Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 1. a 2. kolo KP

7. 10. 2006

 

 

TJ Jičín - Orel Studenec   2:3   (-18,-19,21,23,-4)     96 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Hlavatá, Hrnčalíková, Novotná, Petrtýlová, Vzoreková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 

TJ Jičín - Orel Studenec   1:3  (-12,18,-11,-24)     82 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Hlavatá, Hrnčalíková, Novotná, Petrtýlová, Vzoreková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Rybářová

 

   Prvním soupeřem jičínských juniorek, v pro ně nové soutěži, bylo družstvo Studence. A dá se říci, že holky v těchto dvou zápasech odehrály svůj standart. I když v prvních dvou setech začaly velice zakřiknutě a s velkým respektem, určitě se dal alespoň jeden zápas vyhrát, ale to by se musely vyvarovat zbytečných chyb, obzvláště v rozehrávkách balonů "zadarmo".

   Za klad se dá považovat, že ani po dvou prohraných setech prvního zápasu holky nesklopily hlavu, zabojovaly a dokázaly ve dvou dalších dostat své soupeřky pod tlak a dotáhnout je do vítězného konce. Dařilo se to zejména díky výbornému plachtícímu servisu, větší bojovnosti a zejména zpřesněné rozehrávce. Pak se nám dařilo útočit razantně jak z kůlu, tak i ze středu a velice úspěšné byly ulívky či míče zahrané prsty do zadních rohů. V tie-breaku to však již byl návrat k bojácné hře ze začátku utkání, soupeři se podařilo několik těžkých servisů, které jsme nepřijmuli a výsledkem bylo pouze naše "dohrání" utkání.

   Druhý zápas byl poznamenám lehkou únavou obou týmů, protože se začalo hrát hned půl hodiny po skončení prvního utkání, takže na odpočinek moc času nebylo. První a třetí set byly jednoznačnou záležitostí hostujících hráček, druhý jsme zase skoro bez problémů vyhráli my. Ve čtvrtém setu dlouho vedl Studenec, ale podařilo se nám do koncovky srovnat na 24:24. To však bylo z naší strany vše a poslední 2 míče získaly ve svůj prospěch hosté.

   Obě utkání ukázala, že nedostatků v naší hře je stále spousta, ale i to, že dokážeme v případě bojovného a bezchybného výkonu hrát se soupeřkami věkově staršími. Hlavním úkolem této sezony v soutěži juniorek však bude zvyknout si na systém dvojutkání, zvládnout pravidelné, každotýdenní zatížení a také zareagovat na rychlejší hru, než jaká je v kategorii kadetek.

 

Další výsledky a tabulka po kliknutí na následující odkaz:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

   

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

juniorky

(jirka, 9. 10. 2006 11:52)

Na švédské bedně bych asi i roli rozhodčího potřeboval francouzské hole, abych občas ukázal názorně správný pohyb po hřišti českým dívkám v utkáních hraných polským systémem. Ale vážně.Přeji všem brzký návrat sil a trochu přemýšlení o hře zvané volejbal.

Juniorky :)

(Nenča, 7. 10. 2006 20:54)

To jsme si dnes daly pěkně do těla. Musím říct, že jsem pořádně unavená. Ten druhý zápas už jsem fakt nemohla. Ale hrály jsme pěkně mně se to líbilo. Příště to doufám bude lepší... :)