Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebornický titul z minivolejbalu do Jičína!

24. 6. 2006

   Náchod  -  Třetí závěrečný finálový turnaj Krajského přeboru minižákyň ve volejbale sliboval horké boje o titul nejen po sportovní stránce, ale i co se týče počasí. Celá soutěž měla 15 účastníků. Po podzimní části ve třech regionálních pětičlených skupinách postoupily nejlepší 2 týmy z každé skupiny do finálové šestky. Po dvou finálových kolech první šestky v Jičíně a Kostelci n.O. byly v čele týmy TJ Jičín ,,A“ a Vrchlabí ,,A“ s 19 body. Z předchozích 2 kol (a celkem 10 utkání) měly po jedné porážce, a to vzájemně mezi sebou, když se vždy rozhodovalo v tie-breaku. Družstvo Vrchlabí „A“ vedené trenérem T. Kulhánkem, momentálně asistentem trenérky reprezentačního družstva žen ČR, se ani tentokrát nechtělo dát jen tak lehce a i v rozhodujícím utkání sezóny se hrálo na výdrž. V Náchodě opět tie-break a vítězství Jičína ,,A“ 2:1 (25:19,23:25,15:6)

 

Výsledky družstva TJ Jičín,,A“ z 3. finálového kola v Náchodě:

TJ Jičín,,A“ – SK Týniště,,A“ 2:0,   - Kostelec n.O. 2:0,   - Náchod ,,A“ 2:0,   - Náchod ,,B“ 2:0,   - Vrchlabí,,A“ 2:1.

 

Konečné pořadí finálové skupiny krajského přeboru :

1. TJ Jičín,,A“          29 bodů ( sety 29:5)

2. Vrchlabí ,,A“        28 bodů

3. Náchod ,,B“         24 bodů

4. SK Týniště ,,A“    21 bodů

5. Náchod ,,A“        18 bodů

6. Kostelec n.O.      15 bodů

Sestava Jičína:  Kristýna Rybářová, Nikola Hrnčalíková, Denisa Kovářová, Lucie Matoušková a Lucie Měšťanová.

 

   "Píďa" Kristýna Rybářová (12 let) tímto prvenstvím zkompletovala svou sbírku medailí v kategorii minivolejbalu. Po bronzu z předloňského roku a stříbru z roku loňského – letos zlato. Stala se tak nejúspěšnější hráčkou mládežnických kategorií Jičína ziskem 6 medailí v Krajských přeborech za tři roky hráčské kariéry ve třech věkových kategoriích - minivolejbale, mladších žákyních (loni zlato, letos stříbro) a letos i v kadetkách stříbro jako libero. A to ještě v příštím roce může hrát v kategorii minivolejbalu!

   Horké počasí se změnilo v příjemný pocit nejen pro hráčky, ale i pro trenéry Vlaďku Dytrychovou, Petra Hankeho a Jirku Bezdíčka. Na hráčkách se projevila větší zkušenost a vyhranost v družstvech vyšší věkové kategorie. Tímto úspěchem byl završen tréninkový a soutěžní rok 2005-06. Ten příští začne již o prázdninách v měsíci srpnu soustředěním na Benecku, a všechno začne nanovo.

(Jirka Bezdíček)

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář