Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 27. a 28. kolo KP 2007-08

9. 3. 2008

  

TJ Dvůr K.n.L. - TJ Jičín 0:3 (-17,-16,-23)

Sestava: Doležalová, Dytrychová, Drahoňovská, Hrnčalíková, Novotná, Vocásková, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová,  - libero Rybářová

        

TJ Dvůr K.n.L. - TJ Jičín 1:3 (22,-22,-12,-22)

Sestava: Doležalová, Dytrychová, Drahoňovská, Hrnčalíková, Novotná, Vocásková, Vzoreková T., Zákoutská, Zelfelová,  - libero Rybářová

         

 

   Situace byla před posledním dvojutkáním víc než dramatická, protože pouze dvě vítězství zaručovala stříbrné medaile v KP. Jičínská výprava se na vše dobře připravila a paní v recepci haly takovou výpravu za volejbalem již dlouho neviděla.
   Začátek prvního utkání se nesl ve vyrovnaném boji a domácí děvčata malinko stále vedla. Za stavu 13:10 šla na podání Šárka Doležalová a otočila na 13:15. Následovala ji Verča Novotná, která dotáhla svoji hrou na podání i na nahrávce na 16:24 a blokem jsme již završili první set na 17:25.
   Druhý set začala skvělým podáním Péťa Vocásková na 1:5. Šňůra vlastních chyb a pozorná hra soupeřek otočila stav na 13:11 a pak začal mazec. Krásné volejbalové akce po ose Verča Novotná a útok Kamila Zákoutská, nebo Péťa Vocásková. 14:23 a v koncovce Nikola Hrnčalíková smečem na druhé vítězství v setu 16:25.
   Třetí set byl po vlažném tempu domácích rozehrán skvělým podáním Verči Novotné na 0:6, ale pak se vše vyrovnalo a bylo jasné, že kdo bude mít v koncovce lepší nervy, zvítězí. Ze stavu 13:21 byl po hrozných chybách najednou stav, z kterého nebylo hostujícím trenérům dobře od žaludku. Za stavu 23:23 si pohlídala svoji soupeřku Danda Zelfelová a blokem nás dostala kousíček v celkovému prvnímu potřebnému vítězství. Šárka Doleželová ji hned napodobila nechytatelným blokem pod nohy soupeřek. 23:25 a vítězství 3:0 pro Jičín.
 
 Rychle si odpočinout a po 45 minutách se jde na druhé utkání. Domácí hráčky si byly vědomi, že jestli chtějí stříbro musí vyhrát. Několik pokažených podání a soupeřky ze Dvora Králové se začaly dostávat do tempa a hráčky z Jičína jim vydatně pomáhaly. Pomalé dotahování přišlo asi pozdě a domácí si již koncovku nedaly vzít 25:22.
   V druhém setu, když už, už to vypadalo, že se obrací karta přišlo opět 6 pokažených podání a stav 22:22 byl z kategorie infarktových. Zde se ukázala jičínská parta fanynek i fanoušku jako nezlomná v povzbuzování. Nejlepším zákrokem dne v poli zvedla prapor Verča Novotná, která se vrhla do boku hřiště a vrátila „zadovkou“ míč do pole soupeřek. Koncovka opět v naší režii - 22:25.
   Třetí set měl rozhodnout, kdo bude mít dál lepší nervy. Začala Verča Novotná na podání a 0:5. Celé družstvo chytilo druhý dech a soupeřky nevěděly kam dřív skočit, spíše neskákaly nikam a jen chodily sbírat míče.
Na saku řádila Šárka Doležalová 2:16. Soupeřky přeci jen trochu nabraly dech , ale vítězství v setu si již hostující hráčky pohlídaly 12:25.
   Čtvrtý set byl od začátku na obou stranách vizitkou skvělého volejbalu, hodného boje o stříbrné medaile. Každý chvilku vedl a chtěl to dotáhnout ke konci. Druhé družstvo mu to nedovolilo. Utkání gradovalo a bylo se opravdu na co dívat. Lucka Dytrychová a Píďa Rybářová sbíraly míče v poli a držely hru. Za stavu 22:22 opět jičínská děvčata měla jako již několikrát lepší koncovku! 22:25 a 1:3. I druhé vítězství a STŘÍBRO JEDE DO JIČÍNA.
  Vítězné kolečko a hromové hurá ze strany celé jičínské výpravy. Rozhodčí utkání, pan Ota Fendrych předává za KVS stříbrné medaile a může začít slavnostní chvilka focení. Ve chvilce mizí medovník přinesený trenérkou Vlaďkou Dytrychovou.

 

             

Jak k tomu došlo: sezóna byla od průměrného výkonu v první polovině soutěže pomalu tlačena tam, kde ji všichni z Jičína chtěli mít. Po vánoční přestávce jsme prohráli pouze jednou na hřišti vítěze soutěže z Rychnova n. K. Ostatní utkání již byla vítězná.

