Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži - KP II. - skupina A - 27. a 28. kolo_07-08

7. 6. 2008

 

TJ Jičín - TJ Benešov  3:1 (23,-23,18,17)

Sestava: Dolejší, Hanke, Havel, Joska, Malát, Štěrba, Tichý - libero: Špicar J.

 
TJ Jičín - TJ Benešov  3:2 (-24,21,23,-23,15)

Sestava: Dolejší, Hanke, Havel, Joska, Malát, Štěrba, Tichý - libero: Špicar J.

 

Jičín (7.6.) - K poslednímu dvouutkání sezony nastoupili muži na domácím hřišti proti doposud vedoucímu týmu soutěže z Benešova. Tomu se po suverénním podzimu, kdy vyhrál všechny své zápasy, příliš nepodařil závěr jarní části a v posledních dvou dvoukolech prohrál nejdříve 2x s Rokytnicí a poté 2x se Žacléřem. A právě před tímto soupeřem měl před utkáními s námi jednobodový náskok. Pokud si jej chtěli udržet, museli u nás oba zápasy vyhrát, nechtěli-li spoléhat na výsledek utkání Žacléř - Rokytnice. Obě utkání ovlivňoval vítr, který si chvílemi s balonem dělal, co chtěl a hlavně smečařům na hlavním kůle způsoboval po dlouhé nahrávce problémy s výběrem místa útoku nad sítí.

   První utkání pro nás začalo až překvapivě jednoduše, postupně jsme získali slušný náskok a před koncovkou vedli už 20:13. Tady ale přišel výpadek a nechali jsme hosty stáhnout a dokonce i vyrovnat na 23:23! Poslední 2 míče už pak naštěstí byly naše, takže nakonec trošku se strachem o výsledek výhra 25:23. Druhý set začal opět trochu v křeči a prohrávali jsme od začátku, první time-out za stavu 1:7, druhý 7:13... Potom přece jen přišlo zlepšení a pomalu jsme vyrovnávali hru a dokázali dokonce dotáhnout na 20:20. Opět vyrovnaná koncovka, ve které tentokrát byli o 2 míče lepší benešovští - 23:25. Třetí set na lepší straně, co se týkalo směru větru, byl již z naší strany mnohem přesvědčivější, neustálé vedení o několik bodů a jeho zisk 25:18. Zbývalo zkusit prolomit "prokletí" na druhé polovině hřiště, což se od počátku dařilo a nakonec z toho bylo jasných 25:17 a výhra 3:1 v celém utkání.

   Druhý zápas začal po hodince a čtvrt a hned od prvního setu bylo jasné, že to nebude nic jednoduchého... Začali jsme na horší straně, ale drželi bodově stále se soupeřem krok (12:14, 17:16, 21:21). V dramatickém závěru byli o 2 míče lepší hosté, takže prohra 24:26. Ve druhém setu stále drobné vedení (9:6, 17:12), v závěru jsme ještě nechali Benešov snížit na 22:21, ale to bylo vše a další bod jsme jim již uhrát nenechali - 25:21 a srovnáno na 1:1. Opět horší strana a čas udělat na ní nějakou změnu v sestavě a zkusit tak překvapit hráče na druhé straně sítě. Takže Miloš ze smeče přesunut na post univerzála, kde přece jen mohl útočit z nahrávek na "krátko", takže s nimi vítr nemohl tolik "kouzlit"... Celý průběh setu byl vyrovnaný až do stavu 17:17, pak se nám podařilo získat dvoubodový náskok, který jsme již udrželi až do konce setu - 25:23. Do 4. setu návrat k původní sestavě, opět vyrovnaný průběh, i když hra již byla viditelně ovlivněna únavou hráčů na obou stranách...   Více vůle v závěru prokázali hosté a po těsné výhře 23:25 srovnali stav zápasu na 2:2. Do tie-breaku opět změna s Milošem na postu diagonálního hráče, ale začátek setu se příliš nepodařil, změna stran za stavu 5:8, ale bojovností srovnáváme (pomohly i chyby soupeře při útocích do autu) na 11:11, aby benešovští opět vedli 11:13, po našem time-outu opět otáčíme, vedeme 14:13 a David dává při prvním mečbolu servisem "na jistotu" metrový aut   Srovnáno, další míč pro soupeře a jeho mečbol za stavu 14:15. Odvracíme a naopak dalším míčem získáváme mečbol my (tady musím zmínit balon Petra T., který při obraně na síti zahrál míč dlouhým lobem do zadní části pole Benešova, kde nikdo ze soupeřů nebyl - ovšem do poslední chvíle nikdo netušil, kam nekonečně dlouho letící míč dopadne... nakonec to bylo 10 cm před lajnu!). Tedy 16:15, podáváme a ani jednomu z týmů se nedaří rozehru ukončit. Až náš asi třetí útok ukončuje smečí z hlavního kůlu skrz soupeřův dvojblok Olda a set je i zápas je po výhře 3:2 náš!

   Krásný dramatický dvojzápas (díky za něj), po kterém já dneska skoro nemůžu chodit  , posunul kluky z Benešova až na druhé místo tabulky (snad se na nás kvůli tomu nebudou zlobit...), protože Žacléř doma s Rokytnicí nezaváhal a po dvou výhrách se o jediný bodík stal letošním vítězem soutěže.

- Petr -

 

 Správně tentokrát tipovali hned 2 soutěžící - Ron a já...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

slusna nakladacka. ))

(ron, 8. 6. 2008 20:43)

.. no tak to je velmi uspesne posledni kolo.. spravne jsem tipoval a jeste jsme kazdej vydelal nejaky to emkovy bawo..))) to bude svezenicko.. )) tak blahopreji panove..