Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žákyně - turnaj v Kvasinách

21. 4. 2007

 

Kvasiny (21.4.) - Vítězstvím na letošním prvním venkovním turnaji zahájily naše holky dnes antukovou sezonu. Na skvěle připravených kvasinských kurtech, za slunečného (i když chvílemi trochu studeného) počasí dokázaly zvítězit ve všech dnešních zápasech.

   Turnaje se v této kategorii zúčastnilo celkem 7 družstev, která byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech a třech účastnících. My jsme se dotali do té početnější a jak se nakonec ukázalo, tak i výkonostně kvalitnější a vyrovnanější. Kromě nás v ní tedy ještě byly družstva Poličky A, Dolního Újezda a Třebechovic. V druhé skupině hrály týmy Týniště n. O., Poličky A a Hostivař Praha.

   My jsme tedy do prvního zápasu nastoupili proti Poličce A, který jsme díky prohranému druhému setu, proměnili v naše vítězství 2:1 až v tie-breaku. Hlavním problémem, který se táhnul víceméně celým turnajem, byla naše slabá přihrávka, následkem čehož jsme se samozřejmě nedostávali k útoku. Druhé utkání nás čekal Dolní Újezd (jak jsem zjistil, nachází se asi 5 km za Litomyšlí) a první set se nám naprosto nevydařil, několik chyb na jeho začátku , kdy jsme nedokázali dostat míč na stranu soupeře, znamenalo stav 0:6 a tento náskok soupeřek se nám už do konce nepodařilo stáhnout, ba ani snížit. Druhý set byl naprostým opakem a my jsme si, hlavně díky zlepšenému servisu, který dělal dolnoújezďačkám velké problémy, drželi dostatečný náskok pro klidné vyrovnání na 1:1. A přišel znovu náš oblíbený tie-break a jak jinak než s dramatickou koncovkou! I když úvod setu tomu příliš nenasvědčoval... Prohrávali jsme zpočátku opět až o 4 body (2:6), ale opět servisem jsme tento stav srovnali na 7:7. A pak přišla "klasika"... Boj o každý míč a přelévání vedení na obě strany o 1 - 2 body. V závěru to nevypadá dobře, prohráváme 12:13, ale srovnáváme na 13:13 a na servis jde Píďa. A dává aut vedle hřiště! Ale holky bojují dál a opět srovnáno... 14:14, 15:15, 16:16 a na servis jde Berča a ta už ví, trefit pravou polovinu hřiště, kde jsou v té chvíli horší přijímající hráčky soupeřek, kterým její servis dělá problémy a k nám se vrací balon zadarmo a to už zodpovědně trestáme - 17:16. A ještě jednou repete (18:16) a může propuknout radost holek z dalšího vydřeného a vybojovaného tie-breakového vítězství 2:1!

   V závěrečném utkání naší skupiny už pak porážíme jejího nejslabšího účastníka Třebechovice celkem jednoznačně 2:0. Skupinu jsme tedy vyhráli, další pořadí pak za námi bylo: 2. Polička A, 3. Dolní Újezd a 3. Třebechovice. Ve druhé skupině se týmy umístili následně: 1. Týniště n.O., 2. Polička B, 3. Hostivař Praha. S každé skupiny postoupily prvá dvě družstva, která vytvořila finálovou čtyřku, kde hrál opět každý s každým, přičemž zápasy ze skupin se započítávaly.

   Nejdříve jsme tedy nastoupili proti Poličce B a až na chvilkové "výpadky", způsobené některou z dobře servírujících hráček soupeřek, nebylo o vítězství pochyb - 2:0 na sety. A to znamenalo jediné. Pokud porazíme v závěrečném zápase i Týniště, budeme na dnešním turnaji první! A to se také stalo, první set byl pohodový a až příliš klidný, takže abychom se měli s čím "prát", tak jsem malinko zamíchal se sestavou, nechal sedět Píďu s Berčou a nahrávat nám šla Nikča... To byl ale "mazec"! Smiley No, koukat se na to nedalo, dlouho jsme prohrávali, uprostřed setu až o 6 míčů, ale nakonec to Nikča na servisu dokázala dotáhnout, vyrovnat a ještě přidat bodík navíc. A v koncovce už jsme soupeřky do vedení nepustili, takže po výhře 25:22 jsme i tento zápas dotáhli do šťastného konce - 2:0.

 

Celkové pořadí:

1. TJ Jičín

2. Polička A

3. Týniště n. O.

4. Polička B

5. Dolní Újezd

6. Hostivař Praha

7. Třebechovice

 

   Na úvod sezony tedy musím hodnotit kladně jak výsledek turnaje, tak i solidní výkon hráček na hřišti. Samozřejmě, je hodně co zlepšovat (hlavně již zmíněná přihrávka je na hodně špatné úrovni), ale přechod z haly ven většinou činí mnohem větší problémy, takže v tomto směru spokojenost! Uvidíme, jak se bude dařit na dalších turnajích... Smiley

 

- Petr -

 

Náhledy fotografií ze složky Mladší žákyně - turnaj Kvasiny 21.4.2007

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:o)

(Berča, 22. 4. 2007 16:37)

ale Jirko mi to jinak než bez nervů neumíme :P ... Ne my to musíme dramatizovat to by jinak nebylo ono :) ... a děkujeme za gratulaci byl to super turnaj a nejhezčí zážitek byla jsem skoro 20 cenťáku nad sakem :P (jenom jednou rukou ale pššt :D )

gratuluji

(Jirka, 22. 4. 2007 7:34)

Dobrý začátek sezóny , blahopřeji všem hráčkám a Petrovi, který má pak krásnou povinnost napsat o dobrém výsledku .Hodně takových okamžiků.Kdyby u toho nebyly nervy, tak by to nebyl sport , ale bramboračka.Adrealin se musí vařit v žilách.