  
Jak se dařilo v posledním dvojutkání:
 
Verča Nenča Novotná: ne všechno se podařilo, ale dokázala jako správná kapitánka zvednout družstvo do boje. Její nahrávky měly oči a rychlost. Skvělé podání deptalo soupeřky a vždy jich byla celá série. Pomáhaly ji v tom spoluhráčky na smeči i bloku a držely si ji na podání co nejdéle. Jeden její z nejlepších volejbalových dní a v zápisníku zpravodaje utkání se objevilo několik významných plusů. Ty rozhodují utkání.
  
Lucka Luci Dytrychová: několik pokažených podání trenérce pilo krev přímo od srdce. Vše si vynahradila v druhé části dne a její forma stoupala během jednotlivých setů. V koncovkách sbírala míče skoro z podlahy a dařilo se ji i na smeči a chytré ulejvce.
 
Monika Monča Drahoňovská: moc se na hřiště nedostala, ale když tam šla, měla jasný úkol v škodění soupeři a pomoci kamarádkám na lavičce nabrat dech. Její klid ve všech situacích a úsměv je velmi důležitá zbraň pro družstvo. Na hřiště šla ve chvíli, když to začínalo hořet.
  
Kamila Kaminka Zákoutská: šla po soupeřkách a nedala jim šanci na vybrání jejích smečí. Souhra s Nenčou přináší úspěch a potěšení ze hry.
V poli si občas zahrála na polařku a nešetřila své obliny na  parketách. Zdobí ji velký přehled o hře a postavení soupeřek.
 
Péťa Ťapina Vocásková: velké teplo z topení ji bralo dech a očima prosila kamarádky, ať to již dohrají, když si odpočívala na lavičce vystřídaná liberem. V pravý čas si dokázala počíhat na soupeřku a blokem bodovat v pravou chvíli.
  
Šárka Doležalová: když si na sítí vymýšlela a šla na polovic, soupeřky ji chytaly v poli. Když šla do úderu na plno jak při smeči, tak i ulejvce, nebylo co řešit na obou stranách. Zahrála si s úsměvem na všechny strany a měla skoro samé velké plusy v zápisníku.
  
Daniela Danda Zelfelová: chvilku ji trvalo než se přizpůsobila rychle hře soupeřek, ale pak si na ně počíhala a udělala asi jeden z nejdůležitějších bodů blokem za stavu 23:23.
  
Tereza Terka Vzoreková: na síti nekazila míče, ale nesmí se bát přitlačit při smeči a prodat své podání do rozvrácené obrany soupeřek.
 

   

Nikola Nikča Hrnčalíková: byla trochu překvapená, když ji trenérka poslala na hřiště a snažila se tam být platnou hráčkou. Ne všechno se podařilo, ale poznala jaký je rozdíl mezi hrou jičínských kadetek a juniorek. Je třeba na tréninku věnovat nácviku rychlé ruky za středu sítě a rychlé orientaci na síti.
   
Kristýnka Píďa Rybářová: je Píďa a víc skoro není třeba říkat. Celou sezónu se po krůčcích lepšila, aby plnila to, co se od ní očekává. Již několikátý zápas byla ve svém prostoru svou paní. Skvělý výkon.   

  
Celé družstvo si zaslouží dík za dobrý výkon vedoucí ke stříbrné medaily. V příštích dnech se k sezóně vrátíme a trochu s nadhledem se podíváme zpět.                                                
- jirka -

 

   

       

 Takže první várka fotografií je už na Rajčeti ...

a druhá (od Jirky) už je tam taky, klikněte ZDE

       

   I tady měla anketa silně vypovídající efekt a ukázala, s čím se do Dvora odjíždělo...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

gratulace

(Romča z TU, 14. 3. 2008 19:20)

gratuluji ke krásnému druhému místu, náš tým jen tiše závidí :-)

RE: já jim dám

(webmaster, 11. 3. 2008 14:32)

mám jejich IP adresy, takže je lehce vystopujeme... :-) Pravda, jeden klik byl prý "omylem", takže jsou jen čtyři...

já jim dám

(školník, 11. 3. 2008 11:38)

U těch pěti co se učí a učí , chci vidět vysvědčení. Já je viděl na rande místo tréninku.

volejbalové focení

(jirka, 10. 3. 2008 11:51)

Většina dívek ukázala při pozápasovém focení krásné dlouhé vlasy, jen Petr si nerozpletl copánky. Už vás mám na tapetě počítače a každý říká, kde jsme sebrali ty krásné dívky. Jó, v lese nerostou a můžeme říkat, to jsou naše holky a nemusíme se za ně stydět.Jičín se nezdá,Jičín je hvězda......a dál už to znáte

velka gratulace

(stara pidova, 10. 3. 2008 8:47)

holky moc vam gratuluju urcite ste hraly skvele chtela jsem byt u toho,ale po sobotni oslave a koncertu jsem byla indisponovana takze se omlouvam jeste jednou velka gratulace vsem h.pidova-rybarova