

4. UKS "Dziewiatka" z Pulawy   5 bodů

5. UKS "Jedynka II" Kozienice   4 body

 

Skupina "B" měla následující pořadí:

1. Réma Rychnov II   8 bodů

2. UKS "Jedynka I" Kozienice   7 bodů

3. OTSV Oldendorf    6 bodů

4. Sokol Kostelec   5 bodů

5. PMKS "Chrobry" Piotrowice   4 body

   

   Červeně zvýrazněné týmy postoupily do semifinálových bojů, ostatní se pak utkaly o další pořadí v turnaji. Na nás ještě v sobotu večer tedy v semifinále čekala Réma Rychnov II (přece kvůli tomu přece na ty mezinárodní turnaje jezdíme, abychom si mohli s Rychnovem zahrát co nejvíce, ne... Smiley ). A opět to byl boj, kdy se ani jedno z družstev nechtělo vzdát úspěchu v podobě postupu do finále. První set se více povedl rychnovským hráčkám, druhý naopak nám, takže na řadu přišel tie-break. V něm jsme na tom při výměně stran byli přece jen o něco lépe (8:6), dokonce se nám podařilo odskočit až o 3 body, pak se však na servis dostala na straně soupeřek Káďa a doslova nás rozstřílela - 5 přímých bodů v řadě znamenal obrat do koncovky setu a najednou jsme prohrávali 10:13. Přece jen se ale pak ještě podařilo zabojovat a srovnat na 14:14, ale to bylo z naší strany vše a výsledných 14:16 znamenalo prohru 1:2 a tím i nedělní utkání o 3. místo. Do něho se s námi dostal tým domácích Kozienic I, který ve 2. semifinále podlehl Rémě I  0:2. Finálové utkání pak tedy obsadily oba týmy Rychnova.

   V neděli se tedy začala hrát na centrkurtu místní sportovní haly nejdříve utkání o konečné umístění, v nichž v boji o 9. místo porazily Piotrowice domácí béčko 2:0, poté Kostelec zvítězil nad UKS "Dziewiatka" z Pulawy také 2:0 a následně v zápase o 5. místo porazil německý OTSV Oldendorf rumunské C.S.S. Botosani 2:1. A pak už jsme přišli na řadu my a zápas o 3. místo v turnaji. A dá se bez nadsázky říci, že to bylo asi nejdramatičtější utkání celého turnaje! Bohužel, zvítězit se nám v něm nepodařilo, ale všechny sety skončily tím nejtěsnějším výsledkem - o 2 míče... Takže nakonec prohra 1:2 (-27, 24,-13), ale jak řekl po skončení zápasu Jerzy, trenér domácích, byl to skutečný horor. V utkání na obou stranách hodně rozhodovalo podání a také velké množství nevynucených chyb. A to hlavně na naší straně, kdy byla stále vidět nesehranost hráček z několika družstev. Na druhou stranu, některé individuální chyby s nesehraností neměly nic společného... Smiley  Ale v žádném případě holkám nelze upřít snahu a bojovnost, určitě po 3. místě a medailích hodně toužily, což bylo znát i na jejich velkém zklamání po skončení zápasu...

   V rychnovském finále pak Réma I zcela deklasovala Rému II jednoznačně 2:0 a podruhé po sobě se mohla radovat z vítězství na tomto turnaji.

 

Celkové pořadí turnaje:

1. Réma Rychnov I
2. Réma Rychnov II
3. Jedynka Kozienice I
4. TJ Jičín
5. OTSV Oldendorf
6. C.S.S. Botosani
7. Sokol Kostelec
8. "Dziewiatka" z Pulawy
9. "Chrobry" Piotrowice
10. Jedynka Kozienice II

 

   Při závěrečném vyhlášení tedy naše družstvo převzalo pohár za 4. místo (mimochodem - je o trošku větší než loni, narozdíl od Holandska, kde se jim poháry nějak "zmenšují" Smiley ). Nejlepší hráčkou našeho týmu byla vyhlášena Andrea Zechovská s Trutnova.

   No a pak už nás čekala jen cesta domů a velice časný příjezd do Čech... Oproti cestě do Kozienic jsme jeli zpět přece jen rychleji! Naštěstí... A za rok by nám ten pohár za 4. místo mohli už poslat poštou, ne...?  Smiley

 

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky Polsko - Kozienice 2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jojo ... :o)

(Berča, 24. 2. 2007 20:52)

to by mohli :D páč už je to fakt rarita :D mno jo oc se dá dělat :D ale bylo tam skvěle :)