Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj juniorek v Jablonci nad Nisou

19. 4. 2008

   
  
Jablonec nad Nisou (19.4.) - Na ukončení halové sezony si volejbalové juniorky TJ Jičín zajely na turnaj do Jablonce nad Nisou, aby si poměřily síly s družstvy jiného kraje (konkrétně tedy libereckého...). Pět účastníků turnaje si zahrálo systémem každý s každým a tak se 5 hodin hrálo v jednom kuse a každý si zahrál dost a dost.
   Jičínské juniorky nastoupily v sestavě Lucka Dytrychová, Verča Novotná, Kamila Zákoutská, Šárka Doležalová, Jana Vosáhlová, Danda Zelfelová a libero Píďa Píďová Rybářová, pod vedením trenérů Vlaďky Dytrychové, Petra Hankeho a Jirky Bezdíčka.
   Talismanem (nikoliv plyšovým) byl Miloš Dolejší, burcující za každého stavu.
   
TJ Jičín - Slovan Varnsdorf  2:0 (25:13, 25:9) Soupeř na rozehrání a sestavení optimální sestavy, v které se moc nedalo improvizovat, protože hráček bylo akorát na hřiště.
  
TJ Jičín - SK Panda Stráž pod Ralskem  2:0 (26:17, 25:17) Na snaživější soupeřky začaly jičíňačky vytahovat svou hru a nepřipustily soupeřky k nějakému většímu náporu.
  
TJ Jičín - TJ Bižuterie  Jablonec nad Nisou 2:0 (25:23, 26:24) Jakési předčasné finále turnaje dalo by se říct'. Taktika byla jasná, nepustit soupeřky do nějakého bodového úniku. Hned od začátku 2 až 3 bodový náskok a ten vydržel až do konce setů, kde se již jako po několikáté v této sezoně ukázala jistější koncovka. Oba sety byly z obou stran hrané jako dobrá hra a Jičínu se vyplatila pozorná obrana podporovaná tvrdým útokem hlavně od Kamily, která dělala s přehledem potřebné body. (pozn. Petr: Bižu Jablonec je vítezem krajského přeboru libereckého kraje)
   
TJ Jičín - KCM Liberec 2:0 (25:18, 25:14) KCM reprezentované trochu mladším družstvem (nejmladší - nahravačka - byla ročník 1996!) trénované legendou mezi trenéry panem Václavíkem (bohužel oslabeno o zraněnou nejlepší hráčku - výron v kotníku), hrálo snaživý volejbal, ale na rozjeté družstvo Jičína, které šlo za vítězstvím v utkání i za vítězstvím v celém turnaji to nestačilo. Trochu přicházející únava se projevila do poloviny prvního setu a pak již trenéři vykřesali z jičínských dívek poslední síly a Píďa na střídačku jako libero pomáhala kamarádkám tím, že mohly nabrat trochu sil na lavičce. Závěrečný set byl již hrou jednoho družstva.
   
   Vítězné kolečko nebylo ani tak moc nadšené, protože tahle parta ještě snad žádný turnaj nevyhrála. Hodnocení trenérů bylo jasné a rychlé. Děkujeme, bylo to super.
    

   
Jak se dařilo jednotlivým hráčkám:
    
Lucka Dytrychová - v poli ovládala velký prostor a vybrala několik super balonů. Na nahrávce, když už se k ní dostala, rozdávala přesné balóny. Na smeči střídala pestře útoky do volných prostorů s přesnou ulejvkou.
   
Verča Nenča Novotná - snažila se jak mohla a mohla hodně. Domlouvala si jednotlivé akce s hráčkami v útoku a až na několik minelů při snaze zahrát překvapivý útok z druhé, překvapila sama sebe. Hodně plusových zásahů v poli a v pestré hře to všechno hodně napravilo.
  
Šárka Doležalová - několik málo důrazných míčů v prvním utkání napravila v dalších utkáních a rozhodující okamžiky přišly v pravou chvíli, kdy střídala skvělou ulejvku s tvrdým smečem. Každý míč vyprovodila svým nenapodobitelným úsměvem.
  
Jana Vosáhlová - ve své postavě našla hodně síly a odvahy při smečích i bloku. Skákala tak vysoko, že to chvilku vypadalo, že chce přeskočit síť a nad ní udělat pořádek na straně soupeřek. Vychutnává bloky do volných prostorů na straně soupeřek a ve vlastním poli vychytala hodně nechytatelných míčů.
   
Kamila Zákoutská - když šla na síť, tak to na straně soupeřek vždy hořelo a létaly tam nechytatelné smeče. S Nenčou i Luckou si přichystala několik ukázkových akcí. Závěr utkání musela trochu jít do sebe a vylepšit podání, které pak vlastně rozhodlo koncovku posledního setu.
  
Danda Zelfelová -  střídala chvilky horší a lepší. Při útoku jde stále jen tak na ¾ plynu a je potřeba jít na plno, což pochopily i některé další hráčky. Po rozpačitém začátku na podání si jej vylepšila a podání bylo dost velkým plusem pro všechny.
  
Píďa Rybářová - měla dost sil pro všechna utkání a četla si ve hře soupeřek jako v slabikáři před několika roky. Víc snad ani není co dodávat, protože předčila všechna ostatní libera. Hodně plusová hra.
   
   Nejlepší hráčku družstva nebudu vyhlašovat, protože by to nebylo fér a první místo v turnaji je jasnou odpovědí. Dařilo se i Milošovi, který vždy před utkáním rozhýbal Píďu do dokonala.
    
Celkové pořadí turnaje:
1. TJ Jičín                                 4 vítězství   sety 8:0
2. TJ Bižuterie Jablonec n.N.       2 vítězství   sety 5:4
3. KCM Liberec                          2 vítězství   sety 5:5
4. SK Panda Stráž p.R.               2 vítězství   sety 4:5
5. Slovan Varnsdorf                   0 vítězství  sety 0:8
   
Dobře organizovaný turnaj, pořadatelé byli také spokojeni a slíbili pokračování příští rok.

          
- jirka -

  

 fotky jsou tradičně na Rajčeti...

http://pehan.rajce.net

      

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

doplnění tréninkových plánů

(školník, 20. 4. 2008 21:20)

Navrhuji doplnění tréninkových plánů o hromové hurá s náručí radosti. Zatím bylo presentováno malé ukňourané hur...... Ach jo!