Jdi na obsah Jdi na menu
 


Juniorky - 3. a 4. kolo KP

15. 10. 2006

 

Rubena Náchod - TJ Jičín   3:0 (15,22,20)      64 minut

Sestava:  Dytrychová, Hlavatá, Helikarová, Novotná, Petrtýlová, Vzoreková, Zelfelová

 

Rubena Náchod - TJ Jičín   3:0 (13,18,11)     50 minut

Sestava:  Dytrychová, Helikarová, Novotná, Petrtýlová, Vzoreková, Zelfelová - libero: Hlavatá

 

   K utkání do Náchoda jsme odjeli se 7 hráčkami, což je velice málo... Od začátku bylo jasné, že to bude bitva servisů a příjmů. V kvalitě podání jsme jakž takž v prvním utkání dokázali držet krok se soupeřkami, ale přihrávka byla tradičně mnohem horší. Takže bodová šňůra soupeřek na podání rozhodla první set.  V druhém se dařilo o něco více a když se povedlo i občas zaútočit, bylo vidět poměrně velké množství chyb i ze strany soupeřek, bohužel jsme toho v koncovce nedokázali využít a zbytečnými vlastními chybami set ztratili. Podobný byl i průběh posledního setu, opět jsme drželi krok do stavu 18:18, ale následná série chyb znamenala konec utkání. Celkově tento zápas nebyl zas úplně špatný, ale opět rozhodly naše nevynucené chyby a hlavně strach v koncovkách. Určitě bylo na to, alespoň nějaký set získat...

   Druhý zápas pak už byl mnohem horší i když nutno říci, že Rubena v něm hrála o dost lépe než v tom dopoledním. Na druhou stranu jsme jí to svou hrou dost ulehčili. První set nevyšel vůbec, když nás Náchod prakticky "rozstřílel" podáním. Ve druhém jsme se na začátku do zápasu na chvíli vrátili a byla to opět rovnocená partie do stavu 13:13, ale opět po několika našich zbytečných chybách a útocích do autu či zkažených podáních  už nebylo o co hrát. Třetí set už byl dohráván víceméně z povinnosti.

   Dnes bylo znovu vidět, že pokud chceme hrát s takovýmito kvalitními soupeři rovnocennou a vyrovnanou hru, nesmíme si dovolit chyby v základních úderech. Bez problému s nimi sneseme srovnání na servisu a ani útok nebyl nejhorší, i když by bylo třeba zvýšit razanci smečařek. Blok to měl dnes těžké, protože náhry soupeřek na kůl byly přece jen o dost rychlejší, než jsou holky zvyklé, ale je třeba si na to zvyknout a zrychlit. Dvojblok už je v této soutěži nutností! Na čem jsme opět vyhořeli, byla přihrávka a hra v poli při obraně... To je stále velký problém!

 

Výsledky dalších zápasů a tabulka jsou na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HKJK

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář