Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žákyně - KP - 6. kolo - Týniště n. O.

13. 5. 2007

 

Týniště nad Orlicí (13.5.) - Na poslední kolo krajského přeboru mladších žákyň jsme dnes odjeli s pouhými šesti hráčkami. Na druhou stranu to byla po dlouhé době víceméně kompletní sestava, takže se od holek čekal dobrý výsledek. Celkové třetí místo v soutěži již měly víceméně jisté, stejně tak Jaroměř, která dnes měla volno, byla již definitivním vítězem, takže ve hře bylo ještě za jistých okolností druhé místo a tím i stříbrné medaile. Předpoklad pro jejich zisk byl ten, abychom za prvé vyhráli všechna utkání a za druhé jsme potřebovali, aby Náchod, který byl v celkové tabulce po odehraných pěti turnajích před námi o 2 body, prohrál ještě některé z dalších utkání.

   Turnaj se hrál na dvou kurtech a hned v prvním dvojkole se pro nás vše začalo vyvíjet velice dobře. My jsme velice rychle a bez problémů zvítězili nad domácím Týništěm 2:0 (9,10) a na vedlejším kurtě se zatím odvíjela "bitva" mezi Náchodem a Třebechovicemi. A rozhodovala se nakonec v tie-breaku, ve kterém dokázaly Třebechovice zvítězit 17:15, celkově tedy 2:1 na sety. Tím se nám otevřela cesta ke stříbru. Stačilo jediné - vyhrát zbývající 3 zápasy...

   Následující zápas nás čekaly právě Třebechovice a první set jsme je dostali pod velký tlak, hlavně servisem a i přesnými útoky našich smečařek. Navíc soupeřky kazily jedno podání za druhým, takže vítězství bylo jednoznačné - 25:10. Druhý set bylo ale najednou vše úplně opačně! Nám se servis nedařil vůbec a naopak děvčata z Třebechovic podávala velice tvrdě, s čímž jsme se na přihrávce nedokázali poradit. Takže druhý set jsme nezvládli a prohráli 16:25. Tie-break už byl opět z naší strany odehraný naplno a bez chyb, soupeřkám jsme další šanci nedali a jasně je přehráli 15:6.

   A přišel víceméně rozhodující zápas. Přímý souboj s Rubenou Náchod. Kdo vyhraje, získá stříbrné medaile! Od počátku jsme šli za svým cílem a ani v jednm setu nepustili soupeřky do vedení. Základem bylo opět výborné a tvrdé podání a i dobrá hra na síti. Výhra 2:0 (19,21)!

   Naše závěrečné utkání proti Dvoru Králové jsme už nakonec ani nehráli, když soupeřkám se jej hrát už nechtělo.

   Při závěrečném předávání tedy naše děvčata vystoupila na stupínek za druhé místo a získala stříbrné medaile! Gratulujeme!

 

Dnešní sestava: Hrnčalíková, Kovářová, Kracíková T., Matoušková, Měšťanová, Rybářová

V průběhu sezony dále nastoupily: Králová, Postolková

 

- Petr -

 

 

Výsledky:

TJ Jičín  -  Týniště  2:0
 -  Náchod  2:0
 -  Třebechovice  2:1
 -  Dvůr K.  2:0
Náchod  -  Dvůr K.  2:0
 -  Týniště  2:0
 -  Třebechovice  1:2
 Dvůr K.  -  Týniště  1:2
 -  Třebechovice  1:2
Třebechovice  -  Týniště

 1:2

 

 

Celkové pořadí krajského přeboru:

1. Jaroměř   37 b.

2. TJ Jičín   35 b.  (sety 32:12)

3. Rubena Náchod   35 b. (sety 32:16)

4. Týniště n. O.   27 b.

5. Třebechovice   26 b.

6. Dvůr K. n. L.   20 b.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratuluju...

(Berča, 14. 5. 2007 18:18)

Holky Jirka má pravdu Jičín je nejlepší.... Jste šikulku jen tak dál :D

Jičín se nezdá...

(jirka, 13. 5. 2007 22:17)

Jičín se nezdá ,Jičín je hvězda, Jičín je skoro nejlepší....Gratuluji k 2. místu krajského přeboru celému kolektivu mladších žákyň TJ Jičín, včetně pracovitých trenérů.