Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 17. a 18. kolo KP 2007-08

27. 1. 2008

 

TJ Jičín - Loko Trutnov  3:0 (15,17,7)     49 minut

Sestava: Dytrychová, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Drahoňovská 

 
TJ Jičín - Loko Trutnov  3:0 (18,11,25)     58 minut

Sestava: Drahoňovská, Novotná, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková, Zákoutská, Zelfelová - libero: Dytrychová

   

   Začátek prvního utkání byl vzájemným poznáváním na hřišti, neboť po vánoční přestávce byla znát herní nerozehranost. První set do stavu 10:10 se přeléval ze strany na stranu. Rychleji se uklidnilo družstvo domácích a uteklo na stav 17:10. Postupným přidáváním bodu na obě strany se stav dostal v klidu do koncovky. Družstvo hostí pomáhalo vydatně kažením vlastního podání a konec setu byl se stavem 25:15 .
   Druhý set byl kopií toho prvního a od stavu 11:10 se opět začalo lépe dařit domácím a v klidu dotáhli set do stavu 25:17. V družstvu nikdo nevynikal nad druhé a všechny hráčky se zasloužily o klidný průběh setu.
   Třetí set začaly domácí hráčky hned od začátku tlačit na soupeře a od stavu 4:0 a 7:2 nepouštěly již soupeřky k žádné akci, která by utkání dramatizovala. Od stavu 12:6 již soupeřky přidaly jen jeden bod a druhou polovinu setu vyhrály domácí poměrem 13:1. Zakončily vítězstvím 25:7 a tím 3:0 na sety.
 
   V druhém utkání si Lucka Dytrychová vyměnila post s Mončou Drahoňovskou. Lucka šla hrát libera a Monča na universála. Terku Vzorekovou  vystřídala  Danda Zelfelová. Vývoj utkání se moc neměnil s vývojem toho prvního. Hráčkám Jičína se dařilo na všech postech a hráčky Trutnova ho podpořily opět chybami na podání. První set 25:18 a druhý byl ještě rychlejší 25:11. Moc velký klídek třetího setu za stavu 22:14, série vlastních chyb a úspěšnost soupeřek dovedl set do dramatické koncovky. Soupeřky vyrovnaly na 23:23 a měly za stavu 24:25 setbol. Chyba na podání vyrovnala skóre a domácí již nepustily set z rukou, nutno však dodat, že soupeřky se na tom podepsaly zkaženým smečem do sítě a zadarmo přehraným příjmem podáním, kdy Kamila dokončila set na 27:25. Vítězství 3:0 na sety.
  
 
A jak se jim dařilo:
 
Nahrávačka Verča „Nenča“ Novotná: velice dobrá na podání, kdy příjem jejího podání dělal soupeřkám moc problémů. Dokázala na hřišti dirigovat hru svých spoluhráček, některé souhry s Kamčou a Péťou snesly přísné hledisko trenérů. Její velkou oporou byla na lavičce sestřička Janička, která bez problémů hlásila průběžný stav. Jasně a správně...
 
Na universálu se vystřídaly stejně jako na liberu Monča s Luckou. Splnily své úkoly a v druhém utkání Monča odhalila své volejbalové myšlení. Několik přesných volejbalově krásných ulejvek do rohu hřiště měly její oči a přiměli trenéra Petra k trefné připomínce: „Poznávám Tě, jasná!“
  
Smečařka Kamča: Představovala pro soupeřky největší nebezpečí. Dařilo se ji u sítě i z trojky. Několikrát krásně položila své tělo v poli a sebrala již ztracené míče. U sítě dokázala z výšky umístit ulejvky do „náměstí“ i řádně zazvonit o podlahu. Hodnotil bych ji jako nejlepší hráčku utkání.
 
Blokařka Péťa: hraje to, na co má. Na středu je hradbou pro útok soupeřek a dokáže se i vyhnout bloku ze středu, což není zase tak jednoduchá věc. V poli si dokáže najít místečko,  kde získává míče z útoku soupeřek. Z podání se nerada mýlí a dokáže z něho dělat přímé body.
 
Blokařka Jáňa: měla proti sobě asi nejlepší blokařky soupeřek a tak se občas divila, že míč skončil pod nohama dříve, než sama dopadla. Velmi dobré podání a chytrá hra na síti v případě míče, který se koulí po pásce.
 
Smečařka Terka: nedělá si žádnou hlavu z podání, protože ho má v ruce a soupeřky nevěděly jak na něj. Krátký nápřah a prudká rána těsně nad sítí. Na smeči většina míčů přes síť, i když některým ještě chybí razance nebo chytrý směr.
  
Smečařka Danda: někdy záhadný úder a směr podání, o to víc nepříjemný pro soupeřky. Velmi dobrý příjem podání a přesné vykrytí spoluhráček při bloku i útoku. Při útoku to chce ještě vypilovat pohyb rukou podle učebnice volejbalu.
 
Celkové hodnocení: bude hůř a těžší soupeřky.

- Jirka -

 

    

Tabulka a další výsledky na následujícím odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

        

Fotky jsou opět na Rajčeti, takže můžete koukat na následujícím odkazu:

http://pehan.rajce.idnes.cz/2008_01_27_Juniorky_Jicin-Trutnov/

   

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář