Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži - KP II. - skupina A - 23. a 24. kolo

8. 5. 2007

 

Mladé Buky - TJ Jičín  3:0 (18,20,19)     70 minut

Sestava: Dytrych, Malát, Melich, Pitthard, Špicar J., Špicar Z., Štěrba, Štuk - libero: Hanke

  

Mladé Buky - TJ Jičín  3:0 (18,12,17)     55 minut

Sestava: Dytrych, Malát, Melich, Pitthard, Špicar J., Špicar Z., Štěrba, Štuk - libero: Hanke

 

 

Mladé Buky (8.5.) - Dva roky, přesně na den, nepoznalo družstvo mužů takovouto porážku, kdy by ze dvou mistrovských zápasů v krajském přeboru nezískalo ani jeden set. Naposledy se tak totiž stalo 8.5.2005 v Žacléři... (trošku mi trvalo, než jsem to vůbec našel).

   A to na zápas do Mladých Buků, proti vedoucímu týmu soutěže, odjíždělo v celkem solidní sestavě. Pravda, sice bez Miloše, ale přesto s dobrým výškovým průměrem. K utkání se opět nedostavil delegovaný rozhodčí, což asi začíná být v této soutěži tradice, ale naštěstí se píšťalky chopil jeden z domácích, takže ani to odehrání zápasu nebránilo. Proti se však nakonec postavilo počasí! Dovolilo odehrát první set, kdy jsme začali velice špatně a od začátku byli pod tlakem domácích - výsledkem byla prohra 25:18. Ve druhém se výkon postupně lepšil a počasí horšilo, až nakonec za stavu 15:11 pro Buky, musel být zápas přerušen pro silný a setrvalý děšť. Naštěstí měli domácí zamluvenou tělocvičnu v Trutnově, takže jsme se přesunuli tam. Bohužel, to byla výhoda spíše pro mladobucké, kterým se dnes dařilo takřka vše. Takže v dohrávaném druhém setu jsme opět prohráli - 25:20. Nutno říci, že soupeř hrál skutečně dobře. Jeho velice rychlá hra nám dělala velké problémy při blokování, takže spoustu míčů smečaři soupeře útočili proti jednobloku. A jelikož to byli útoky z velké výšky, neměli jsme v poli moc šancí. Navíc se nám příliš nedařilo ani na přihrávce a proti vysokým náhrám do kůlů stál vždy velice dobře sestavený vysoký a kompaktní dvojblok. Takže třetí set opět prohra - 25:19.

   Druhý zápas probíhal v podobném duchu jako první, nepomohlo ani prostřídání hráčů, takže jsme byli stále pod tlakem. Jednotlivé sety 25:18, 25:12, 25:17.

   Dnes jsme skutečně narazili na soupeře, který nás přehrál ve všech herních činnostech. Většina jejich útoků probíhala prvním sledem (buď rychlík na středu nebo střelba do hlavního kůlu), případně nižší "normál" na "handu". Skutečně vysokých náher bylo minimum  a to víceméně jen v nouzi z pole po špatné přihrávce. Z naší strany to naopak byla příliš velká "klasika"... "Metr" středem a vyšší náhry do kůlů neměli proti výborně blokujícímu soupeři šanci. Nu což, musíme uznat, že se "mladí buci" výrazně zlepšili, na čemž má asi největší vliv změna nahravače, který je schopen i z horších příjmů posílat své smečaře do rychlých útoků.

 

- Petr -

          

Další výsledky a tabulka na následujícím odkazu:

http://www.volejbal.cz/wsport/?action=skupina&soutez=hk2006&skupina=HK2MA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: kritika na místě

(Petr, 9. 5. 2007 9:05)

Já bych to ani tak nebral jako kritiku, spíše prosté konstatování faktů... :-) Řekl bych, že jsme ani nedostali šanci se na něčem chytit (a když se něco takového dít mohlo, tak jsme se o tu možnost připravili sami vlastními chybami). Ani maximální výkon všech by nám asi tentokrát na vítězství nestačil...

no pane jo..))

(ron, 8. 5. 2007 22:52)

.. jak řiká Dawe, ... motivace ke změně "klasiky"..8-))

kritika na místě

(Dajas, 8. 5. 2007 21:15)

Jen do nás !!! alespoň jsme si zahráli v hale... viď Martine :-) a třeba na treninku zkusíme i něco víc než to jen klasicky "odpinkat" a dát si tři sety na konec :-)důkazem jsou právě "kluci-buci"