Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 23. a 24. kolo KP 2007-08

25. 2. 2008

 

Orel Studenec - TJ Jičín 0:3 (-12,-12,-9)      39 minut

Sestava: Dytrychová, Novotná, Schejbalová, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská  - libero: Rybářová

 

Orel Studenec – TJ Jičín 0:3 (-14,-22,-25)     51 minut

Sestava: Dytrychová, Novotná, Schejbalová, Vocásková, Vosáhlová, Vzoreková T., Zákoutská  - libero: Rybářová

   

   S jasnou představou o výsledku odjížděla jičínská děvčata na půdu posledního družstva tabulky KP juniorek do Studence. Jarní počasí bylo asi o dva měsíce vpředu a bylo jasné, že není možno připustit nějakou předčasnou jarní únavu. Trenéři Dytrychová a Bezdíček naordinovali jasnou taktiku hry založenou na jistém, ale účinném podání a plnění svých povinností na síti i v poli.
   Začátek prvního utkání odstartovala kapitánka družstva Jičína Verča Novotná a spolu s hráčkami na síti odtáhla na stav 0:12. Celý set si dívky z Jičína držely úctyhodný náskok 10 bodů a jistou koncovkou dotáhly stav na skóre 12:25. Druhý set byl obdobou toho prvního, když na podání odtáhla jasný náskok 5:11 na 5:17 Kamila Zákoutská a celému družstvu se dařilo.
   Třetí set odstartovala Jana Vosáhlová ze stavu 2:2 na 2:9 a potom na síti udivovala tvrdostí svých smečí. Družstvo Jičína dohrálo set v exhibičním tempu na konečný stav 9:25 a tím vítězství 3:0 pro Jičín.
   
   V druhém utkání se domácí hráčky poučily z chyb a nechtěly dát svou kůži zadarmo. První set držely do stavu 8:8 ve vyrovnaném souboji a teprve za stavu 12:14 sérií tvrdých podání pomohla odskočit stav Terka Vzoreková na 12:19, kdy domácí nebyly schopny přijmout její servis. Na síti začala řádit dvojice Zákoutská a Vocásková, kdy nepouštěly smeče domácích přes síť účinným blokem. Konečný stav setu 14:25.
  Další set byl již ještě větším bojem o každý míč a domácím se hra začala dařit hlavně po sérii chyb na straně Jičína. Malý náskok dvou až tří bodů si hosté udrželi do koncovky, kdy drzou ulejvkou ukončila malé trápení Verča Novotná - 22:25.
   Skoro jarní trápení pokračovalo i ve třetím setu, kdy domácí hráčky odskočily na 3 až 4 body a tento náskok si držely až do stavu 16:12. Od tohoto stavu se začalo tahat za lepší kousek provázku vedení na obě strany, kdy se ten druhý hned dotáhl a tak stav byl 19:19, 20:20, 24:24, 25:25. Nervozita o konečný stav utkání na straně hostí vyústil v koncovce do několika nepochopitelných chyb, ale konečně se podařilo dotáhnout  i tento set do vítězného konce. 25:27 a za 51 minut vítězství 3:0  na sety pro Jičín.
  

  
Jak se dařilo:
Předpokladem dotažení obou utkání do jasného vítězství bylo podání soustředěného výkonu. V prvním utkání to bylo jasně převyšující podání, kdy každá hráčka Jičína pomohla odtáhnout stav do klidných vod.
  
Verča Nenča Novotná: v prvním utkání stoprocentní podání, kdy soupeřky nevěděly, jak změnit obranu na příjmu a zvednou míč. Velké významné plus. Když už se jim to povedlo, tak Nenča odražené míče hned nahrávala do skvělých útočných akcí Kami, Jáně i Pétě. V druhém utkání již to takové nebylo, ale příčinou byl o hodně horší příjem podání i celková hra v poli.
   
Lucie Luci Dytrychová: Série dobrých podání na pokračování a chytrých míčů do pole soupeřek i několik zbytečně vyhozených míčů. Po týdnu na horách zaručeně ta pravá forma přijde v příštích důležitých utkáních.
  
Kamila Kaminka Zákoutská: Stísněnost místní tělocvičny ji trochu svazovala v prostoru, kdy potřebuje dostat tělo do pohybu důrazným rozběhem. Několik skvěle zaklopených bloků, chytrých ulejvek i důrazných smečí dělaly důležité body.
  
Jáňa Vosáhlová: Velice soustředěný výkon, kdy se nedala vyprovokovat žádným rušivým momentem. Jasné, klidné a tvrdé podání. Několik skvělých zákroků v poli a důrazný útok (některé údery naháněly soupeřkám strach a divákům uznání na tváři), nenápadné a o to důrazné změnění hry v chytrou ulejvku. V útočné fázi zaručeně nejúdernější zbraň hostí.
  
Péťa Ťapina Vocásková: Opět dobré podání se změnou jeho údernosti a umístění. Na bloku nutila soupeřky k chybám a nepouštěla je do útoku ze středu sítě. Sama měla na smeči vysoký blok a musela si s ním poradit, kdy to ne vždy vycházelo podle jejích představ. Získala několik malých bezvýznamných plusů i mínusů, ale ukázala, jak důležitou je její přítomnost v sestavě.
  
Terka Vzoreková: Skvělé tvrdé nadrážené podání rozvracelo obranu domácích v celých sériích, ale trochu ji zklamalo v závěru druhého utkání. Právě to, že některé akce chtěly důraznost a aktivní hru u sítě nestíhala některé akce tak, jak by sama chtěla.
  
Dana Schejbalová: Naskočit do rozjetého družstva z lavičky je vždy problémem a potřebuje zvýšit důraz a přitlačit na smeči. Několikrát se ji to podařilo bez připomínek trenérky. Svou výškou musí být již jen její přítomností na hřišti postrachem pro soupeřky a dokáže rozdělit jejich obranu po celé délce sítě.
  
Libero Píďa Rybářová: Na ranní sraz před odjezdem ji přivezla celá rodina a maminka ji běžela otevřít dveře od auta, jak superhvězdě, která však nemohla z auta vylézt za svým zavazadlem. Na hřišti se však ukázala jako velmi platná hráčka, která vstřebávala na lavičce všechny pokyny trenérky a v závěru druhého utkání posbírala moc důležitých míčů, které se snažily soupeřky ulejvat přes blok. V těchto fázích utkání byla zaručeně nejlepší hráčkou, co se týče spolehlivosti a předvídavosti akcí soupeřek.
  
A co říci závěrem: uvidíme za týden v Rychnově n. K. a pak za týden ve Dvoře Králové.

  

-jirka-

    

Fotografie na Rajčeti po kliknutí ZDE

        

Další výsledky a tabulka na známém odkazu:

http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=958

    

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář