Jdi na obsah Jdi na menu
 


První smeč 2013 - turnaj smíšených družstev

5. 1. 2013

 logo_prvni_smec_web.jpg

   Hala a tělocvična Sportovního areálu v Jičíně přivítala v sobotu 5. ledna celkem 20 volejbalových smíšených týmů, účastnících se 5. ročníku turnaje s názvem První smeč. Organizačně se o něj opět postaral jičínský volejbalový oddíl a už dle předběžného zájmu družstev o příští 6. ročník se dá říci, že zřejmě úspěšně!
   Vždyť i letos by se turnaje rádo zúčastnilo ještě více družstev, než jsou výše uvedené dvě desítky. Ovšem turnaj je limitován počtem hřišť a tudíž tento počet je pro nás při zachování úrovně turnaje maximálním.
   A teď již k průběhu samotného turnaje. Týmy byly rozlosovány do čtyř pětičlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým na 2 hrané sety. Letošní novinkou bylo bodování. Vítěz zápasu po výsledku 2:0 na sety získal do tabulky 3 body, poražený žádný. Při stavu 1:1 obdrželo každé družstvo 1 bod a tým, který získal v součtu za oba sety více míčů, tím pro sebe vybojoval bod druhý. Oproti dřívějšímu bodování (tedy co vyhraný set, to bod) to dramatizovalo koncovky obzvláště druhých setů, kdy týmy při vyrovnaném průběhu bojovaly o každý míč.
   Po odehrání základních skupin, které trvaly takřka 9 hodin, bylo tedy jejich pořadí následující:

 
Skupina A:
1. KULE   10 bodů, 2. NARVALOVÉ  9.b, 3. SNOW  5 b., 4. KONEČNÁ STANICE  3 b., 5. U MĚ DOBRÝ  2 b.

Skupina B:
1. KUŽELKY  10 bodů, 2. PŘÍŠERKY  8 b., 3. V POSLEDNÍM TAŽENÍ  6 b., 4. NACMACFIK  6 b., 5. ELÁ HOP  0 b.

Skupina C:
1. ENTROPIE  12 bodů,  2. REBEL TEAM  9 b., 3. JDEME NA PIVO  5 b., 4. VELKÝ KULOVÝ  4 b., 5. STÁDO  0 b.

Skupina D:
1. KOZLÍCI  11 bodů, 2. HULÍSKOVO  9 b., 3. TAK URČITĚ  6 b., 4. PLÁCAČI  2 b., 5. BLÁZNIVÁ PROMILE  2 b.

 

   Tím ukončila svoji účast na turnaji družstva, která se umístila na pátých místech, a pokračovalo se vyřazovacím systémem play-off. Nejprve se tedy utkaly týmy na čtvrtých místech křížem se třetími na jeden set do 15 míčů (více jsme, bohužel, z časových důvodů nezvládali). Vítězové těchto zápasů pak nastoupili za stejných podmínek proti druhým týmům ze skupin a úspěšnější z těchto utkání poté ve čtvrtfinále proti vítězům jednotlivých skupin. Tady se již hrálo na 2 vítězné sety do 15 míčů a hned 2 tie-breaky ze 4 zápasů svědčí o vyrovnanosti týmů.
   Po této fázi turnaje nám tedy vznikly dvě semifinálové dvojice, ze kterých měli vzejít dva finalisté, a dva týmy, které se utkají o 3. místo. Tato utkání  se hrála stejným systémem jako čtvrtfinále. V prvním proti sobě nastoupila družstva s názvem Kozlíci (obhájci loňského třetího místa, kteří přijeli z Poděbrad) a Kuželky (hráči z Novobydžovska a Hořicka). Úspěšnějším týmem se stali Kuželky, když po výhře 2:0 postoupili do finále. Proti nim postoupila z druhého semifinále jičínská Entropie (již trojnásobný vítěz tohoto turnaje), která v dramatickém souboji porazila 2:1 tým Hulískovo (hráči z Turnova, Dvora Králové a okolí).
   V zápase o 3. místo obhájili Kozlíci svoje loňské umístění, když zvítězili nad týmem Hulískovo 2:1. Stejně tak se obhajoba podařila Entropii (tady ovšem šlo o již třetí vítězství  v řadě, celkově čtvrté ), která ve finále nezaváhala a porazila Kuželky 2:0. I tak se ale mladé družstvo Kuželek stalo největším překvapením turnaje!   Budeme doufat, že forma hráčů, hrajících za Jičín KP I, vydrží i nadále...
   Dvanáctihodinový maraton 56 utkání pak skončil vyhlášením vítězů a předáním cen.

Konečné pořadí turnaje:

1. Entropie
2. Kuželky
3. Kozlíci
4. Hulískovo
5.-8. Kule
5.-8. Narvalové
5.-8. Snow
5.-8. Tak určitě
9.-12. Rebel team
9.-12. Příšerky
9.-12. Plácači
9.-12. V posledním tažení
13.-16. Nacmacfik
13.-16. Jdeme na pivo
13.-16. Konečná stanice
13.-16. Velký kulový
17.-20. U mě dobrý
17.-20. Bláznivá promile
17.-20. Stádo
17.-20. Elá hop

 

   Závěrem bych chtěl určitě poděkovat všem, kteří se o organizaci a bezproblémový průběh turnaje postarali... Čili hlavně mým spoluhráčům z oddílu, rozhodčím Fendrychovi a Pavlatovi a také samozřejmě hlavně sponzorům, kteří dodali množství cen, bez nichž by ten závěr nebyl takový ...   Takže díky moc firmám GASTONS, MADAKO, CORA, FERM, JIŘÍ CARDAL, Tiskárna VOSÁHLO, REDVEL a Autobazar STARSY!

   No a teď si jděte prohlížet fotky, je jich tam dost...

 

http://pehan.rajce.idnes.cz/2013_01_05_Prvni_smec/

 

   A těším se na viděnou v Jičíně při dalším ročníku První smeče! Termín je již zajednán, hala rezervována, čili si najděte čas v sobotu 4.1.2014!!

- Petr -

 

 

 

 

sponzori-loga_web.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář