Jdi na obsah Jdi na menu
 


Světový beachvolejbal v Praze

11. 5. 2011

 

   Praha potřetí přivítá nejlepší beachvolejbalisty světa. Už potřetí bude pražská Štvanice hostit turnaj Světové série v beachvolejbalu. Prague Open proběhne 17. - 22. května a bude vůbec prvním letošním turnajem v Evropě. Atraktivitu turnaje podtrhuje i fakt, že se bude hrát o body do olympijské kvalifikace pro hry v Londýně v příštím roce.

 
   Účast bude skvostná, přihlášeni jsou olympijští vítězové, mistři světa nebo rekordman celé tour. Fanoušci se tak mohou těšit na vítěze loňského turnaje v Praze a aktuální olympijské šampióny Američany Todda Rogerse a Phila Dalhaussera, mistry světa z před dvou let Němce Juliuse Brinka a Jonase Reckermanna nebo rekordmana v počtu triumfů v celém seriálu Brazilce Emanuela, jenž nastoupí stejně jako loni po boku Alisona, kdy skončili druzí.

 
   Podporu budou potřebovat i čeští hráči včetně tuzemských jedniček Petra Beneše a Přemysla Kubaly, kteří se pokusí vylepšit loňské 17. místo. V hlavní soutěži nastoupí hned tři české dvojice, další dvojice čeká boj v kvalifikaci.

 
   Celý turnaj zahájí úterní zápasy tzv. národní kvóty a zejména utkání Brazilců nabízí mimořádně pohlednou podívanou. Ve středu je na programu kvalifikace a od čtvrtka se rozběhne hlavní soutěž, která se bude hrát klasickým systémem na dvě porážky. Turnaj vyvrcholí v neděli duely o bronz a o zlato.

 

Webové stránky turnaje                                                    Leták

(článek převzat z webu ČVS www.cvf.cz )

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář