Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minivolejbal - Jarní turnaj v Kvasinách

27. 4. 2008

 

Kvasiny (27.4.) - Časově náročný turnaj dnes absolvovaly naše 4 minivolejbalistky Danča, Eliška, Lucka a Verča. Ranní odjezd v 7 hodin a návrat v 19 hodin - tedy celých 12 hodin trvalo, než jsme se vrátili zpět do Jičína z krásného antukového turnaje v Kvasinách. Nádherné počasí tam přilákalo velký počet družstev - celkem 39 týmů, které na pěti kurtech odehrály soutěže v kategorii minivolejbalu chlapců, dívek a ty nemladší i ve dvou kategoriích přehazovanou.

   V kategorii minivolejbalu dívek se přihlásilo celkem 14 družstev, která byla rozdělena do dvou pětičlenných a jedné čtyřčlenné skupiny. Naše holky ve skupině A, která měla 5 účastníků, odehrály 4 utkání, které se hrály na 2 hrané sety do 20 bodů. Nejdříve proti nim nastoupila Polička "A" se kterou prohrály 0:2, poté "remizovaly" s DDM Týniště n.O. 1:1, následovalo vítězství 2:0 nad Rémou Rychnov n.K. "C" a nakonec další vyrovnané utkání se Slavií Hradec Králové "A" - 1:1. V něm se rozhodlo o tom, že při jasném vítězství Poličky, která neztratila ani set, a při vyrovnaných výsledcích dalších třech týmů ve skupině (tedy nás, Slavie a Týniště - všechny konečný poměr setů 4:4), obsadíme ve skupině díky lepšímu rozdílu míčů konečné 2. místo!

   Turnaj poté pokračoval zápasy o umístění, když vítězové skupin hrály o 1.-3. místo, druzí o 4.-6. místo, třetí o 7.-9. místo atd. My jsme se tedy dostaly do bojů o 4.-6. místo, kdy se již hrálo jen na jeden set do 25 bodů. Nejdříve přišla trochu smolná prohra 21:25 s VK Litomyšl, když si holky v koncovce neporadily s těžkým servisem jedné z hráček soupeřek. V závěrečném utkání pak přece jen posbíraly poslední síly a porazily družstvo Poličky "B" 25:17, čímž vybojovaly hezké 5.místo.

    

Konečné pořadí turnaje:

1. Rtyně, 2. Polička A, 3. VK Kvasiny, 4. VK Litomyšl, 5. TJ Jičín, 6. Polička B, 7. Slavia Hradec Králové A   ...a dál si to fakt nepamatuju...

   

- Petr -

  

Fotky z turnaje jsou na Rajčeti (je tam i Jumbo...  )

http://pehan.rajce.net

  

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jumbo

(..., 28. 4. 2008 13:30)

jumbooo :D