Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 13. a 14. kolo KP

8. 12. 2006

 

TJ Jičín - Slavia HK   3:2 (23,-24,-20,18,13)     105 minut

Sestava:  Antošová, Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková, Zákoutská - libero: Rybářová

  

TJ Jičín - Slavia HK   3:0 (14,19,19)     67 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková, Zákoutská - libero: Rybářová

 

   Další z nervy drásajících zápasů se šťastným koncem jsme dnes zažili v dopoledním utkání... První set byl pro obě družstva spíše zahřívacím, takže bylo vidět množství chyb na obou stranách. My jsme si v něm po celou dobu udržovali mírný náskok jednoho až dvou bodů, který vydržel i v koncovce - 25:23.

   Ve druhém jsme nezačali nejlépe, když se nám nedařila přihrávka a prohrávali jsme 4:8. Pak nastalo zlepšení, náskok Slavie jsme stáhli a do vedení se naopak dostali, i díky několika zdařilým útokům zadních hráček, do vedení 17:13 a 21:18. To jsme však po time-outu Hradce neudrželi a rázem bylo srovnáno na 21:21. Poté nastala "přetahovaná" o každý míč až do stavu 24:24, bohužel, další 2 následné balony jsme pokazili a set prohráli - 24:26.

   Do třetího setu nastoupila na nahrávku místo Nenči Lucka, ale ani to nepomohlo zlepšit celkovou hru týmu, takže jsme hned na úvod prohrávali 0:4 a poté až o 6 míčů 8:14. Z tohoto stavu jsme se ještě pokusili zabojovat a set zachránit, stáhli na 16:17, ale to bylo vše. Soupeřky nám poté odskočily na 19:23 a s tím už jsme v koncovce nedokázali nic udělat - 20:25.

   Ve čtvrtém setu jsme se vrátili k sestavě ze začátku utkání a přece jen nastalo zlepšení a začali jsme Slavii přehrávat. Důležité bylo, že jsme zkvalitnili servis, příliš jej nekazili a navíc se i dařilo v útoku na síti, kde jsme střídali smeče s ulívkami, které hráčkám Slavie přece jen dělali velké problémy. Postupně jsme vedli 9:4, 18:12, 20:13, 22:15 a set jsme získali poměrem 25:18.

   A přišlo ono zmiňované drama. I když zpočátku to na něj vůbec nevypadalo... Po několika těžkých podáních Hradce a našich chybách na příjmu jsme prohrávali 0:6! A nevypadalo to s námi vůbec dobře... Sice jsme po změně stran stáhli na 5:9, ale vzápětí zase Slavie odskočila na 6 míčů - 5:11. Ale holky tentokrát zápas ani v této situaci naštěstí nevzdali a zabojovali. A vyplatilo se! Postupně jsme začali z náskoku pomalu ukrajovat, hlavně opět dobrým a neskaženým servisem, dále útoky ze zadních pozic a balony umístěnými prsty za blok či do rohu kurtu. Důležitá byla koncovka! Za stavu 11:13 šla na podání Nika a vydržela na něm bez chyby až do konce. Když se k tomu přidala bojovnost a odhodlání všech hráček v poli a nebojácnost při útoku (podporované hlasivkami diváků), nedokázali soupeřky už uhrát ani jeden míč, takže tie-break 15:13!! Uf, nervy trenérů dostali pěkně zabrat... Smiley

   Druhý zápas už naštěstí tak dramatický nebyl. Soupeřky byly patrně přece jen nešťastnou prohrou psychicky poznamenané a my jsme navíc přestali dělat zbytečné chyby, takže celý průběh utkání měl mnohem klidnější průběh. Ku prospěchu byla i změna některých postů, když na účku hrála Kamča a na smeči Lucka, druhý blokařský post si zahrála Léňa. Takže první set 25:14, druhý a následně i třetí 25:19.

   Za dnešek tedy pochvala hlavně za bojovnost v závěru prvního utkání! Celkově se dnes dařil velmi dobře útok z trojek, které výborně obstarávaly Jáňa s Nikou. Je vidět, že je to velice účinný způsob získávání bodů z míčů, které nemáme dobře přihrané. Na smeči se dopoledne dnes trošku trápila Kamča, ale chuť si snad spravila ve 2. zápase na "U", tam už to byla "jiná káva"... Stejně tak bojovala hlavně sama se sebou (a někdy i s lajnami na hřišti, o které pořád klopýtala... Smiley ) dopoledne Nenča, ale od 4. setu se jí nahrávka srovnala, takže jen těch pár zbytečných ulívek na druhou se jí pak dá vytknout (ale ona ví... :-)  ). Už od Vamberku se na "jedničce" daří Pétě (asi potřebuje, aby se zápasem dopředu nepočítala a já jí sháněl na poslední chvíli...Smiley ). Léňa to po vystřídání v prvním zápase měla těžké, ale zvládla uhrát několik těžkých balonů a ve druhém už si na bloku (spíše tedy na smeči, když si měnila postavení s Jáňou) odehrála v pohodě svoje. Ani benjamínek Píďa na liberu dnes nezklamala a až na pár balonů na zadní lajnu ze servisu, na které prostě nedosáhne, se jí v poli dařilo rozehrávat přesné balony nahrávačce a hlavně při vykrývkách smečařek ukázala předvídavost. Lucce dnes mnohem více svědčil post smečařky ve druhém zápase, kde měla vysokou úspěšnost útoků díky technickým úderům. A dnes asi nejlepší hráčky, Jáňu s Nikou, už jsem zmiňoval při útocích ze zadních pozic, ale výborné to bylo i na síti, kde jejich razance na soupeřky velmi platila.

   A na závěr velký dík divákům - rodičům, kteří dnes svým povzbuzováním velice pomohli, hlavně v tie-breaku prvního zápasu!

 

Videozáběry:

(nedoporučuji stahovat po vytáčeném spojení - přece jen jsou to trošku větší soubory...)

Srážka Verč   (MPEG - 1,3 MB)

Útok z trojky   (MPEG - 1,2 MB)

Vítězný míč 1. utkání   (MPEG - 2,2 MB)

 

 

Výsledky dalších zápasů a tabulka jsou na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

 

A výsledky tipovací soutěže?

Dnes jsem vyhrál opět JÁ... 

Cenu přenechávám za dnešní bojovnost holkám, přinesu na úterní trenink!

Obrazek

 

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář