Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minivolejbal - 3. kolo finálových skupin

3. 6. 2007

 

Kostelec nad Orlicí (3.6.) - Závěrečnými boji ve finálových skupinách dnes skončil krajský přebor minivolejbalistek. Naše "áčko" odjíždělo do Kostelce bojovat o jednu z prvních třech příček celé soutěže, které se v tomto ročníku účastnilo 18 družstev. Po prvních dvou jarních kolech finálové skupiny o 1.-6. místo, které proběhly v Trutnově a Náchodě, se naše holky držely na druhém místě za Náchodem D, na který ztrácely jeden bod, a zároveň měly bod náskok před třetím Náchodem A. Další 3 družstva (Trutnov, Kostelec n.O. a Sokol Týniště A) už měla příliš velkou bodovou ztrátu, aby mohla do bojů o medaile zasáhnout.

   A právě tyto vedoucí mužstva se spolu navzájem střetla v prvních kolech dnešního turnaje. Nejdříve Náchod D porazil jasně Náchod A 2:0 a pak jsme se s oběmi těmito družstvy střetli postupně my. Nejdříve tedy Náchod A, ve kterém jsme celkem bez problémů získali první set 25:17, ale ve druhém se nám vůbec nedařilo přihrát těžké podání soupeřek, k tomu se přidala nemohoucnost v útoku, kdy jsme většinu balonů přehrávali zadarmo prsty vysokými obloučky, čehož obětavé a šikovné náchoďačky využívaly k přesné rozehrávce a šikovně pak střídaly smeče a ulívky, se kterými jsme si neporadili. Z toho vyplynula krutá prohra 13:25 a tie-break. V něm se holky přece jen trošku vzpamatovaly, přestaly dělat tolik chyb a hlavně si začaly lépe přihrávat, takže jsme přece jen mohli více a tvrději útočit. Nakonec se tedy podařilo set dotáhnout do vítězného konce 15:10 a vyhrát 2:1 i celý zápas.

   A stál před námi další důležitý zápas s Náchodem D, ve kterém bylo jasné jedno. Pokud chceme být ještě první, nesmíme ztratit už ani set a ani poté bychom neměli jistotu, protože pak by se s největší pravděpodobností (při shodném počtu bodů a i poměru setů) počítal poměr balonů ze všech zápasů finálových kol... A byl to boj od začátku do konce! V tomhle zápase holky konečně hrály volejbal a ukázaly, že přece jen něco umí. A stejně tak i soupeřky. První set byl dlouho vyrovnaný, bohužel v závěru si náchoďačky získaly náskok po několika našich chybách a bylo rozhodnuto - prohra 19:25. Ve druhém setu kvalitní hra obou týmů pokračovala a tentokrát jsme měli v závěru navrch my - výhra 25:22. A opět měl tedy rozhodnout třetí set. V něm se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, při změně stran jsme ale vedli o 2 body my. Ani tento malý náskok nám ale nevydržel a ještě několikrát se stav vyrovnal. V závěru jsme měli párkrát i štěstí, když smeče soupeřek skončily těsně v autu a nakonec se nám podařilo přece jen i tento zkrácený set vyhrát - 15:13 a tedy 2:1.

   V dalších utkáních už pak víceméně o nic nešlo, protože se nepředpokládalo, že by některé z těchto dvou vedoucích družstvech ztratilo set s některým z dalších týmů. A to se také potvrdilo, i když naše holky už asi měly pocit, že vítězství již přijdou sama a není třeba se příliš snažit, takže koncovky druhých setů u dalších zápasů se jim podařilo patřičně zdramatizovat! Nejdříve tedy porazily Kostelec 2:0 (19,24) a následně i Trutnov (19,23). Týniště se tohoto turnaje nezúčastnilo, takže všechny zápasy mělo kontumované 2:0 pro soupeře.

   Ve dnešním kole jsme tedy vyhráli všechny zápasy, což pro celkovou tabulku znamenalo, že jsme se bodově dotáhli na vedoucí Náchod D a došlo na již zmiňované počítání poměru setů. My jsme na tom byli o 2 sety hůře, tím pádem se vítězem celé soutěže stal Náchod D (sety 27:5) a my jsme získali místo druhé (sety 26:6) a tedy i stříbrné medaile, o které se v průběhu sezony zasloužily následující hráčky: Rybářová, Hrnčalíková, Kovářová, Matoušková, Měšťanová, Postolková.

- Petr -

 

 

Výsledky ostatních utkání:

Náchod D - Náchod A 2:0, - Trutnov 2:0, - SK Týniště A 2:0, - Kostelec 2:0
Náchod A - Trutnov 2:0, - SK Týniště 2:0, - Kostelec 2:1
Trutnov - SK Týniště 2:0, - Kostelec 0:2
SK Týniště - Kostelec 0:2

 

Závěrečná tabulka první šestky krajského přeboru:

1. Náchod D  28 b.  (sety 27:5)
2. TJ Jičín A  28 b.  (sety 26:6)
3. Náchod A  25 b.
4. Trutnov  19 b.
5. Kostelec n.O.  16 b.
6. Sokol Týniště A  12 b.

 

 

Výsledky skupin o další umístění na 7. - 18. místě doplním, až mi přijdou...

  

   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vTXAhdvwl

(yylunn@qwpcee.com, 22. 6. 2009 18:30)

t8nx8l <a href="http://aobvtelqehzw.com/">aobvtelqehzw</a>, [url=http://zoizxbrvvplg.com/]zoizxbrvvplg[/url], [link=http://lbthwwqaemfv.com/]lbthwwqaemfv[/link], http://hqfwehfwzdol.com/

JhCAMYZQhzTLoFi

(cijffz@cxvkep.com, 15. 5. 2009 8:56)

417lLC <a href="http://mtjpyqagodyu.com/">mtjpyqagodyu</a>, [url=http://posewjjsgmbz.com/]posewjjsgmbz[/url], [link=http://kxqwamsmaavc.com/]kxqwamsmaavc[/link], http://edxnlpndcjgc.com/

fbRuOSDtwhikEVTpkhR

(uhxlpw@znbmdm.com, 5. 5. 2009 23:50)

wVNkej <a href="http://ejdpihbmgurx.com/">ejdpihbmgurx</a>, [url=http://ersfkamhlebn.com/]ersfkamhlebn[/url], [link=http://dccajeracqtc.com/]dccajeracqtc[/link], http://vurbafpchhrt.com/

Gratuluju...

(Berča, 4. 6. 2007 15:52)

tak vám zase gratuluju .. Ono stříbro je přeci jenom hezčí než zlato :P ...