Jdi na obsah Jdi na menu
 


  

   Dnes jsem obdržel mailem následující dopis (viz níže) určený pro náš oddíl. Jelikož finanční situace klubu po loňské finančně náročné sezoně momentálně není taková, aby mohl uvolnit z rozpočtu nějakou částku, využívám našich webových stránek k oslovení Vás členů a nechám na každém z Vás, zda je nějakou formou schopen pomoci.... V tomto smyslu budu paní Hoškovou informovat.

- Petr -

 

Vážený pane Hanke.
   Dovoluji si Vás oslovit touto asi neobvyklou formou s prosbou o pomoc v poměrně těžké, ale mnou rozhodně nezaviněné situaci.
   Nechci zdržovat a znovu zde těžký úraz syna nějak podrobněji popisovat - před 3mi lety spadl tehdy desetiletý Patrik z garáže přímo na hlavu, měl roztříštěnou část lebeční kosti a zlomenou lícní kost, jinak neměl prakticky ani škrábnutí a ihned upadl do komatu. Po bleskovém převozu do nemocnice byl ihned operován, následujících zhruba 5 týdnů zůstal v bezvědomí a prodělal několik mozkových operací včetně zákroku, kdy mu vzhledem k rostoucím otokům musela být odoperována další část lebeční kosti. Odoperovanou část lebeční kosti měl pak zhruba 7 měsíců zašitou v bříšku a v březnu 2006 mu ji znovu voperovali zpět do hlavy. Při propuštění z nemocnice byl Patrik prakticky ve „vědomém bezvědomí„ – definice ošetřujícího lékaře -, neovládal žádné tělesné funkce, nemohl mluvit, neuměl jíst, jen velmi mírně pohyboval pouze levou rukou a samozřejmě nic nevnímal. Jeho stav se postupně stabilizoval a zlepšoval, ale další léčení a rehabilitační pomůcky jsou již nad mé finanční možnosti. V žádném případě nechci jen kvůli penězům Páťovo léčení vzdávat a rozhodla jsem se hledat slušné a ochotné lidičky a společnosti, kteří mají možnost i třeba jen částečně pomoci.

   Podařilo se mi najít společnost, která pro Páťulu formou sponzoringu vyrobila webové stránky a chtěla jsem Vás poprosit, jestli by jste byl tak moc hodný, i třeba jen letmo se podíval a pak vše ostatní je již samozřejmě jen na Vašem zvážení - omlouvám se, že jsem si dovolila Vás takto "odkazovat" na Páťulovi stránky, ale je zde poměrně podrobně popsáno snad již vše podstatné, jen upozorňuji, že jsou stránky v provozu zhruba měsíc a spíše se starám o své dva "chlapáky", takže je zatím ještě doplňuji a všechny sekce tedy nejsou kompletní : je zde podrobný popis úrazu, průběh sbírky na motomed i vozík, poděkování sponzorům, fotogalerie, videa i z bolestivých, ale nutných cvičení i běžného života rodinky a samozřejmě lékařské zprávy jak z úrazu a následných operací a léčení, tak z pobytů v lázních i nemocnici na Kladně - jezdíme tam na barokomoru, okysličují zde mozek pod vyšším tlakem -, prodej darovaných podepsaných věcí - dresy, helmy, míče a pod. Popisuji zde i moji finační situaci, jednání s úřady, ale nyní je zde hlavně vysvětlena potřeba speciálního vozíku, včetně cenové kalkulace a fotografií "zkroucené" páteře Páťuli.
   Vzhledem k tomu, že jsem tedy již koncem minulého roku hledala podporu s koupí motomedu a poměrně rychle jsem peníze sehnala, tak jsem se rozhodla oslovit teď další společnosti, které by mi snad byly schopny a ochotny trochu pomoci. Na základě úspěchu první sbírky, ale hlavně s ohledem na doporučení ortopeda jsem se hned rozhodla ke shánění prostředků na koupi nového, speciálního vozíku pro Páťulu. Znovu se tedy obracím s prosbou o pomoc spíše na sportovní kluby, které mi dosud s motomedem a vozíkem nejvíce pomohly a poněvadž mi z celkové ceny - cca 100.000,- Kč - chybí již jen zhruba 14.000,- Kč, tak jsem se rozhodla oslovit i Váš klub s prosbou o třeba i jen částečnou pomoc - abych upřesnila, vozík nám již společnost Medicco 19.04. přivezla a pan majitel se nechal "umluvit", že v co nejkratším čase zbývající peníze doplatím. Máme tedy již vozík, ale zatím mi samozřejmě nevystavil ani kupní smlouvu ani konečnou fakturu.
Omlouvám se tedy, jestli jen zdržuji, vážený pane Hanke, ale i když je mi jasné, že nemáte "profesionální" rozpočet, chtěla jsem Vás poprosit o jakoukoliv pomoc: např. formou sbírky částečnou finanční pomoc s pořízením vozíku, ev. jestli by nebylo možné umístit na Vaše stránky třeba jen menší odkaz na Patrikovi stránky - samozřejmě výměnou za Váš odkaz na Patrikových stránkách.

 
www.sos-patrik.cz

 

Předem Vám velmi děkuji.
Pavlína Hošková

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář