Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj PRVNÍ SMEČ

5. 1. 2009

  
   Nultý ročník volejbalového turnaje smíšených družstev, který měl název První smeč, uspořádal náš jičínský volejbalový oddíl v neděli 4.ledna 2009 v hale a tělocvičně sportovního areálu.
   A zájem družstev, která měla chuť si v tento těsně povánoční čas zasportovat, převýšil očekávání pořadatelů! Vždyť již 14 dnů před konáním turnaje musel být ukončen příjem přihlášek a i poté se hlásili další zájemci, kteří byli ochotni plnit roli náhradníků, kdyby se někdo s přihlášených odhlásil.
   Celkem tedy 16 týmů, složených ze 2 žen a 4 mužů, bylo rozlosovano do 4 skupin, kde se utkaly ve vzájemných zápasech na 2 hrané sety.
   Pořadí po odehrání základních skupin bylo následující:
   
Skupina A:
1. SNOW  5 b.
2. VINOTÉKA  4 b.
3. POHODIČKA  3 b.
4. Orel STUDENEC  0 b.
 
Skupina B:
1. LIBÁŇ  6 b.
2. U MĚ DOBRÝ  4 b.
3. KONEČNÁ STANICE  1 b.
4. ASPV JIČÍN  1 b.
 
Skupina C:
1. REBEL TEAM  5 b.
2. UŽGOROD  3 b.
3. SETUZA ÚSTÍ n/L  3 b.
4. MLÁZOVICE  1 b.
 
Skupina D:
1. ENTROPIE  6 b.
2. DADÁNCI  3 b.
3. Harant PECKA  3 b.
4. ALKOHOLICI  0 b.
     
   Po odehrání skupin a spočítání výsledků následoval turnajově nepříliš obvyklý systém play-off, kdy se nejdříve střetla křížem družstva ze třetích a čtvrtých míst ve skupinách. Tato utkání se hrála na 2 hrané sety do 15 míčů. V případě rovnosti bodů při součtu z obou setů rozhodoval tzv. "zlatý míč". Jedna jediná rozehra tedy rozhodovala o tom, zda družstvo v turnaji skončí nebo hraje dál o případné vítězství v turnaji! Rozhodně to přidalo turnaji na dramatičnosti a přibylo sportovních emocí... (já vím, někteří by mě za to v první chvíli nejraději zabili... ).
   Vítězná družstva z 1. kola play-off poté nastoupila opět křížem proti družstvům, která se umístila na druhých místech ve skupinách a stejným systémem se pokračovalo i ve čtvrtfinále. To se již zapojily i týmy z prvních míst ve skupinách a hrálo se o postup do semifinále.
   Tam se nakonec "probila" družstva Entropie, Vinotéka, Snow a U mě dobrý. V prvním semifinále zvítězila jasně Entropie nad Vinotékou 2:0 (17,14) a ve druhém podlehl domácí tým U mě dobrý lomnickému Snow 1:2 (23,-18,-9). V boji o 3. místo na turnaji se nakonec po velmi dramatickém tie-breaku radovala více rychnovská Vinotéka, která porazila U mě dobrý 2:1 (21,-20,16). Ve finále pak svoji turnajovou suverenitu, kdy neztratilo v průběhu turnaje ani set, potvrdilo družstvo Entropie a porazilo Snow 2:0 (20,17).
 
Konečné pořadí turnaje:
1. ENTROPIE
2. SNOW
3. VINOTÉKA
4. U MĚ DOBRÝ
5.-8. POHODIČKA
5.-8. KONEČNÁ STANICE
5.-8. LIBÁŇ
5.-8. REBEL TEAM
9.-12. ALKOHOLICI
9.-12. Harant PECKA
9.-12. UŽGOROD
9.-12. DADÁNCI
13.-16. ASPV JIČÍN
13.-16. MLÁZOVICE
13.-16. Setuza ÚSTÍ n/L "A"
13.-16. Orel STUDENEC
   
   Dle reakcí většiny účastníků, se turnaj podařilo zvládnout a zorganizovat na dobré úrovni, za což patří dík všem, kteří se o jeho uspořádání postarali... Každý ze zúčastněných členů jičínského oddílu přispěl svým dílem ke zdárnému průběhu, ať již se jednalo o organizaci, darování věcných cen či pomoc při stavění hřišt nebo pískání vlastních zápasů. Ještě jednou díky všem, kteří přispěli ke spokojenosti všech zúčastněných družstev a vězte, že ta chvála, kterou jsem si já vyslechl při odměňování jednotlivých týmů, které dohráli, patří samozřejmě i Vám... 
   A jelikož určitě nebylo vše úplně dokonalé a nějaké ty mušky na kráse by se určitě našly (já sám vím o několika... ), věřím, že se nám to za rok podaří ještě vylepšit v tom příštím, "již" prvním ročníku První smeče!!
   Ale předtím si ještě snad dáme jeden noční turnájek... zatím neoficiálně 21.-22. březen 2009 (cca 17.00 - 04.00 hod), nějakých 20 družstev, tedy 4 skupiny po 5 účastnících a na všechny by tentokrát spravedlivě čekalo 7 zápasů (hrálo by se o konečné pořadí). Ale nějakou netradiční "kůlnu" si k tomu stejně neodpustím...   Ovšem všechno samozřejmě může být ještě úplně jinak, takže přihlášky zatím, prosím, ještě opravdu neposílejte... určitě Vás všechny včas oslovíme!
   
   Takže volejbalu zdar a jičínským turnajům zvlášť!
  
   Naviděnou...
  

     

- Petr -

 

No a fotečky samozřejmě! Jsou na Rajčeti a všichni se tam doufám snad určitě najdete! Pravda, k dokonalosti mají daleko a moc jsem se s nimi neprobíral, takže uvidíte i spoustu nepovedených, ale to snad úplně tolik nevadí... takže adresa je:

http://pehan.rajce.idnes.cz/2009_01_04_Prvni_smec_turnaj_mixu_Jicin/

       

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: dajas

(Petr, 6. 1. 2009 1:12)

Rád jsem "utahal" své kamarády(-ky) a spoluhráče (-čky), při turnaji na domácí půdě... :-) Jen škoda, že to nebylo "na bednu", chyběl malinkatý kousek... ale ono se to zase jindy a jinde vrátí! Ale i vítězný pohár zůstal prakticky doma, takže můžeme být spokojeni, o následovníky se snad nemusíme bát... :-))) A že jsem si tolik nezahrál... s tím jsem musel počítat a i počítal! ;-) A s metálama počkej, mohlo by mi to stoupnout do hlavy a co potom... :-D)))))))

RE: SNOW & KONEČNÁ STANICE

(Petr, 6. 1. 2009 1:02)

Díky za Vaše díky... :-) Věřte, že je to povzbuzení pro organizování dalších turnajů a příjemná odměna za strávený čas s přípravou nultého ročníku! Budeme se snažit dál a zachovejte nám přízeň i při dalších akcích v Jičíně...

Konečná stanice

(Vašek, 5. 1. 2009 22:20)

Velké díky za novoroční pochoutku v podobě První smeče.

u mě dobrý

(dajas, 5. 1. 2009 19:40)

Včera ani dnes moc ne...jsem KO, ale jinak turnaj parádní a díky spoluhráčům i protihráčům za strhující okamžiky pod sítí i nad sítí:-)) Jooo a určitě by si zasloužil minimálně "metál" ředitel turnaje...asi jsi si to tak neužil, ale hold to už tak bývá...v Lomnici si zahraješ víc :-)

Snow děkuje!

(Korďa, 5. 1. 2009 16:57)

Za celý team snow bych chtěl poděkovat za skvěle uspořádaný turnaj. Bylo to supr, doufám že vyjde ten noční ;-)